ایندیپندنت فارسی :فعالان اجتماعی هشدار دادهاند که همه ساله صدها دختربچه بریتانیایی بهخاطر نقصی که در قوانین این کشوری در حمایت از کودک وجود دارد، «مجبور به ازدواج» میشوند.
نهادهای خیریه میگویند کودک همسری اغلب به عنوان یک مسئله در کشورهای در حال توسعه تلقی میشود، اما این معضل در بریتانیا نیز رواج دارد و «تنها از دید عموم پنهان است.»
قوانین بریتانیا ازدواجهای مذهبی را که در دفاتر رسمی ثبت نشده در هر سنی میپذیرد. اما به دست آوردن آمار دقیقی از اینگونه ازدواجها که در برخی موارد، دختران کمتر از ۱۰ سال را نیز شامل میشود، به دلیل ثبت رسمی نشدن آنها دشوار است.
فعالان اجتماعی میگویند هرچند ازدواج دختران ۱۶ یا ۱۷ ساله مشروط به «اجازه والدین» قانونی است، اما این موضوع در ارتباط با کودک همسری، نه «اجازه» که «اجبار والدین» است.
دادههای اداره آمار ملی بریتانیا نشان میدهد که در سال ۲۰۱۷، ۱۸۳ نفر با اجازه والدین خود ازدواج کردهاند که ۱۴۰ نفر آنها دختر بودهاند. در دهه پیش از سال ۲۰۱۶ نیز سه هزار و ۳۰۰ مورد کودک همسری با اجازه والدین در انگلستان (بخشی از بریتانیا) و ایالت ولز صورت گرفته است که اغلب آنها هم دختر بودهاند.
نهاد خیریه «کارما نیروانا» که در سطح کشور از قربانیان جرائم ناموسی حمایت میکند و افراد پلیس، نظام درمان عمومی و سرویسهای خدمات اجتماعی را آموزش میدهد، از دولت خواسته است تا ظرف دو ماه آینده کودک همسری را ممنوع اعلام کند.
این نهاد که یک خط تلفن امداد نیز دائر کرده است، همراه با سازمان خیریه «پنج بنیاد» (فایو فاوندیشن) که یک سازمان جهانی برای الغای ختنه دختران است، در نامه ای به بوریس جانسون (نخست وزیر بریتانیا) از او خواسته است کودک همسری را غیرقانونی کند.
دستاندرکاران در این کارزار، نمونه یک دختر ۱۵ ساله را در شهر «هال» مطرح کردهاند که به آموزگارش گفته بود نگران آن است که او و خواهر ۱۳ سالهاش را برای ازدواج با مردهایی که (والدینشان) «قول» آنها را دادهاند، به خارج از بریتانیا فرستاده شوند.
گفته میشود آموزگار این دختر در صدد صحبت با مادر او برآمده اما به او گفته شده ماجرا «سوءتفاهمی بیش» نبوده است. با این وجود، این دو دختر پس از تعطیلات کریسمس دیگر به مدرسه بازنگشتند. یکی از همشاگردیهای این دو خواهر که با آنها دوست است، به مدرسه گفته است که آنها به افغانستان رفته و با دو مرد بزرگسال ازدواج کردهاند.
فعالان اجتماعی همچنین به مورد نامزدی یک دختر ۱۰ ساله با پسرعموی ۲۰ سالهاش اشاره کردهاند. گفته میشود او در ۱۵ سالگی و در مراسمی مذهبی، به عقد آن مرد درآمده و اکنون در شهر «میدلز بورو» با او و اقوامش زندگی میکند.
ناتاشا راتو، مدیر عامل نهاد «کارما نیروانا» میگوید: «هرچند تاکید این که کودک همسری میتواند اجباری باشد، اما این فرض درست نیست که تمام موارد ازدواج کودکان از روی اجبار صورت میگیرد.قانون، سن همسر را به عنوان شاخصی برای رضایت نداشتن برای ازدواج درنظر نمیگیرد. به همین دلیل، به کودکان به دیده افرادی که توانایی دادن رضایت به ازدواج را ندارند، نگریسته نمیشود. قانون به اندازه کافی از آنها حمایت نمیکند: «هرچند قوانین بسیاری در بریتانیا از حقوق کودک در مواردی از جمله حق آموزش تا ۱۸ سالگی، اجازه خرید سیگار و استفاده از تختهای برنزه حمایت میکند اما ما در حفاظت آنها از کودکهمسری قصور کردهایم.»
لایحه منع کودک همسری در بریتانیا و قرار دادن آن در رده جرائم اجتماعی در پاییز سال گذشته تسلیم پارلمان بریتانیا شد، اما دومین شور آن به دلیل همهگیری کرونا به تعویق افتاد.
نیمکو علی، مدیر «پنج بنیاد» و مشاور مستقل دولت در ردیابی خشونت علیه دختران و زنان میگوید: «قوانین جاری، فعالیتهای بینالمللی بریتانیا برای پایان دادن به کودک همسری را هم بسیار محدود کرده است و باید به فوریت بهروز شود.»
گزارش آژانس بهداشت جنسی و تولید مثل سازمان ملل (یوانافپیاِی) در پایان ماه آوریل گذشته هشدار داد که همهگیری ویروس کرونا ممکن است کلیه اقداماتی را که در راه مبارزه با کودک همسری انجام شده بود، خنثی کند و به ۱۳ میلیون مورد دیگر ازدواج کودکان در ۱۰ سال آینده در جهان منجر شود که در غیر این صورت میتوانست متوقف شود.
گزارش سال۲۰۱۷ نهاد «نجات کودکان» ماعلام کرده است که همه روزه بیش از ۲۰ هزار دختر کمسن و سال پای سفره عقد مینشینند.
با سخنگوی دولت برای اظهارنظر تماس گرفته شده است.
+5
رأی دهید
-13
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۴
پدیدار - ابوموسی، هرمزگان، ایران
آقایان و خانومهای آلبانی نشین یا سعودیاینترنشنال یا منوتوی صهیونیست، هیچ نظری ندارن؟؟ فقط ایرانه که واسش ۱۴ متر زبون دارین؟؟ :-)
6
14
چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.