در روزهای اخیر میزان ابتلا و مرگ و میر در بریتانیا به شدت زیاد شده استبی بی سی :نتایج تحقیق امپریال کالج لندن درباره سویه جهشیافته ویروس کرونا که در بریتانیا شناسایی شده، سرایت "بسیار سریعتر" آن را تایید کرده و گفته است که میانگین تعداد افرادی که به آن مبتلا می شوند، بسیار بیشتر از قبل است. این مسئله توان گسترش ویروس را به شدت افزایش میدهد و مقابله با آن را بسیار سختتر میکند.
این پژوهش همچنین نشان میدهد که این گونه، بخش بزرگتری از جمعیت زیر ۲۰ سال را نسبت به ویروس اصلی تحت تاثیر قرار میدهد.
براساس این تحقیق، این سویه جدید باعث افزایش عدد آر بین ۰.۴ تا ۰.۷ شده است.عدد آر، عددی است که براساس آن توان شیوع یک عامل بیماریزا و متوسط افرادی که یک فرد آلوده میتواند، دیگران را مبتلا کند، نشان میدهد.
این به معنای آن است که هر ۱۰ فرد مبتلا به گونه جدید احتمالا می توانند بین ۴ تا ۷ نفر بیشتر را در مقایسه با نوع قبلی به کرونا مبتلا کنند.
پروفسور اکسل گاندی به رادیو چهار بی بی سی گفته: "شاید این به نظر زیاد نباشد، اما تفاوت آن بسیار زیاد است."
محققان میگویند نتیجه پژوهش آنها نیاز فوری برای واکسیناسیون با حداکثر سرعت ممکن را نشان میدهد.
در روزهای اخیر میزان ابتلا و مرگ و میر در بریتانیا به شدت زیاد شده است.
تمام ویروسها جهش پیدا میکنند و کرونا هم مستثنی نیست اما به گفته دانشمندان تعداد جهشهای ویروس کرونایی که اکنون همهگیری ایجاد کرده بیش از حد انتظار بوده است.
ویروس جدید چه مشخصاتی دارد؟
این نوع جدید نخستین بار در ماه سپتامبر در جنوب بریتانیا مشاهده شد و دلیل اصلی آن هم افزایش تعداد تستهای مثبت کرونا در هفتههای اخیر در لندن، جنوب شرق و شرق انگلستان بود.
دفتر آمار ملی بریتانیا چندی پیش اعلام کرد که حدود دو سوم از کسانی که تست کرونای آنها مثبت گزارش شده احتمالا به گونه جدید ویروس مبتلا شدهاند که البته این فقط یک تخمین است.
سه عامل باعث شد که توجهات به گونه جدید ویروس کرونا جلب شود:
- به سرعت در حال جایگزینی انواع دیگر ویروس است
- جهشهایی دارد که بر بخشی از ویروس که میتواند مهم باشد، تاثیر می گذارد
- برخی از این جهشها قبلا در آزمایشگاه برای افزایش توان ویروس در آلودگی سلولها نشان داده شده است
به گفته جیمز گالاگر، خبرنگار بهداشتی، علمی بی بی سی، تمامی این عوامل باعث ایجاد نوعی ویروس شده که میتواند به آسانی منتشر شود.
به هرحال به گفته متخصصان تاکنون شواهدی مبنی بر خطرناکتر بودن این ویروس به دست نیامده و همچنین واکسنهای تولیدی جدید در ماههای اخیر همچنان کارساز است.