دویچه وله :تعدادی از کشورهای اروپایی پس از چند مورد از مرگ افراد واکسینه شده با واکسن آسترازنکا، به عنوان یک اقدام پیشگیرانه تزریق آن را متوقف کردهاند. همزمان مقامات اروپایی از صدور مجوز برای واکسن جانسون و جانسون خبر دادند.
واکسن کرونای جانسون و جانسون چهارمین واکسنی است که از اتحادیه اروپا مجوز دریافت کرده است
شرکت تولیدکننده واکسن آسترازنکا AstraZeneca هیچ خطری را در تزریق این واکسن نمیبیند. آژانس دارویی اروپا نیز خطرات احتمالی را تزریق این واکسن مشاهده نکرده است. اما واکسن آسترازنکا همچنان مورد تردید است و از شهرت خوبی برخوردار نیست.
در ابتدا دانمارک استفاده از واکسن آسترازنکا برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا را به مدت ۱۴ روز متوقف کرد و سپس نروژ هم تزریق آن را تعلیق کرد. مقامات بهداشت ملی نروژ در اسلو، پایتخت این کشور دلیل این اقدام خود را با توجه به موارد دیده شده در دانمارک "عوارض جانبی خطرناک" عنوان کردند.
گفته میشود که اختلالات جدی در انعقاد خون افراد واکسینه شده باعث مرگ دو نفر شده است. ایسلند نیز از این تصمیم دو کشور اسکاندیناوی پیروی کرده است. پیش از آن اتریش و سپس ایتالیا نیز تزریق یک سری از این واکسن را از دستور کار خود خارج کرده بودند.
تزریق بستههای دیگری از این واکسن در استونی، لیتوانی، لوکزامبورگ و لتونی نیز قطع شده است.
در اتریش یک پرستار که با آسترازنکا واکسینه شده دچار ترومبوز شد و ده روز پس از واکسیناسیون درگذشت. تا یک روز پیش از آن دو نفر دیگر که این واکسن را دریافت کرده بودند نیز دچار ترومبوز شده بودند. یک فرد هم دچار آمبولی ریه شده است. همه این افراد کسانی بودهاند که واکسن را از همان سری از واکسن آسترازنکا دریافت کرده بودند.
به گزارش رونامه دانمارکی "بی تی" یک زن ۶۰ ساله در این کشور به دلیل لخته شدن خون درگذشته است. واکسیناسیون او هم از طریق همان سری واکسن آسترازنکا بوده است. ۲۲ مورد آمبولی در اروپا مقامهای آژانس دارویی اروپا (EMA) درمجموع از ۲۲ مورد "ترومبوآمبولی" سخن گفتهاند که در آن لخته خون به طور کامل یا جزیی از رگ را مسدود کرده است. با این حال باید نسبی بودن این ارقام را هم در نظر گرفت.
تاکنون حدود سه میلیون نفر در اتحادیه اروپا با واکسن آسترازنکا واکسینه شدهاند. سخنگوی سازمان بهداشت اروپا در آمستردام گفته است که طبق اطلاعاتی که تا کنون دریافت کرده است تعداد موارد مبتلایان به لخته خون بیشتر از آمار این موارد در کل و به شکل عمومی بیشتر نبوده است. کارشناسان به بررسی تحقیقات و گزارشها در این باره ادامه میدهند.
طبق گزارش مقامات بهداشت اروپا سری ABV5300 از واکسن آسترازنکا به کشورهای دانمارک، فرانسه، هلند، لهستان، اسپانیا و سوئد تحویل شده بود اما به آلمان از این بسته آسترازنکا واکسنی دریافت نکرده است. صدور مجوز برای واکسن جانسون و جانسون در اروپا همزمان مقامات اروپایی خبر از تایید واکسن کرونای "جانسون و جانسون" برای تزریق در اروپا را منتشر کردند.
تا کنون چهار واکسن علیه ویروس کرونا در اتحادیه اروپا تأیید شده است. کمیسیون اتحادیه اروپا به دنبال توصیه آژانس دارویی اروپا مجوز استفاده از واکسن جانسون و جانسون را صادر کرده است.
اما هنوز مشخص نیست که این واکسن در چه زمانی در کشورهای این اتحادیه در دسترس قرار خواهد داشت. تصویب کمیسیون اتحادیه اروپا برای تزریق این واکسن در اروپا تنها فرم رسمی این مجوز بود و پیش از آن اوزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا این تصمیم را در توییتر خود اعلام کرده بود.
مقامات دارویی هلند در آمستردام، امروز، پنجشنبه اعلام کردند که این واکسن جدید برای افراد بالای ۱۸ سال مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
به این ترتیب اکنون چهارمین واکسن ضد کرونا از اتحادیه اروپا مجوز دریافت کرده است. بر خلاف واکسنهای تأیید شده قبلی بیونتک فایزر، مودرنا و آسترازنکا، تزریق یک بار واکسن جانسون و جانسون برای محافظت در مقابل ویروس کرونا کافی است. علاوه بر این میتوان آن را به مدت سه ماه در یخچال با دمای طبیعی نگهداری کرد.
+39
رأی دهید
-1
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۱۰۷
Nakamichi - لندن، انگلستان
این واکسن آکسفورد از همه واکسنهای دیگه تا بحال عوارض بدتر و بیشتری داشته،دو نفر که در کره جنوبی مردن،در اتریش هم بخاطر عارضه استفاده ازش رو متوقف کردند و الان هم در دانمارک و نروژ و ایتالیا متوقفش کردن چون چندین نفر نفر دچار لخته شدن خون در رگ شدن و یکی از اونها در ایتالیا مرد،بعد کمپانی سازنده با پر رویی میگه ارتباطی ثابت نشده! انگار حتما باید همه کسانی که این واکسن رو زدن لخته خون پیدا کنن بمیرن تا ارتباط ثابت بشه،مسلم دولت انگلیس هم با وجود این خطر، بخاطر پیش بردن هدف واکسیناسیون و رهایی از فشار اینها رو نادیده میگیره. بنظر من از این واکسن دوری کنید تا واکسنهای بهتر مثل فایزر یا جانسون در دسترس بشه. کلا ۸۰ درصد کسانی که ویروس کرونا بگیرن هیچ علامتی نشون نمیدن و اون ۲۰ درصد هم شاید ۴ درصدشون بدحال بشن ،این بنظر کم خطرتر میاد تا این واکسن که خطر لخته شدن خون و آمبولی و سکته هر روز داره ازش گزارش میشه و در حالت خوب هم ۷۰ درصد فقط قراره موثر باشه اونهم نه در برابر ویروس جهش یافته.
1
12
جمعه ۲۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.