احمدینژاد و معاون اجرایی سابق او حمید بقایی هنگام ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶دویچه وله :یک عضو سابق شورای نگهبان احتمال تائید صلاحیت محمود احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده را منتفی نمیداند. او میگوید اگر رئیس دولتهای نهم و دهم نامزد و تائید صلاحیت شود میتواند معادلات را به هم بزند.
محمود احمدینژاد تا کنون درباره حضور یا عدم حضور خود در انتخابات دوره سیزدهم ریاست جمهوری به صراحت حرفی نزده است.
رئیس جمهوری پیشین چهار سال قبل با وجود نظر مخالف رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنهای در آخرین دقایق برای شرکت در رقابتهای انتخاباتی ثبتنام کرد اما شورای نگهبان صلاحیتش را تائید نکرد.
محمدرضا عباسیفرد، عضو سابق شورای نگهبان به تازگی در گفتوگو با سایت "انصافنیوز" امکان تائید صلاحیت احمدینژاد برای نامزدی در انتخابات سال ۱۴۰۰ را منتفی ندانست و گفت از آنجا که "ملاک حال فعلی اشخاص است" امکان دارد تائید صلاحیت شدهای در یک دوره دیگر رد شود یا بر عکس.
عباسیفرد درباره تاثیر حضور احتمالی احمدینژاد در انتخابات آینده میگوید از آنجا او از طرفی در میان "طبقه فرو دست جامعه که کم هم نیستند" حامیان زیاد و از طرف دیگر مخالفان جدی و سرسختی دارد، حضورش میتواند "معادلات انتخابات را بر هم بریزد".
عضو سابق شورای نگهبان درباره این که این معادلات چگونه به هم میخورند توضیح بیشتری نداد اما سردار احمد خورشیدی، دبیرکل جمعیت خدمتگزاران انقلاب اسلامی و پدر داماد احمدینژاد در این باره نظرات مشخصتری ارائه کرده است.
خورشیدی در گفتوگو با انصافنیوز ادعا میکند احمدینژاد در همه نظرسنجیها از تمام رقیبان اصلاحطلب و اصولگرای خود پیشی گرفته است و حامیانش به نسبت چهار سال پیش "دو سه برابر" شدهاند. پیشتازی احمدینژاد در نظرسنجی "کانال شعر و شاعری" یکی از نامزدهای احتمالی اصولگرایان ابراهیم رئیسی، رئیس منصوب کنونی خامنهای در قوه قضائیه است که احتمال اجماع اصولگرایان بر روی او از بقیه بیشتر است.
احمد خورشیدی میگوید در یکی از"کانالهای شعر و شاعری" یک نظرسنجی درباره انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ انجام شده که مطابق آن احمدینژاد ۵۱ درصد از آرا را داشت و رئیسی فقط ۱۵ درصد.
پدر داماد احمدینژاد ادعا میکند که "سیاست نظام" و اولویت خامنهای مشارکت حداکثری مردم در انتخابات است و با حضور رئیس دولتهای نهم و دهم در رقابتهای سال آینده این نظر تامین میشود.
در انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی که دوم اسفند سال پیش برگزار شد میزان مشارکت اندکی بیش از ۴۲ درصد و کمترین میزان در یازده دوره بود. بیمیلی و بیاعتمادی به انتخابات جناح اصلاحطلب حکومت علت اصلی کاهش میزان مشارکت را رد گسترده صلاحیت داوطلبان این جناح عنوان میکند. اما شعارهای مردم در حرکتهای اعتراضی سه سال گذشته، از جمله شعار "اصلاحطلب، اصولگرا دیگه تمومه ماجرا" از بیاعتمادی عمیق به همه کارگزاران حکومتی در همه جناحها حکایت دارد.
احمد خورشیدی میگوید کاهش شدید مشارکت در انتخابات مجلس ناشی از "مهندسیهای نادرست" بوده، اما او فکر نمیکند که این وضع تکرار شود چون: «اگر دوباره مشارکت پایین باشد و اگر حکومتی به سمت مشارکت حداقلی رفت، مرحلهی بعد دیکتاتوری و بعد فروپاشی است.»
"مهندسی انتخابات" اتهامی است که منتقدان متوجه حامیان احمدینژاد، به خصوص در نهادهای تحت فرمان خامنهای و سپاه پاسداران میکنند و میگویند اعلام پیروزی او در انتخابات سالهای ۸۴ و ۸۸ حاصل همین مهندسی بوده است. رایزنی پشت پرده برای تائید احمدینژاد؟ محمد جواد ابطحی، نماینده سابق مجلس احتمال تغییر نظر شورای نگهبان و تائید صلاحیت احمدینژاد را ممکن میداند و پدر داماد او میگوید "رایزنیهای پشت پرده" را علت تغییر نگاه شورای نگهبان میبیند.
تا کنون برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری نامهای زیادی از میان اصولگرایان مطرح شده است؛ از محمد باقرقالیباف و محسن رضایی که نامزدان تقریبا دائمی و شکست خورده هستند تا ابراهیم رئیسی و سعید جلیلی که از حمایت بیشتری در میان اصولگرایان تندروی حاکم بر مجلس برخوردارند.
با این همه اغلب ناظران بر این باورند که به دلیل بیرغبتی گسترده برای مشارکت در انتخابات در میان مردم، در نهایت یکی از نامزدان اصولگرا بر صندلی ریاست جمهوری تکیه خواهد زد.
ناصر ایمانی، فعال سیاسی معتقد است از آنجا که اصولگرایان شانس خود در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ را زیاد ارزیابی میکنند همین مسئله ممکن است به ایجاد شکاف و تعدد نامزدها منجر شود.
تا کنون هیچ یک از تشکلهای مهم اصولگرا از ورود محمود احمدینژاد به کارزار انتخابات به طور علنی استقبال نکرده است، اما برخی اقدامهای اخیر او احتمال تمایلش برای نامزدی را افزایش میدهد.
یکی از این اقدامها نوشتن نامهای به رئیس جمهوری جدید ایالات متحده آمریکا جو بایدن است که مانند دیگر نامههای او به سران جهان بیجواب مانده است. سایت "عصر ایران" به کنایه مینویسد، احتمالا احمدینژاد به بایدن نوشته است: «جو! عجله نکن، صبر کن تا خودم برگردم!».
+0
رأی دهید
-12
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.