نتایج پژوهش تازه انجمن قلب آمریکا نشان میدهد که نوشیدن روزانه یک یا چند فنجان قهوه سیاه و کافئیندار، خطر نارسایی قلبی را در بلندمدت کاهش میدهد.
این پژوهش که روز سهشنبه در نشریه علمی ایاچای(AHA) منتشر شده از سال ۱۹۸۴ و با حضور پنج هزار داوطلبی که سابقه بیماری قلبی نداشتهاند، آغاز شده است. در مجموع طی این بررسی اطلاعات ۲۱ هزار آمریکایی مورد بررسی گرفته و مشخص شده که افرادی که روزانه یک فنجان قهوه مینوشند، بین ۵ تا ۱۲ درصد کمتر از کسانی که قهوه مصرف نمیکنند، دچار بیماریهای قلبی و عروقی میشوند.
نتایج این پژوهش همچنین نشان میدهد که هنگامی که افراد روزانه دو یا چند فنجان قهوه سیاه و کافئیندار مینوشیدند، خطر نارسایی قلبی برای آنها تا ۳۰ درصد کاهش مییابد.
محققان این پژوهش تصریح کردهاند که افزودن لبنیات، قند و شکر، طعم دهندهها و خامه که موجب افزایش کالری، قند و چربی نوشیدنی قهوه میشود، احتمالاً منافع آن را برای قلب از میان میبرد.
نتایج این پژوهش بر خلاف تصور رایج در مورد تاثیر مصرف کافئین بر افزایش تپش قلب و فشار خون است ولی نافی نتایج تحقیقات قبلی مبنی بر مضر بودن مصرف بیش از چهار فنجان قهوه در روز برای زنان باردار و افراد مبتلا به دیابت و اختلال خواب نیست.
البته باید توجه داشت که نحوه دم کشیدن قهوه نیز پیامدهایی برای سلامتی دارد. بر خلاف قهوه سازهای دارای فیلتر، قهوه ترک یا قهوه جوشانده میتواند کلسترول بد را در خون مصرفکنندگان آن افزایش دهد.