دویچه وله :پس از تزریق واکسن آسترازنکا در دانمارک دو مورد جدید از لختهشدن خون گزارش شده و یک نفر از آنها فوت کرده است. هر دو نفر واکسن آسترازنکا را کمتر از دو هفته پیش از شروع علائم دریافت کرده بودند.
پس از تزریق واکسن آسترازنکا در دانمارک دو مورد جدید از لختهشدن خون گزارش شده و یک نفر نیز فوت کرده است
دانمارک روز شنبه اول فرودین ۱۴۰۰ (۲۰ مارس) دو مورد از لختهشدن خون و خونریزی مغزی در ارتباط با تزریق واکسن آسترازنکا خبر داد.
دو کارمند بیمارستان در دانمارک پس از تزریق واکسن کرونای آسترازنکا بر اثر لختهشدن خون دچار مشکل شدند یکی از آنها جان خود را از دست داده است.
هر دو نفر واکسن آسترازنکا را کمتر از دو هفته پیش از شروع علائم دریافت کرده بودند. آژانس دارویی دانمارک این گزارشها را جدی دانسته اما جزئیاتی ارائه نکرده است. این آژانس گفته است یکی از دریافت کنندگان واکسن کرونای آسترازنکا به دلیل لختگی خون فوت کرده و دچار علائم غیرعادی بوده است.
روزنامه دانمارکی "اکسترا بلادت" Ekstra Bladet گزارش این خبر را منتشر کرده است. طبق این گزارش کسی که فوت کرده یک زن ۳۰ ساله بوده است. یک زن ۶۰ ساله دیگر هم که پیش از این پس از دریافت واکسن کرونای آسترازنکا بر اثر لختهشدن خون فوت کرده بود، علائم "غیرمعمولی" داشته و سطح پلاکت (ترومبوسیتها) در خون این داوطلب به شدت افت پیدا کرده بود.
سازمان جهانی بهداشت و اداره دارویی اروپا ولی واکسن آسترازنکا را ایمن ارزیابی کردهاند.
ینس اشپان، وزیر بهداشت آلمان گفته است که روند تزریق واکسین آسترازنکا روز جمعه ۱۹ مارس در این کشور دوباره از سر گرفته میشود، اما در مورد احتمال عوارض جانبی آن به مردم تذکرهای لازم داده میشود. کشف دلیل لختهشدن خون در این میان پژوهشگران دانشگاه "گرایفسوالد" در ایالت مکلنبورگ-فورپومرن آلمان از دریافتن علت لختهشدن خون درعروق مغزی افراد واکسینه شده با واکسن ضد کرونای آسترازنکا خبر دادهاند.
پژوهشگران میگویند، واکسن ضد کرونای شرکت بریتانیایی ـ سوئدی آسترازنکا در مواردی نادر میتواند در بدن نوعی مکانیزم دفاعی ایجاد کند که منجر به فعالشدن پلاکتهای خونی میشود. پلاکتها نوعی از سلولخونی هستند که وظیفه اصلی آن انعقاد خون است. آنها در شرایط طبیعی در محل زخم و بریدگی حاضر شده، به لختهشدن خون کمک میکنند تا خونریزی بند آمده و زخم بسته شود.
محققان دانشگاه گرایفسوالد گفتند در صورت لخته شدن خون میتوان به فرد، داروهای ضد انعقاد خون تجویز کرد. اما آنان تجویز پیشگیرانه این داروها را جایز ندانسته و تاکید کردهاند که این داروها را میتوان تنها زمانی استفاده کرد که خون لخته شده باشد.
+45
رأی دهید
-9
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۱۰۷
Nakamichi - لندن، انگلستان
دیگه نمیدونمچی بگم؟ فقط یک ابله ممکنه فکر کنه این واکسن آسترازنکا safe و بی خطره. پایان داستان.
11
37
شنبه ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۲
Chokam - ری، ایران
دو نفر از میلیونها نفر میشه نادر. مشکل اینه که خود ویروس کووید هم در مواردی نادر به مغز عوارض داده، برای همین معلوم نیست از واکسنه یا از خود ویروس. این ویروس فقط به ریه اسی نمی رسانه بلکه مواردی پیش آمده که به قلب و مغز مبتلایان هم عوارض داده.
9
4
یکشنبه ۱ فروردین ۱۴۰۰ - ۰۳:۴۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۱
shahinsgd - اسن، آلمان
دوست خودم 7 ماه میشه که کرونا رو شکست داده ولی حس بویایی و چشاییش به طور کامل از بین رفته. به هیچ عنوان نه بو حس میکنه و نه مزه. ویروس عجیبیه.
0
1
یکشنبه ۱ فروردین ۱۴۰۰ - ۰۶:۱۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۶۷
یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک
[::Chokam - ری، ایران::]. براستی کامنت شما قابل تعقل و تفکر است. خودم رو زده بودم بخواب. تو پچ پچاشون میشنیدیم که میگفتند یه تست کووید از مغزش هم بگیرید!
15
8
یکشنبه ۱ فروردین ۱۴۰۰ - ۰۶:۳۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۲
Chokam - ری، ایران
[::یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک::]. تست کووید نه از معزتان، بلکه از گلوی شما یا از بینی شما نمونه می گیرند اما بخاطر خارش گلو یا بینی ممکنه به روی پرستار عطسه کنین برای همین از مقعد شما نمونه می گیرن
0
1
یکشنبه ۱ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۲
Chokam - ری، ایران
[::shahinsgd - اسن، آلمان::] تا یکسال هم ممکنه بویایی چشایی برنگرده، و باز هم مثل اول نشه چون به اعصاب بویایی چشایی در مغزممکنه آسیب بزنه .
0
0
دوشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۰۰:۳۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.