قاسم شعله‌سعدی با انتشار منشوری خواستار انحلال جمهوری اسلامی و گذار به یک نظام سکولار و دموکراتیک شد

 قاسم شعله‌سعدی، حقوقدان و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامیرادیو فرانسه :قاسم شعله‌سعدی، حقوقدان و نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی ایران، با صدور منشوری خواستار گذار از نظام ولایت فقیه به یک نظام سکولار و دموکراتیک مبتنی بر بیانیه جهانی حقوق بشر و شهروند شد.

در این منشور قاسم شعله‌سعدی با برشمردن دلایل تاریخی شکست تلاش‌های مردم ایران از زمان نهضت مشروطه تاکنون برای راهیابی به آزادی، دموکراسی و استقلال گفته است که با انقلاب ١٣٥٧ به رهبری روح الله خمینی ایران "به قهقرا" رفت و طی ٣٢ سال حاکمیت مطلق رهبر حکومت اسلامی ایران، علی خامنه‌ای، ایران و ایرانیان بیش از پیش "درسراشیبی سقوط قرار گرفته‌اند."

شعله‌سعدی در ادامه منشور خود گفته است : "سلطه روحانیون و سپاه پاسداران بر مقدرات کشور سقوط اقتصاد، فقر و فاقه ملت" را در پی داشته که در نتیجه آن "طبق اعتراف دولت و مجلس شورای اسلامی حدود ٦٠ میلیون ایرانی یعنی سه‌چهارم مردم محتاج حمایت  معیشتی ناچیز و شرم آور" شده‌اند، در حالی که "استبداد و خودکامگی به اوج رسیده"، سرکوب مردم ناراضی و نقض مستمر حقوق بشر به سکه رایج بدل شده و "انزوای ایران در جهان همراه با تحریم‌های کمرشکن اقتصادی موجودیت کشور و بقای ملت را به خطر انداخته‌اند."

به گفته قاسم شعله‌سعدی در حالی که "فقر فراگیر" ادامه زیست را از ده‌ها میلیون ایرانی سلب کرده، نظام ولایت فقیه به زعامت علی خامنه‌ای "اموال کشور را خرج دفاع از دیکتاتورهایی مانند بشار اسد یا صرف گروه هایی مانند حزب الله لبنان یا حماس فلسطین" می‌کند.

شعله‌سعدی در جای دیگری از منشور خود طرح اصلاح استبداد مذهبی در ایران را برای نجات کشور و ملت از "قهقرا و سراشیبی سقوط" شکست‌خورده دانسته و با اشاره به بیست و دو سال تلاش بی ثمر اصلاح نظام ولایت مطلقه فقیه گفته است "ساختار متصلب رژیم و انعطاف‌ناپذیری حاکم غاصب و مستبد سرسختانه در مقابل" هرگونه تلاش اصلاحی مقاومت می‌کنند. او اعتراض‌های دی ماه ٩٦ و آبان ماه ٩٨ را گویاترین نماد شکست طرح و تجربه اصلاح نامیسر نظام ولایت مطلقه فقیه دانسته و در عین حال افزوده است که " شاید مهمترین ناکامی و عدم موفقیت این اعتراض‌های سراسری فقدان رهبری اعتراضات بوده باشد."

منشور گذار از نظام ولایت مطلقه فقیه تصریح می کند که با اتکاء به کلیه تجارب و ناکامی های چهار دهه گذشته "جمهوری اسلامی نه قابل اصلاح است نه قابل تحمل" و به همین دلیل "چاره ای جز گذار از جمهوری اسلامی" به یک نظام دموکراتیک و سکولار نیست.

شعله سعدی برای انجام این گذار خواستار تشکیل یک دولت موقت شده که "با برگزاری یک همه پرسی و کسب اجازه و اخذ حقانیت از مردم ظرف مدت یک سال وظایف خود را ایفاء و قدرت را به نهادهای انتخابی ملت واگذار می کند."

او گفته است که هدف از تشکیل دولت موقت جلوگیری از بروز ناامنی در دوره گذار، "اداره کشور همانند یک دولت معمولی، برگزاری یک همه پرسی برای تعیین شکل حکومت آینده (مانند جمهوری، پادشاهی مشروطه و یا نظام دیگر)" و همچنین "برگزاری انتخابات مجلس مؤسسان به منظور تدوین پیش‌نویس قانون اساسی است."

منشور گذار از جمهوری اسلامی سپس تصریح می‌کند که با تشکیل دولت موقت "برای جلوگیری از خلاء قدرت"، نظام اداری کشور کاملاً حفظ خواهد شد، اما، "نظام ولایت مطلقه فقیه، مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس خبرگان رهبری، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی امنیت، دادگاه‌های انقلاب، دادگاه و دادسرای ویژه روحانیت، دادگاه جرائم اقتصادی" همگی منحل خواهند شد و تا تشکیل مجلس قانونگذاری جدید قانون مجازات عمومی قبل از انقلاب ١٣٥٧ جایگزین قوانین کیفری جمهوری اسلامی خواهد شد.

منشور گذار از جمهوری اسلامی به یک نظام دموکراتیک و عرفی‌گرا همچنین خواستار انحلال سپاه پاسداران و ادغام آن در ارتش برای تأسیس یک ارتش واحد ملی شده که وظیفه اش حفاظت از تمامیت ارضی و امنیت ایران و ایرانیان در داخل مرزهای ملی خواهد بود. این منشور "دخالت نیروهای مسلح ملی را در حوزه های اقتصاد، سیاست، تجارت، فرهنگ" و همچنین "حریم خصوصی زندگی افراد" "قاطعانه منع کرده" و چاره فوری و کوتاه مدت اقتصادی مستأصل کشور را  "انحلال محاکم انقلاب و اصل ٤٩" و همچنین "منع دخالت نیروهای نظامی، شبه نظامی، انتظامی، اطلاعاتی در اقتصاد دانسته است."

قاسم شعله سعدی در منشور خود "تغییر سیاست خارجی و برنامه اتمی، کاهش هزینه های غیرضروری نظامی، منع هزینه‌های دفاع از دیکتاتورها و گروه های نیابتی، برقراری رابطه دوستانه با تمام دول جهان بر پایه احترام به حقوق و منافع متقابل، منع هزینه های عمومی در مورد حوزه های مذهبی" و غیره را از جمله وظایف و اولویت های دولت موقت در دوره گذار خوانده است. منشور "ایران را متعلق به همه ایرانیان چه داخل و چه خارج از کشور" خوانده و با "استقبال گرم" از "بازگشت ایرانیانی که به هر دلیل ترک میهن کرده اند"  افزوده است که دولت دوره گذار "از هرگونه تسهیلات در این باب دریغ نخواهد کرد."    
+125
رأی دهید
-13

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۷
    azadi2011 - تورنتو، کانادا

    همه چیز بخوبی بیان شده است، تنها یک پرسش کلیدی و اساسی را به سختی می توان جواب داد، و ان این که آن دولت موقت یکساله برای دوره ی گذار چگونه بوجود آید؟! آیا بدون انتخابات آزاد چنین چیزی میسر است؟ آیا انتخابات آزاد چیزی جز ازادی احزاب است؟ کدام احزاب؟ در جامعه ی عقب افتاده ی ما حزب واژه ای است که غریبانه به سراب و ارزو می ماند!
    6
    35
    ‌چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه

    طبق معمول اپوزیسیون اولین چیزی که می خواهد کاهش بودجه نظامی است ایران با 17 میلیارد دلار بودجه نظامی که معادل 3 درصد از درآمد کل کشور است پایین ترین بودجه را در کل منطقه دارد ولی باز هم اینها می خواهند از بودجه نظامی کم کنند زمان شاه هم همینطور بود می گفتند برای چی شاه پول نفت را خرج خرید اف 16 می کنه بجاش بره به روستاییان برسه این حرفها از طرف خارجی ها تو دهان اپوزیسیون ما گذاشته میشه چون خواستار یک ایران قدرتمند نظامی نیستند
    34
    14
    ‌چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۸
    amir-amir - تورنتو، کانادا

    درود بر شما این خواسته اکثریت ملت بزرگ ایران است٬.دوران جمهورى اسلامى بسر آمده است همانطور که بنیانگذارش در بدو ورود به رژیم پهلوى گفت شما چه حقى دارید که براى نسل آینده حکومت تعیین کنید .جمهورى اسلامى لیاقت حکومت بر مردم ایران را ندارد و اگر از خواست مردم تمکین کند دیر یا زود بدست مردم ایران ساقط خواهد شد.
    4
    32
    ‌پنجشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    Momo666 - لندن، انگلستان
    چیزی بود که داشتیم سالیانه دور ،من که شخسن دوباراش رو به گور میبرم
    0
    1
    ‌پنجشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۳
    Momo666 - لندن، انگلستان
    [::آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه::]. ایران قدردمند،نه تروریسته اسلامی ،نه دیکتاتور،
    2
    10
    ‌پنجشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۹ - ۰۴:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    rahjoo - مازندران، ایران
    آلونا ازنامنسکایا . ایران موشکی و ماکت ساز باشیم و چپ و راست بلوف بزنیم و مردم رو به فحشا بکشونیم و حکومتی بسازیم که اگر زور اسلحه نباشه مردمش تکان دهنده ترین بلا رو سرش درمیارن بهتره یا ایران قدرتمند نظامی نباشیم ولی مردم ثروتمند و مرفه ،که برای پیشوا و کشورشون جونشون رو میدن.کدوم بهتره؟!!! . مثلن الان که انبار انبار موشک تپه زن داریم چه غلطی کردیم وقتی من برا یه انسولین مادرم هیچ جا دارو پیدا نمی کنم و از بین رفتن این عزیزترین موجود زندگیمو دارم ذره ذره نظاره می کنم؟!! وقتی خامنه ای و سپاه کثیف دارو نمیخوان از کره و میگن پول بده که چمدون کنیم برا عرب مسلمون راهزن،تا فقط و فقط اخرش بشینن بگن دیدین مام تونستیم.زندگی در ایران خیییلی لوث شده.بنظرم هر کی گیمر بازی ایران هست باید مرحله اخر رو زودتر اجرا کنه.این بازی دیگه کشش نداره
    3
    7
    ‌پنجشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۹ - ۰۴:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    تمام فرمایشات اقای شعله سعدی درست است و تقریبا اکثر روشنفکر های ایرانی از اول انقلاب با شکل گرفتن شعارهایی مثل یا روسری یا توسری و اشغال احمقانه سفارت امریکا متوجه مسیر غلط نظام اسلامی شدند ،و با اختلاس ۱۲۳ میلیارد ونحوه بر خورد نظام اسلامی با دزدان متوجه شدند که نظام اسلامی برای حفظ بقای خودش به خلافکاران متوصل شده است،از همان زمان هرگونه اعتراض و افشاگری در سطح عمومی و رسانه ای را با توقیف و خشونت(حتی کشتار نویسندگان) در نطفه خفه کردند.خلاصه با فشار نظام اسلامی و فرار سرمایه و مغزها که با تایید خمینی هم بود،جامعه به بن بست سیاسی و اقتصادی رسید،ودر حال حاضر سودجویان مفتخور نظام اسلامی براحتی کنار نمیروند.شاید با تامین امنیت برای دزدان و قاتلان نظام(مشابه آپارتاید افریقای جنوبی،سیستم ماندلا)بتوان از شر نظام اسلامی ایدئولوژیک خلاص شد.با این همه خلافکار اسلامی مسلح(که در دنیا جایگاهی ندارند) چه میکنید؟!؟
    2
    7
    ‌پنجشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۹ - ۰۴:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    سرزمین اریا - کویت ، کویت
    شتر در خواب بیند ....... به همین خیلات باشید تا عمرتون سر برسه . با همین حرفهاست که ابوزسیون 40 ساله سر کارن
    15
    3
    ‌پنجشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۹ - ۰۵:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    وطن نام تو نام نامداران - ستکهلم، سوئد
    حرفها ومنشور ایشان بسیار فراگیر و متین است و دیر یا زود ما به این نقطه از تاریخ کشورمان خواهیم رسید در این مورد شک نکنید. منتها مسئله ای که امروز باقی میماند اینست که به قول قدیمیها کی زنگوله را به گردن گربه آویزان کند. متاسفانه هنوز قدرت اجرایی که بتوانیم ولی فقیح و شرکا را از تخت به زیر بکشیم نداریم و خود این حضرات هم درک و فهم یک انسان درست اندیش ومتعهد به ملت ومملکت را ندارند که خود پیشگام شوند و قدرت را به مردم تفویض کنند. به هر حال اگر همه فرهیختگان وانسانهای متعهد در کشور ما مانند آقای شعله سعدی به تعهدات خود به ملت وکشور عمل کنند دیر یا زود با شروع دوباره اعتراضات مردمی حکومت راهی جز تسلیم شدن در برابر خواست مردم نخواهد داشت. به امید آنروز.
    2
    11
    ‌پنجشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.