بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا، اعلام کرده بر اساس یافتههای اولیه، گونههای جدید ویروس کرونا که در بریتانیا ظهور پیدا کرده خطرناکتر است.
این یافتهها را ریاضیدانانی به دست آوردهاند که آمار مرگ بر اثر کرونا در گونه قدیمی و جدید ویروس را مقایسه کردهاند.
البته هیچ قطعیتی درباره این آمار و اطلاعات وجود ندارد و انتظار میرود که واکسن به کنترل بیماری کمک کند.
امروز آقای جانسون به خبرنگاران گفت: "علاوه بر آنکه ویروس جدید سریعتر منتقل میشود، حالا به نظر میآید که گونه جدید ویروس که در لندن و جنوب شرق کشور شناسایی شده، با آمار بالاتر مرگ در این نواحی مرتبط باشد."
گروه دانشمندانی که به دولت بریتانیا درباره کرونا مشورت میدهند، این آمار را بررسی کردهاند.
گونه جدید ویروس کرونا که اولین بار در بریتانیا مشاهده شد به ۵۰ کشور دیگر سرایت کرده است از جمله ایران.
پاتریک والانس، مشاور علمی ارشد دولت گفته این نتیجهگیری "هنوز چندان قوی نیست."
دکتر والانس گفته که باید تحقیقات بیشتری انجام شود اما این موضوع که همزمان با انتقال سریعتر آمار مرگ هم بالاتر رفته، جای نگرانی دارد.
یافتههای قبلی نشان میداد که گونه جدید ویروس کرونا بین ۳۰ تا ۷۰ درصد بیش از گونه قبلی قدرت انتقال دارد و به همین ترتیب ۳۰ درصد هم بیش از گونه قبلی مرگآور است.
برای مثال در گونه قبلی اگر از هر هزار بیمار مبتلای بالای ۶۰ سال ۱۰ نفر ممکن بود بمیرند، در گونه جدید این آمار ۱۳ نفر به ازای هر هزار نفر است.
دولت بریتانیا استفاده از واکسن شرکت فایزر بیوانتک را برای افراد بر اساس اولویت شغلی و سنی آغاز کرده و اکنون واکسن استرازنکا آکسفورد هم به آن اضافه شده است. تصور میشود هر دو واکسن در برابر گونه جدید ویروس کرونا موثر باشند.
اما پاتریک والاس گفته این اطمینان وجود ندارد که این دو نوع واکسن چقدر در مقابل گونه جدید ویروس کرونای یافته شده در آفریقای جنوبی و برزیل موثر باشد.
بریتانیا در حال حاضر در سختترین شرایط مبارزه با ویروس کرونا است. مرگ ۱۴۰۱ بیمار امروز جمعه ۲۲ ژانویه را به مرگبارترین روز از زمان شیوع کرونا در این کشور تبدیل کرد. در مجموع تا کنون ۹۵ هزار و ۹۸۱ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کووید ۱۹ در بریتانیا جان باختهاند.