العربیه :تشخیص سریع بیماری اوتیسم در کودکان میتواند بر روند بهبود آن تأثیرگذار باشد. یک دانشمند هنگکنگی بهتازگی با استفاده از اسکن چشم، روشی جدید برای تشخیص زودهنگام این بیماری کشف کرده است.
بینی زی روش اسکن چشم را بهعنوان یک روش مؤثر تشخیص اوتیسم معرفی کرده است که با بررسی الگوهای برداشتی از شبکیه چشم کودک این الگوها را با شبکیه چشمی کودکان سالم مقایسه میکند و در صورت بروز ناهنجاری در تطابق این الگوها به پزشکان اطلاعرسانی و در تشخیص زودهنگام این بیماری کمک میکند. پرفسور بینی زیدانشمند هنگکنگی با استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری از طریق کامپیوتر با اسکن شبکیه چشم کودکان از 6 سالگی، تشخیص زودهنگام اوتیسم یا خطر ابتلا به آن را کشف کرده است. این دانشمند امیدوار است که طی سال آینده بتواند یک محصول تجاری برای تولید اینگونه ابزار تولید کند.
بینی زی، استاد دانشگاه چینی هنگکنگ گفت: اسکن شبکیه میتواند به بهبود، احتمال تشخیص و درمان زودهنگام این بیماری در کودکان کمک کند.
او تأکید کرد که تشخیص زودهنگام بیماری اوتیسم برای نتایج درمانی کودکان بسیار مهم است و احتمال موفقیت درمان بیشتر خواهد بود این دانشمند با استفاده از دوربینی با کیفیت عالی و دقیق همراه با نرمافزار جدید رایانهای، طیف وسیعی از عواملی از جمله لایههای فیبر و رگهای خونی چشم را تجزیه و تحلیل میکند.
او افزود که میتوان از این فناوری برای شناسایی کودکان در معرض خطر اوتیسم و تسریع در ورود آنها به برنامههای درمانی استفاده کرد. آزمایش بر 70 کودک این دانشمند 70 کودک را با استفاده از فناوری جدید تحت آزمایش قرار داد، از جمله 46 کودک مبتلا به اوتیسم و 24 کودک تحت کنترل. این فناوری توانست 95.7٪ کودکان مبتلا به اوتیسم را شناسایی کند.
میانگین سنی شرکت کنندگان در این آزمایش 13 سال و کوچکترین آنها 6 سال بود.
یافتهها و نتایج این تحقیقات دریک مجله پژوهشی معتبر پزشکی به نام «E Clinical Medicine»، منتشر شده است.
برخی از متخصصان اوتیسم از یافتههای «بینی زی» استقبال کردند.
متخصصان در عین حال برخی خانوادهها را به خاطر دیر جنبیدن برای کشف بیماری بچههایشان ملامت کرده و میگویند : «بسیار شرمآور است که برخی والدین حتی اگر علائم واضحی در فرزندانشان ببینند، تمایل به اینکه کودکشان به «اوتیسم» مبتلا است، ندارند».
زی به خبرگزاری رویترز گفت: «که هدف از تحقیقات او این است که ابزاری مکمل برای ارزیابی حرفهای متخصصانی باشد که مجوز مراقبتهای بهداشتی را دریافت کرده باشند».
+9
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.