پدر روح‌الله زم می‌گوید ماموران نگران نوشتن وصیت‌نامه بودند

روح‌الله زم، موسس و مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز، صبح روز شنبه ۲۲ آذر اعدام شدبی بی سی :پدر روح‌الله زم، روزنامه‌نگار ایرانی که روز شنبه اعدام شد، با تاکید دوباره بر بی‌خبر بودن فرزندش از تایید حکم در دیوان عالی، این سوال را مطرح کرده که "چه اراده حقیقی یا حقوقی فراقانونی برای تعجیل در اجرای حکم اعدام وجود داشته است."

محمدعلی زم در متنی در اینستاگرام که همراه عکسی از نوجوانی پسرش منتشر کرده، از این که قبل از اعدام به روح‌الله زم اجازه "بیان کتبی یا شفاهی" وصیتش را نداده‌اند انتقاد کرده است.

آقای زم پرسیده "چه نگرانی از محتوای وصیت روح‌الله می‌توانسته او، خانواده و فرزندان صغیرش را از نوشتن و داشتن این دست‌خط تاریخی محروم کرده باشد."

محمدعلی زم پیشتر هم گفته بود که پسرش تا شب اعدام از تایید حکمش بی‌خبر بوده و ماموران از خانواده خواسته بودند که درباره این موضوع چیزی به او نگویند.

دادسرای تهران این اظهارات را تکذیب کرد و به محمدعلی زم هشدار داده بود که "از اظهارنظرهای غیردقیق" پرهیز کند.

اما آقای زم در تازه‌ترین پست اینستاگرام خود بار دیگر تاکید کرده که مسئول پرونده به او گفته: "هرگز نه شما و نه هیچ یک از بچه‌ها نباید روح‌الله را از تأیید حکمش مطلع کند."

روح‌الله زم، موسس و مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز، صبح روز شنبه ۲۲ آذر اعدام شد.

"اراده فراقانونی" برای اجرای حکمدادسرای تهران روز یکشنبه گفت که رای قطعی دیوان عالی بیش از یک ماه پیش صادر شده اما سخنگوی قوه قضاییه چهار روز قبل از اجرای حکم اعدام این خبر را اعلام کرد.

محمدعلی زم نوشته است که پسرش حق "تقدیم لایحه اعاده دادرسی" بعد از تایید حکم در دیوان عالی را داشته اما فرصت لازم برای ارائه چنین درخواستی داده نشده است.

آقای زم نوشت "نزدیک ظهر سه‌شنبه، حکم اعلام، پنج‌شنبه و جمعه هم که تعطیل بوده، آیا یک روز چهارشنبه برای تهیه لایحه و تقدیم به مقام قضایی و اظهار نظر وی در رد یا قبول کافی بوده است؟"

او نادیده گرفتن حقوق متهم و "تعجیل در ایجاد فرح (شادی) برای موافقان اجرای حکم در کمتر از یک و نیم روز وقت اداری" را سوال‌برانگیز خوانده و از وجود "اراده حقیقی یا حقوقیِ فراقانونی" برای اجرای سریع حکم نوشته است.

محمدعلی زم، که روحانی است و در دوره‌ای رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی بود، از "دستگاه عدالت‌گستر قضا" خواسته پاسخ‌گوی سوالات و ابها‌م‌ها درباره اعدام پسرش باشد.
واکنشها به اعدام روح‌الله زم
روح‌الله زم به جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی اسرائیل و فرانسه، همکاری با دولت متخاصم آمریکا و مشارکت در جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی‌شده متهم شده بود. روند محاکمه او با انتقاد شدید گروه‌های حقوق بشری روبرو شد که از جمله به پخش "اعترافات اجباری" آقای زم از تلویزیون ایران اعتراض کردند.

نهادهای حقوق بشری، اتحادیه اروپا، آمریکا و کانادا اعدام روح‌الله زم را به شدت محکوم کرده‌اند.

امروز و در تازه‌ترین این واکنشها مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، نوشته که این کشور "اعدام غیرعادلانه و وحشیانه روح‌الله زم، روزنامه‌نگارایرانی که رژیم او را از خارج کشور ربود، را به‌شدت محکوم می‌کند. زم سبعیت و فساد رژیم را فاش کرد که در ۴۱سال سلطه ترورش ببشتر از ۸۶۰ روزنامه‌نگار را کشته یا زندانی کرده است. روز گذشته هم جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی جو بایدن و همین‌طور آنتونی بلینکن، وزیرخارجه پیشنهادی او، در توییت‌هایی اعدام روح‌الله زم را محکوم کرده بودند.

ساعاتی پیش نیز ام توگندهات، رئیس کمیسیون روابط خارجی پارلمان بریتانیا به اعدام روح الله زم واکنش نشان داد و قتل روزنامه نگاران را در هر جای دنیا تهدیدی علیه آزادی دانست. آقای توگندهات در توییتی به زبان فارسی نوشت: "قتل روزنامه نگاران در هر جای دنیا تهدید علیه آزادی است. خاشقجی و حالا زم جانشان را در راه آزادی از دست داده اند و ما باید اعتراض خود را در مورد قتل هر دوی آنها اعلام کنیم. هر دو لایق اجرای عدالت هستند."

دیروز یکشنبه هم فرانسه، ایتالیا، اتریش و آلمان اعلام کردند که شرکت سفیران خود در یک نشست اقتصادی مربوط به ایران را در واکنش به اعدام روح‌الله زم لغو کرده‌اند.

شورای برگزاری نشست اقتصادی اروپا این همایش سه روزه را که قرار بود از امروز (دوشنبه ۱۴ دسامبر/۲۴ آذر) شروع شود، به تعویق انداخت.
+13
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۷
    hamidesabz - لندن، انگلستان
    سیاست گزاری رژیم فاسد خامنه ایی به نحو مضحکی احمقانه است! اعدام زم از او اسطوره ایی جاودانه ساخت و لطمات سیاسی و اقتصادی این جنایت به دستگاه حکومتی غیر قابل تصور است! یک عقل سلیم هر چند جنایتکار، در شرایط کنونی که دستگاه حکومتی با بحران های بی شمار روبرو است هرگز دست به بحران آفرینی این چنینی نمی زند! آن هم نه به عنوان یک اقدام ضروری برای کنترل یک بحران! بلکه به عنوان یک انتقام گیری و عقده گشایی ابلهانه!
    0
    7
    ‌سه شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.