یک پژوهش: افزایش ابتلا به کرونا با آغاز گرده‌افشانی گیاهان

دویچه وله :پژوهشگران مونیخی می‌گویند گسترش گرده‌افشانی گیاهان در فصل بهار می‌تواند به افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا منجر شود. هر سال در پایان فصل زمستان بسیاری از مردم به خاطر گرده گیاهان دچار آلرژی و حساسیت بهاری می‌شوند.

تراکم گرده گیاهان در هوا، که از مشخصه‌های پایان زمستان و آغاز بهار است، می‌تواند علاوه بر ایجاد حساسیت، احتمال ابتلا به ویروس کرونا و بیماری کووید۱۹ را نیز افزایش دهد.

این نتیجه پژوهشی است که گزارش آن در نشریه تخصصی مخصوص انتشار مقاله‌های آکادمی ملی علوم منتشر شده است.

"تاگس‌شاو"، وب‌سایت کانال یک تلویزیون آلمان سه‌شنبه نهم مارس (۱۹ اسفند) با استناد به این گزارش نوشته که پژوهشگران دانشگاه فنی مونیخ و مرکز Helmholtz به این نتیجه رسیده‌اند که با بالا رفتن تراکم گرده گیاهان در هوا، شمار مبتلایان به کرونا افزایش می‌یابد.

این پژوهشگران نتیجه گرفته‌اند که تناسب میان افزایش آمار ابتلای روزانه و بیشتر شدن میزان گرده گیاهان در همه شهرها، صرف‌نظر از این که در آنها محدودیت‌هایی اعمال شده یا نشده، با شدت و ضعف وجود دارد.
افزایش چهار  تا بیست درصدی موارد ابتلا
بر این پایه در شهرهایی که در آنها محدودیت‌های کرونایی اعمال نشده باشد در صورتی که تعداد ذره‌های گرده از ۱۰۰ در یک مترمکعب بیشتر شود موارد ابتلا چهار درصد افزایش می‌یابد.

پژوهشگران مونیخی می‌گویند در دوره انجام این پژوهش در برخی شهرهای آلمان تعداد ذرات گرده گیاهان در یک مترمکعب به ۵۰۰ هم رسیده و در چنین حالتی موارد ابتلا به کرونا بیش از بیست درصد افزایش یافته است.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد در شهرهایی که در آنها محدودیت‌های کرونایی اعمال شده در قیاس با مناطق دیگر با تراکم مشابه گرده گیاهان، میزان افزایش ابتلا به کرونا ۵۰ درصد کمتر بوده است.
تضعیف سیستم دفاعی بدن
توضیح علت این مسئله از نظر پژوهشگران چنین است: در دوره گرده‌افشانی شدید گیاهان سیستم دفاعی بدن در مقابل ویروس‌های دستگاه‌تنفسی بسیار ضعیف‌تر واکنش نشان می‌دهد.

در چنین حالتی بدن میزان کمتری "اینترفرون" ضد ویروس تولید می‌کند. اینترفرون‌ها گونه‌ای از پروتئین‌ها هستند که سلول‌های آلوده به ویروس آزاد می‌کنند و با این کار سیستم دفاعی بدن تحریک و توان مقاومت آن افزایش می‌یابد.

کلاودیا تراید- هوفمن، دکترای پزشکی محیط زیست و یکی از مشارکت‌کنندگان در پژوهش یادشده به گروه‌های در معرض خطر توصیه می‌کند در ماه‌های آینده به پیش‌بینی وضعیت تراکم گرده‌ها توجه داشته باشند و در هر حال از ماسک‌هایی مانند FFP2 که قابلیت فیلتر ذرات معلق را دارند استفاده کنند.
ارتباط گرده‌افشانی و موج اول پاندمی
به نوشته "تاگس‌شاو" انگیزه انجام این پژوهش این پیش‌فرض بوده که موج اول شیوع شدید پاندمی کرونا در نیمکره شمالی با دوره به پرواز درآمدن گرده گیاهان همزمان بوده است.

پژوهشگران در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده‌اند که ۴۴ درصد از مواردی که آمار ابتلای جدید به کرونا از میانگین بیشتر بوده با بالا رفتن تراکم گرده گیاهان در فضا قابل توضیح است.

این پژوهش با استفاده از داده‌های مربوط به گرده‌افشانی گیاهان و آمار ابتلا به کرونا در ۱۳۰ منطقه از ۳۰ کشور پنج قاره جهان انجام شده است.

پژوهشگران همچنین وضعیت جمعیت و مسائل زیست‌محیطی، نظیر تراکم جمعیت، دمای هوا، میزان رطوبت و تاثیر محدودیت‌های کرونایی را هم مد نظر قرار داده‌اند.

در اغلب کشورهای جهان به جز مراکزی که وضعیت گرده‌افشانی گیاهان را پیش‌بینی می‌کنند، تقویم‌هایی نیز در این زمینه وجود دارد که تمرکز آن بر گرده‌افشانی گیاهان آلرژی‌زا است.

در ایران، مانند بسیاری از کشورهای جهان تمرکز گرده‌افشانی گیاهان در اواخر زمستان و بهار است اما به دلیل تنوع آب و هوایی، در بخش‌های جنوبی گرده‌افشانی، به خصوص در گیاهان خودرو و علف‌زارها می‌تواند تا پائیز نیز ادامه داشته باشد.
+6
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.