نخستین فضاپیمای امارات وارد جو مریخ شد

تصویری از لحظه پرتاب موشک حامل فضاپیمای امارات در ژاپنسفینه فضایی متعلق به کشور امارات عربی متحده روز سه‌شنبه ۲۱ بهمن (۹ فوریه) در اولین ماموریت بین سیاره‌ای جهان عرب به مدار مریخ می‌رسد.

این ماهواره که «امید» نام دارد، طی تقریبا هفت ماه ۴۸۲ میلیون کیلومتر مسافت را طی کرده است تا به مقصد برسد.

امارات عربی متحده از چند هفته پیش به پیشواز فرود ماهواره امید خود رفته و مکان‌های دیدنی شهرهای خود را با چراغ‌های قرمز، به نشانه ماموریت به سیاره سرخ، تزئین کرده است. برج خلیفه، نماد مشهور شهر دبی، نیز به رنگ قرمز درآمده و قرار است جشن‌هایی در این کشور به مناسبت این رویداد تاریخی برگزار شود.

ورود ماهواره به مدار مریخ همزمان با پنجاهمین سال تاسیس کشور امارات عربی متحده اتفاق می‌افتد، امری که مقامات اماراتی از آن به عنوان فرصتی برای مطرح ساختن «غرور ملی» بهره برده‌اند.

موفقیت ماهواره اماراتی در ورود به مدار مریخ یک پیشرفت قابل توجه در جاه‌طلبی‌های فضایی این کشور حاشیه خلیج فارس به شمار می‌رود. امارات عربی متحده پیشتر در سال ۲۰۱۹ نخستین فضانورد خود را با همراهی روس‌ها به ایستگاه فضایی بین‌المللی رساند.

دولت امارات که متکی بر اقتصاد نفتی است طی سال‌های اخیر سرمایه گذاری بالایی در بخش علم و فناوری کرده است. این کشور پروژه اعزام کاوشگر به جو مریخ را هفت سال قبل در سال ۲۰۱۴ میلادی کلید زد.

در طراحی و ساخت این ماهواره، که در مرکز فضایی محمد بن راشد امارات انجام شده است، ۱۵۰ دانشمند اماراتی با ۲۰۰ محقق از دانشگاه‌های آریزونا، برکلی و کلرادوی آمریکا همکاری داشته‌اند.

شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم ابوظبی و مدیر پروژه، در پیامی با اشاره به اینکه احتمال شکست ورود به مدار ۵۰ درصد است گفت: « حتی اگر نتوانیم که وارد مدار شویم، ما قبلاً تاریخ‌سازی کرده‌ایم چرا که این دورترین نقطه در جهان است که عرب‌ها در طول تاریخ خود به آن رسیده‌اند.»

ماموریت‌های فضایی به مریخ یکی از دشوارترین و پیچیده‌ترین ماموریت‌های فضایی به شمار می‌روند و حدود ۶۰ درصد از کلیه ماموریت‌ها به دلیل بروز مشکل در فرود یا سوانح غیرمنتظره با شکست مواجه شده‌اند.

فضاپیمای امید برای ورود موفقیت‌آمیز به مدار مریخ باید در عرض ۲۷ دقیقه سرعتش را از ۱۲۱هزار کیلومتر در ساعت به حدود ۱۸هزار کیلومتر کم کند تا بتواند در دام جاذبه مریخ بیفتد و در مدار بیرونی شروع به چرخش کند.

مدت ماموریت کاوشگر اماراتی دو سال تعیین شده است و قرار است اطلاعات گوناگونی را از وضعیت اقلیمی و جوی مریخ جمع آوری کند. دانشمندان امیدوارند بتوانند با داده‌های به دست آمده مدل آب و هوایی مریخ را بازسازی کنند.

یکی از اهداف مطالعاتی کاوشگر امید این است که تلاش کند دریابد چرا مولکول‌های هیدروژن و اکسیژن از سطح مریخ پراکنده می‌شوند و تشکیل ذره آب را نمی‌دهند.

در هفته پیش‌رو دو کاوشگر «تیان‌ون-۱» چین و «پشتکار» آمریکا ، که برای اکتشاف در اتمسفر و سطح کره مریخ به این سیاره اعزام شده‌اند به مدار مریخ خواهند رسید.
+42
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۱
    یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک

    عرعر و چه به فضا. همون صحرا هم زیادیشونه.
    51
    111
    ‌سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    Ariyo Barzan - تهران، ایران

    اینقدر هم کار مهمی انجام ندادن، تو صدا و سیما ایران هم امروز روش تهیه کباب کوبیده با سویا را نشون داد
    10
    85
    ‌سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    حق گو لندن - لندن، انگلستان

    ز‌شاش شتر خوردن و سوسمار عرب را رسید است جایی به کار که سفینه به فضا می فرستد. احسنت به بلند همتتان .
    95
    11
    ‌سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه

    این ماهواره را دانشگاه برکلی ساخته امارات فقط هزینه اش را پرداخته حتی نیامدند تو امارات بسازند تو خود آمریکا ساختند بعد امارات ادعا می کنه این نشانه پیشرفت علمی ماست خیلی بامزه است
    11
    113
    ‌سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران
    سفینه های ایران هم در مدار صفر درجه یمن و سوریه و عراق پول ملت ایران رو به باد میدن
    20
    31
    ‌سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

    البته که این تکنولوؤی ربطی به امارات ندارد ولی با این همه و با تمام تکنولوژی مستتر در جهان هنوز آخوندها نتوانسته اند آن دم بریده را از ته چاه جمکران بیرون بکشند و هنوز حرررضت! با قورباغه ها محشور است!
    15
    93
    ‌چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۴:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۳
    حسنلو - باکو، آذربایجان

    سوای اینکه امارات نه دانش فنی و نه انسانی این کارو داره و نه این کار به دردش میخوره و فقط به دنبال نمایش و شواف هست همین که رهبرانش به فکر پیشرفت علم هستن و مردم خودشون تو رفاه و اسایش زندگی میکنن درد و بلاشون محکم بخوره تو سره علی گدا و عمام ضمان و یا فاطمه زهرا کپنهاک و تمام مذهب بوگندویه ....
    5
    83
    ‌چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۵:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران

    چنانچه امارات اینقدر پیشرفت دارد،چرا نفت را بصورت خام توسط شرکت های چند ملیتی جهانی تولید و بصورت خام بفروش میرساند؟!؟با توجه بهزاران فراورده نفتی گران قیمت چرا امارات یک تولید معروف نفتی که توسط اعراب شده باشد ندارد.با همه اینها بنظرم دولت امارات از دولت ج.ا خیلی بهتر است
    7
    89
    ‌چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۵:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    هانی‌ - اسلو، نروژ

    هر حرکتِ تحقیقی و علمی قابل تقدیره. آفرین به امارات. ولی ۴۲ سال پیش که ما امام اُمت خودمون رو آن هم بدونِ چشم مسلح در ماه می دیدیم اینا کجا بودن؟ ای بخشکی روزگار!
    189
    35
    ‌چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران

    [::هانی‌ - اسلو، نروژ::]. با کامنت تو کاری ندارم اما کیا منفی دادن کار دارم! یا خیلی کودن بودن که متوجه مسخره کردن نشدن و یا خیلی مالشی بودن که بهشون برخورده! این منفیها چیه!
    122
    30
    ‌چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران

    اونایی که میگن امارات هیچیش مال خودش نیست! مگه مال ایران مال خودشه! حتی یه پیچ گوشتی و آچار! حتی لعاب سنگ توالت! حتی کارتهای بنزین و کارت ملی و غیره! حتی بشکه های باروت (میگن موشک). ایران اگه پول (نفت و معادن) نداشت هیچی بیش از افغانستان نداشت که هیچ اون کارگر افغانی هایی که در ایران برج ها رو بالا کشیدن رو هم نداشت. کمی بزنید تو سر خودتون شاید درست بشید. توهم کافیه. ما فقط یک گذشته و تاریخ داریم. هی چیز دیگه نداریم. اگه گذشته و تاریخ به درد مصریها و ایتالیا و یونان خورد به درد ایرانیها هم میخوره. الان چینیها و روسها به ما به چشم برده نگاه میکنن. ایرانی برای ایرانی وجد نداره. ایران یک نقشه هست با مالکیت عده ای آخوند و پاسدار تحت نظر روسیه و چین و برخی سران اروپا و دموکراتهای آمریکا و لاشخورهای کانادا. تصاحب فیزیکی ایران توسط خارجیها خیلی بهتر از وضع موجوده. چون ایران هزار صاحب شده. مردم ما در سیاهچاله ای به وسعت در حال مرگ و فنا شدن هستن. زندگی مورچه ای! تو همین سایت لارج حرف از ترور عمومی عمال رژیم میزنم هیچوقت منتشر نمیکنن. ترس از چی! تهش چیه! این زندگی سراسر توهم
    123
    29
    ‌چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.