زن فرانسوی متهم به عدم تمکین جنسی به دادگاه اروپا شکایت کرد

یورونیوز :یک زن فرانسوی که به دلیل امتناع طولانی مدت از رابطه جنسی با شوهرش، «مقصر» شناخته شده است، نزد دیوان حقوق بشر اروپا درخواست تجدید نظر کرد.

در سال ۲۰۱۹، دادگاه ورسای فرانسه درباره پرونده این زن ۶۶ ساله که اکنون طلاق گرفته اعلام کرد که او در مدت زندگی مشترک با عدم تمکین از شوهرش، «تکلیف زناشویی» خود را «نقض» کرده و بنابراین «تنها فرد مقصر» در این پرونده طلاق است.

گروه‌های فمینیست و طرفدار حقوق زنان در فرانسه، این رفتار قضایی را به معنی تأیید «بردگی جنسی» زنان دانسته و آن را محکوم کرده‌اند.

به نوشته رسانه‌های فرانسه این زن که هویتش فاش نشده، با تأیید این که سال‌ها از برقراری رابطه جنسی با شوهرش سر باز زده اعلام کرد که این امر به دلیل رفتار خشونت‌آمیز همسرش و نیز تا حدودی به دلیل وضعیت نامناسب سلامتی خودش بوده است.

با این حال دادگاه چنین نظر داد که امتناع زن به معنی «نقض جدی و مکرر وظایف و تعهدات در ازدواج بوده و باعث شده که زندگی مشترک ناممکن گردد». این حکم در سپتامبر ۲۰۲۰ در دیوان عالی فرانسه که بالاترین مرجع قضایی این کشور است، تأیید شد و به این ترتیب زنِ محکوم بخشی از حقوق خود بعد از طلاق را از دست داد.

لیلیا میسن، یکی از وکلای این زن در گفتگو با رادیو فرانس‌انفو گفت: «این حکم کاملاً قدیمی و قرون وسطایی به نظر می‌رسد. این که نهاد ازدواج بدل به یکی از بندهای جنسی برای زنان تبدیل شود، فضاحت‌بار است.»

زن فرانسوی مجبور شد نزد دیوان حقوق بشر اروپا فرجام‌خواهی کند که از سال ۱۹۹۵ به این سو کاربرد عبارت «تکلیف زناشویی» در مجامع قضایی را ممنوع کرده است.

زن شاکی و دو گروه فمینیستی که حامی او هستند، چنین استدلال می‌کنند که رأی دادگاه فرانسه به دلیل «دخالت در حریم خصوصی» و «نقض حریم بدنی»، با قوانین حقوق بشر مغایرت دارد. آنها می‌گویند این مورد، مشمول تجاوز و رابطه جنسی بدون رضایت است.

مفهوم «تکلیف زناشویی» که به معنی تمکین زن یا الزام او به داشتن رابطه جنسی در یک ازدواج است، از سال ۱۸۰۴ میلادی دیگر در قوانین کیفری و نیز در قانون مدنی مدرن فرانسه وجود ندارد.

اما چندین ماده در قانون مدنی فرانسه به قضات اجازه می‌دهد تا در برخی از پرونده‌های پیچیده طلاق، تفسیرهای نسبتاً قدیمی را به کار بگیرند. مواد ۲۱۲، ۲۱۵ و ۲۴۲ قانون مدنی فرانسه بیان می‌کند که همسران باید از کمک متقابل، احترام، وفاداری و هم‌پیوندی یکدیگر بهره‌مند شوند.

به گفته دو گروه «بنیاد زنان» و «جمعیت فمینیستی علیه تجاوز جنسی»، هر سال به طور میانگین ۹۵ هزار مورد تجاوز جنسی و اقدام به تجاوز در فرانسه روی می‌دهد که در ۴۷ درصد آنها متجاوز شوهر زن یا شوهر قبلی او بوده است.

در سال ۲۰۰۶ همزمان با مطرح شدن مفهوم «تجاوز به همسر» در فرانسه، برقراری رابطه جنسی بدون رضایت در زندگی زناشویی نیز جرم‌انگاری شد. کنشگران حقوق زنان می‌گویند استناد به عدم تمکین جنسی زن، به معنی وادار کردن او به رابطه جنسی بدون رضایت است که خود جرم دیگری است.

در فرانسه در سال‌های گذشته نیز چند مورد تفسیر این چنینی برای محکوم کردن زنانی به کار رفته که از شوهران خود «تمکین» نکرده و به رابطه جنسی تن نداده‌اند.
+80
رأی دهید
-14

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۱
    kakolzari - لندن، انگلستان
    مهریه رو بذاره اجرا
    14
    15
    دوشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۸
    Nakamichi - لندن، انگلستان

    متوجه نمیشم ،وقتی اینجور مشکلی داشتن که کار به شکایت و دادگاه کشیده پس چرا به زندگی مشترک ا‌دامه دادن و‌جدا نشدن؟
    3
    33
    دوشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۸
    millionaire - منچستر، انگلستان

    چه زن چه مرد باید تکلیف خودشو با سکس و زناشویی و به قول اسلامی ها تمکین مشخص کنه ، اخلاقی نیست یکی رو کنار خودت همینجور بلا تکلیف تو آب نمک بخوابونی و نه جدا شی و نه ارضا ش کنی ، یا کلاه بی غیرتی سرت کن و اجازه بده بره با دیگران سکس کنه یا خودت با کمک مشاور سکس و دکتر و دواهای سکسی و وایاگراهای مختلف و اسباب بازی های جنسی و . خودت رو با شریک جنسیت مچ کن ، فمنیست های احمق هم فقط ..... میزنند نمیخواد باهات باشه نداریم مگه میشه سرکوبش کرد ؟؟!! باید حلش کرد کمکش کرد ، نه چون خانم (یا آقا فرق نمیکنه ) آماده نیست ، کافی نیست ، اون بابای شهوتی شده هم حق و حقوقی داره ، نداره ؟؟؟؟؟؟!!!!!!
    15
    64
    دوشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    وطن نام تو نام نامداران - ستکهلم، سوئد

    این خانم مثل اینکه متوجه نشده امضا کردن قباله ازدواج چه معنی داره وچه تعهداتی را به وجود میاره. درسته که رابطه جنسی باید بر اساس عشق و علاقه وخواست دوطرف باشه ولی اینکه سالها در کنار کسی زندگی کنی ولی راضی به رابطه جنسی نباشی هم یک رابطه نادرسته. اگر واقعا شوهر این خانم خشونت به کار میبرد و علاقه ای وجود نداشت, این خانم باید سالها قبل ازش جدا میشد.
    16
    47
    دوشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۷
    hassan5 - تهران، ایران
    یا فاطمه::با این زن چه باید کرد،ایا شوهرش باید بزور باو تجاوز کند،قران چه میگوید؟!؟ وقتیکه محمد با کنیز حفضه عشقبازی میکرد ،حفضه وارد شد،محمد با نا کامی خیلی ناراحت شد،بلافاصله جبرییل حاضر ،با تولید یک ایه مسیله را حل کرد،ایه چه داری،رو کن
    15
    26
    دوشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    هانی‌ - اسلو، نروژ
    اَگه قانون تمکین در فرانسه واقعاً اینطوری تعریف شده. میشه گفت با قانون شریعت هیچ فرقی نداره. قانون تمکین و تکلیف زناشویی بنوعی از سوره نحس البقره آیه ۲۲۳ بر گرفته شده. که میگه : زنان شما کشتزار شما هستند. پس هرطور که میخاهید آنها رو شخم بزنید. اَصلا تکلیف زناشویی در قانون مدرن یک چیز خنده داریه. روابط زناشویی یک توافقه. هر موقع نخاستی میتونی تختخواب خودت رو عوض کنی یا جدا بشی. حالا این زن رو محکوم کردن که چرا تکلیف خودش رو انجام نداده؟! خُب دوست نداشته رابطه داشته باشه. مگه موقع عقد همچنین پروتکلی قید شده که حالا نقض شده؟ پس طبق قانون فرانسه خانم منو باید زیر گیوتین بگذارن! چون تکلیفش روخوب انجام نداده.(شاید تکلیفش رو جایی دیگه انجام داده). بارها پوز منو زده و دوست نداشته با من رابطه جنسی داشته باشه. تازه اگه گیر زیادی هم میدادم به جرم تجاوز میتونست به پلیس شکایت بکنه.با این اوضاع فرانسه احتیاج به یک خونه تکونی داره.
    17
    29
    دوشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۸
    یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک
    [::hassan5 - تهران، ایران::]. اول با زبان خوش تقاضای همخوابگی، اگر گفت نه، باید از بستر برخیزید و دورتر بستر کنید. اگر بازهم طاقچه بالا گذاشت. ایندفعه با دمپایی ابری باید نوازشش کرد تا اینکه خودش به جز و التماس بیافته که راه بازه و جاده دراز، گازش رو بگیر.
    12
    10
    دوشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.