دویچه وله :کارشناسان میگویند بهترین راه برای پایان دادن به همهگیری ویروس سارس- کوو- ۲، انتخاب بین ماسک، فاصله فیزیکی و واکسن نیست، بلکه ترکیب این گزینهها، بهترین نتیجه را در بر خواهند داشت.
به گزارش نشریه پزشکی MedScape؛ دکتر پرتی مالانی، متخصص بهداشت عمومی دانشگاه میشیگان و سایر متخصصان بهداشت پنج دلیل را در این مورد برشمردهاند.
هیچ واکسنی ۱۰۰ درصد موثر نیست: در آزمایشات بالینی بزرگ مشخص شده که دو واکسن مدرنا و Pfizer- BioNTech تا ۹۵ درصد از بیماریهای ناشی از ویروس کرونا جلوگیری میکند. اگرچه این نتایج چشمگیر است، اما در این شرایط، حداقل از هر ۲۰ نفر، ۱ نفر همچنان محافظتنشده باقی میماند.
واکسنها تاثیر فوری ندارند: هیچ واکسنی نمیتواند بلافاصله موثر باشد، بلکه حدود دو هفته طول می کشد تا سیستم ایمنی بدن بتواند آنتیبادیهایی را که مانع عفونتهای ویروسی میشوند، تولید کند. مشاهده تاثیر واکسنهای کووید نسبت به سایر واکسنها از جمله واکسن آنفلوآنزا کمی بیشتر طول خواهد کشید، زیرا اکثر آنها به دو دوز نیاز دارند.
واکسنهای کووید ۱۹ شاید مانع از انتشار ویروس نشوند: در حالی که واکسنهای کووید ۱۹ به وضوح از بیماری جلوگیری میکنند، اما محققان به زمان بیشتری نیاز دارند تا بفهمند که آیا از انتقال ویروس نیز جلوگیری میکنند یا نه. به عبارت دیگر، یک فرد واکسینهشده ممکن است ویروس را گسترش دهد، حتی اگر احساس بیماری نکند.
واکسنها از برخی افراد به طور کامل محافظت نمیکنند: افراد مبتلا به سرطان بیشتر از دیگران به ویروس کرونا آلوده و از طریق ویروس میمیرند، اما ممکن است واکسنها نیز از آنها به طور کامل محافظت نکنند. در آزمایشهای بالینی مشخص شده که واکسنها شاید تنها تا ۷۶ درصد از این افراد در برابر ویروس محافظت کنند. برخی افراد نیز قادر به واکسیناسیون نیستند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا به کسانی که نسبت به مواد واکسن کووید ۱۹ از جمله پلیاتیلن گلیکول واکنش آلرژیک شدید داشتهاند، توصیه میکند از واکسیناسیون خودداری کنند. این آژانس همچنین به افرادی که واکنش آلرژیک خطرناکی نسبت به اولین دوز واکسن داشتهاند، هشدار میدهد که از مرحله دوم خودداری کنند.
ماسکها، برای محافظت در برابر هر گونه جهش ویروس کرونا ضروری هستند: رهبران بهداشت جهان به شدت نگران انواع جدید ژنتیکی ویروس کرونا هستند که به نظر میرسد حداقل ۵۰ درصد مسریتر از نسخه اصلی باشند. تاکنون، مطالعات نشان میدهد که واکسنها هنوز بر علیه این گونههای جدید موثرند. با این حال اقدامات بهداشتی مانند جلوگیری از قرارگیری در معرض ازدحام جمعیت، رعایت فاصله فیزیکی و استفاده از ماسک، خطر ابتلا به همه گونههای ویروس کرونا را کاهش میدهد.
+2
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.