روحانی: بعید می‌دانم اردوغان به تمامیت ارضی ما توهین کند

یورونیوز :حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران گفت بعید می‌داند که اردوغان به تمامیت ارضی ایران «توهین» کرده باشد.

روحانی روز دوشنبه ۲۴ آذر در یک نشست مطبوعاتی با تأکید بر این روابط ایران و ترکیه «بسیار مهم» است، گفت: «مسئله تمامیت ارضی، ایران و جایگاه ایران اهمیت ویژه‌ای دارد و حق مردم ماست که درباره یک جمله‌ای حساسیت به خرج بدهند.»

رئیس جمهوری ایران این اظهارات را در پاسخ به پرسشی در مورد سخنرانی اخیر رجب طیب اردوغان بیان کرد. اردوغان در جریان مراسمی در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان، شعری را با مضمون «جدایی» ارس و آذربایجان خواند و همین موضوع باعث تنش دیپلماتیک بین تهران و آنکارا گردید.

روحانی در همین زمینه گفت: «آنچه برای من مهم بود این بود که وزیر خارجه ترکیه به وزیر خارجه ما گفته که آقای اردوغان چنین قصدی را اصلا نداشته است و سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه و سفیر ترکیه نیز بر این موضوع تاکید کردند.»

او با بیان این که «این یک شعر چندپهلو است و اگر در ایران خوانده شود یک معنا دارد و اگر در جای دیگری خوانده شود یک معنای دیگری دارد»، گفت : «با سابقه‌ای که از آقای اردوغان دارم بسیار بعید می‌دانم که ایشان بخواهند به تمامیت ارضی ما توهین کنند.»
برجام و تحریم‌ها
حسن روحانی درباره برجام با یادآوری این که این توافق «ایراداتی» هم داشته و بی‌نقص نبوده است گفت: «برخی می‌خواستند برجام را نابود کنند تا نباشد و [...] دست و پایش را شکسته بودند. (برجام) با دست و پای شکسته جلوی ترامپ ایستاد و سه بار او را در مجامع بین‌المللی شکست داد».

رئیس جمهوری ایران همچنین پایان تحریم‌ها علیه ایران را «حق مردم» خواند و افزود: «اجازه نخواهیم داد هیچ کس مانعی در برداشتن تحریم‌ها ایجاد کند. پایان تحریم به معنای این است که مردم به یکی از حقوق خود دست یافتند و پایان ترامپ به معنای پایان جنگ اقتصادی و تروریسم اقتصادی است. تحریم باید پایان پذیرد و این حق مردم ماست. آمریکا باید به برجام بازگردد و ما هم گفته‌ایم که هرگاه این اتفاق بیفتد ما هم حاضریم به همه تعهدات خود بازگردیم.»

خبرنگار شبکه تلویزیونی الجزیره قطر از روحانی پرسید آیا صحبت او درباره «مانع» بر سر رفع تحریم‌ها پیامی به مجلس و مصوبه اخیر آن است. او در پاسخ به این پرسش گفت: «آنچه مجلس تصویب کرده اقدام راهبردی برای رفع تحریم است و نه ادامه تحریم. اما این که آیا این قانون با هدفی که دارد منطبق است یا خیر، بخث دیگری است. هر زمان که ۱+۴ یا ۱+۵ به تعهدات خود عمل کند، ما هم به اجرای تعهدات خودمان برمی‌گردیم.»

مجلس ایران چند روز پس از ترور محسن فخری‌زاده با تصویب لایحه‌ای، دولت را ملزم به غنی‌سازی ۲۰ درصدی و توسعه برخی دیگر از فعالیت‌های هسته‌ای کرد.

روحانی با اشاره به کاهش تعهدات برجامی از سوی جمهوری اسلامی ایران در ۵ مرحله اظهار کرد: «در آخرین گام کاهش تعهدات برجامی به طرف مقابل اعلام کردیم که جمهوری اسلامی ایران برای فعالیت‌های هسته‌ای خود هیچگونه محدودیتی قائل نیست و در آخرین گام کاهش تعهدات نیز صریحا اعلام شد که هیچ تعهدی برای غنی‌سازی و تحقیق و توسعه قائل نیستیم. آنچه الان در زمینه فعال شدن IR2M یا آنچه مجلس تعیین کرده، همه در قالب چیزی است که سال قبل به اعلام کردم و گفتم هیچ تعهدی دیگر در غنی سازی نداریم.»
انتقام ترور فخری‌زاده
حسن روحانی درباره ترور محسن فخری‌زاده، معاون پیشین وزیر دفاع، این ترور را کار کسانی خواند که «قصد داشتند در روزهای پایانی دولت ترامپ منطقه را به جنگ بکشانند».

وی افزود: «جمهوری اسلامی ایران علاوه بر این که شهید فخری‌زاده را دانشمندی به نام می‌داند و برای خود حق قائل است که انتقام خون او را در زمان و مکان مناسب بگیرد، اجازه نخواهد داد که زمان و مکان این انتقام را دیگران تعیین کنند. در عین حال ثبات منطقه برای ما بسیار حائز اهمیت است.»

محسن فخری‌زاده که از او به عنوان مغز متفکر برنامه پدافند هسته‌ای ایران نیز نام برده‌اند، روز هفتم آذر در جاده‌ای در آبسرد، واقع در شرق استان تهران ترور شد.
+4
رأی دهید
-17

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۵
    sahandogli - لندن، انگلستان
    سالیان سال تلاش کردیم تا وجود آذربایجان جنوبی و وجود ترک در ایران را به همگان ثابت کنیم اما ظریف و دارودسته اش این را را برای ما آسان کردند و این مسله در دنیا در حال حاضر بحث می شود و همگان فهمیدند که بیش از 35 میلیون ترک در ایران زندگی می کنند .
    7
    5
    ‌سه شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۹
    Sepas - تهران، ایران
    [::sahandogli - لندن، انگلستان::]. آقا هزاران سال که پیوند و فرهنگ ما با ترکیه گره خورده هم در ترکیه میلیونها فارس زبان . داریم و هم در ایران میلیونها ترک زبان خارج از زبان و مرز سیاسی ایران و ترکیه هیچوت همدیگر را رها نمیکنن و سیاستشون تو منطقه یکیست هر دو فرهنگ تهاجمی اعراب را حمل مکنند و چه بسا در آینده پیوندشان بیشتر بشه در مقابل دشمن اصلیمون عربستان داستان خاشقچی ادامه داره
    1
    3
    ‌سه شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.