استفاده از هوش مصنوعی در حال افزایش است. دانشمندان اکنون به دنبال شبیهسازی هوش مصنوعی از روی زنبورعسل هستند.
دانشمندان در دانشگاه شفیلد انگلستان در حال کار روی ساخت و شبیهسازی هوش زنبورعسل برای استفاده در دستگاههای بسیار کوچک هستند.
هم اکنون بسیاری از شرکتها به دنبال شبیهسازی هوش انسان برای هوش مصنوعی رفتهاند. اما چرا باید در این شرایط روی شبیهسازی هوش زنبور عسل کار کرد؟
مغز انسان بسیار پیچیده و دارای بخشهای مختلفی است، اما مغز زنبورعسل کوچکتر و دارای پیچیدگی کمتری است.
مغز انسان حدود ۸۷ میلیارد نورون دارد، اما مغز زنبورعسل تنها یک میلیون نورون را در خود جای داده است. با وجود این حتی ساخت هوش مصنوعی بر اساس کارکرد مغز زنبورعسل هم چندان ساده نیست.
زنبورعسل بر اساس مغز خود دارای هوش تصویری قابل توجهی برای حرکت و مسیریابی است و از این موضوع میتوان در زمینه استفاده از هوش مصنوعی در ناوبری آینده استفاده کرد.
بر خلاف تصور زنبورعسل علیرغم مغز کوچک حشره باهوشی است و هوش آن چالشهایی را در زمینه هوش مصنوعی میتواند انجام دهد که ابررایانه ها هم بهسختی میتوانند حل کنند.
شبیهسازی هوش زنبور میتواند کمک فراوانی برای هوش مصنوعی آینده در رباتها و وسایل نقلیه بدون راننده برای طی مسیر داشته باشد.
آنچه مهم است میزان نورونهای مغز زنبور عسل نیست، بلکه ارتباط و چگونگی حل مسائل با چنین مغز کوچکی است که میتواند سبب خلق یک الگوریتم کارآمد شود. این الگوریتم با رایانههای امروزی قابلیت کارکردن دارد.