اردوغان در آذربایجان خواستار سقوط دولت ارمنستان شد

بی بی سی :رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه که برای حضور در جشن و رژه نظامی به آذربایجان رفته، در حالی که الهام علی‌اف او را همراهی می‌کرد یک بار دیگر از تمایل خود برای کنار رفتن دولت فعلی ارمنستان سخن گفته و همزمان از این کشور خواسته که به ائتلاف منطقه‌ای که ترکیه به دنبال تشکیل آن با عضویت اذربایجان، روسیه و ایران است بپیوندد.

هزاران سرباز ارتش ترکیه و آذربایجان، روز پنجشنبه، ۱۰ دسامبر، در رژه‌ای مشترک در باکو، آنچه آذربایجان پیروزی در جنگ قره‌باغ می‌خواند را جشن گرفتند.

آقای اردوغان که در جریان نزاع قره‌باغ ضمن حمایت کامل دیپلماتیک از آذربایجان، هزاران نیروی نظامی را به حمایت از ارتش این کشور به قره‌باغ اعزام کرد، یک بار دیگر به طور غیرمستقیم حمایت آنکارا از مخالفان نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان را اعلام کرد.

رئیس‌جمهوری ترکیه گفته: "ما آرزومندیم که مردم ارمنستان خود را از زیر بار تحمل رهبران‌شان که همچنان اسیر دروغ‌های گذشته هستند و ملت را به فقر و تنگدستی کشانده‌اند، رها کنند".

نیکول پاشینیان که پس از امضای معاهده صلح از سوی او با آذربایجان و عقب‌نشینی نیروهای ارتش این کشور از قره‌باغ، در یک ماه گذشته با موجی از ناخشنودی و خشم عمومی در کشورش روبرو شده، برای کناره‌گیری از قدرت تحت فشار قرار دارد.

درگیری‌ها در قره‌باغ ماه گذشته و با دخالت روسیه خاتمه یافت و رهبران دو کشور در نهایت در حضور وزیرخارجه کرملین، قرارداد صلح امضاء کردند.

منطقه قره‌باغ در نظام بین‌المللی به عنوان بخشی از خاک آذربایجان شناخته می‌شود اما اکثریت غالب ساکنان آن ارمنی‌تبارند و به لحاظ زبانی و فرهنگی خود را به ارمنستان نزدیک می‌دانند.
حمایت اردوغان از مخالفان دولت ارمنستان
ترکیه تلاش‌ها برای تشکیل یک بلوک منطقه‌ای با حضور آذربایجان، روسیه و ایران را آغاز کرده و آقای اردوغان در کنفرانس خبری امروز خود در باکو گفت ارمنستان هم در صورت "برداشتن گام‌های مثبت" می‌تواند به این بلوک بپیوندد و در نتیجه شاهد باز شدن مرزهای خود با ترکیه باشد.

ترکیه و ارمنستان در سال ۲۰۰۹ (۱۱ سال پیش) یک توافق‌نامه صلح امضاء کردند که در آن زمان تاریخی خوانده شد و ایجاد امیدواری کرد که دو کشور با ایجاد روابط تجاری و دیپلماتیک دوباره شاهد رونق مرزهای مشترک خود باشند.

آن توافق‌نامه هیچ گاه رسمیت نیافت و اختلافات میان دو کشور همچنان پرتنش باقی مانده است.

ارمنستان ترکیه زمان عثمانی را به علت کشتار جمعی و "نسل‌کشی" ارامنه در جریان جنگ جهانی اول مقصر می‌داند و خواستار عذرخواهی و جبران مافات از سوی آنکارا است. اما ترکیه اتهام نسل‌کشی را قبول ندارد و کشتارها را در جریان وقایع جنگی ارزیابی می‌کند.

آقای اردوغان حتی در جریان کنفرانس خبری روز پنجشنبه خود در باکو مدعی شد که زمان آن رسیده که نیروهای قومیتی ارمنستان را به علت آنچه او "آتش زدن و ویران کردن شهرها، مساجد و روستاهای ترکیه" در جریان جنگ جهانی اول خواند مواخذه کرد.

ارمنستان چنین رفتاری از سوی نیروهای خود را رد می‌کند و می‌گوید این نیروهای عثمانی بودند که به کمک نیروهای آذری و "مزدوران خارجی" ویرانی گسترده و کشتارهای بزرگ به راه انداختند.
+12
رأی دهید
-81

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۸۰
    واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان

    بی دلیل نیست که اتحادیه اروپا از پذیرش ترکیه در جمع اروپایی ها طفره میروند .اردوعان هنوز زمان را مطابق با تفکرات و نیاز های مذهبی عثمانی ها میداند. حال مردم متمدن و صاحب شعور ترکیه چه زمانی باید بجان همین اردوعان و سایر مذهبی های همپالگی هایش بیفتند من نمیدانم. باید کمی صبر کرد
    17
    65
    ‌پنجشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    Hatef - پاریس، فرانسه

    این بابا را هم بدجورى یابو برداشته است. تا کجا زمینش بزند؟!
    5
    37
    ‌پنجشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۷
    golden remix - استکهلم، سوئد
    ارمنستان کشوری ریشه دار است و با یاوه گویی های اردوغان بی ریشه از بین نخواهد رفت. یادش بخیر چقدردر تبریز ارمنی داشتیم شاید هم الان دیگه رفته باشند!
    4
    7
    جمعه ۲۱ آذر ۱۳۹۹ - ۰۱:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    [::Hatef - پاریس، فرانسه::]. [::واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان::]. نه از اردوغان ، نه از حزبش و نه از مذهبیش ، و نه از برخورد دولتش به قوم های دیگر و دگر اندیشان ، از هیچکدام خوشم نمی اید ، اما رهبر زیرکی است ، ترکیه اکنون مطرح ترین قدرت سیاسی نظامی منطقه است ، فقر در کشورشان رو به پایین بوده ، و افتصاد کشورشان شکوفا ، مقایسه کنید به یونان ، آلبانی ، بلغارستان ، و طبیعتا ایران ، اردوغان قلدربازی در میاورد ، اما تا حدی که کسی نمیتونه با اتکا با خلاف کاری های ترکیه ، حمله نظامی به ترکیه را تجویز کنه
    2
    7
    جمعه ۲۱ آذر ۱۳۹۹ - ۰۵:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Aryanboy - فرانکفورت، آلمان
    انشالله ارمنیهای مظلوم سقوط خودت را با چشمانشان خواهند دید! آمین!
    5
    7
    جمعه ۲۱ آذر ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    [::Aryanboy - فرانکفورت، آلمان::]. گرامی ، به ارامنه عزیز خصوصا در رابطه با نسل کشی فاشیستی توسط عثمانی ها شدیدا ظلم شد ، در دوران شوروی هم ظلم کم ندیدند ، اما سیاست های دولت های کشور ارامنستان بعد از جدایی از شوروی ، سیاست های فاشیستی و ناسیونالیستی افراطی بوده ، مظلومیت انسان های جامعه با رفتار دولت ها یکسان نیست ، در جنگ اول با آذربایجان ارتش ارمنستان خشونت غیر قابل قبولی به مردم و دختران آذری اعمال کردند ، هر چند که شور بختانه ارتش آذربایجان هم در جنگ اخیر رفتار خشن و وقیحانه حتی به جنازه های سربازان ارمنی نشان دادند ،
    3
    6
    جمعه ۲۱ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    ادامه . نسل کشی بی شرمانه ارامنه در دوران پایانی عثمانی ها جنایت علیه حقوق بشر بود ، این جنایت با انگیزه های ناسیونالیستی و مذهبی فقط توسط ترک ها اعمال نشد بلکه کرد ها هم نقش فعالی داشتند ، ( توجه داشته باشید منظور مردم شریف ترک و کرد نیست ، بلکه نظامیان سرکوبگر ترک و کرد است ) اما نکته درد اور در اینجاست که گناه شرم آوری که به ارامنه در آن سال ها اعمال شد ، تحریف تاریخی میشه و به پای آذربایجانی ها نوشته می‌شود که در واقع نه سر پیاز بودند و نه ته پیاز ، و باز یادآوری باید گفت ، که ارامنه ساکن آذربایجان ایران در امنیت کامل بودند ، و حتی یک پنجره کلیسای زیبای ارامنه در تبریز ، شکسته نشد ،
    0
    6
    جمعه ۲۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۰
    واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
    Kurosh سوئد. از تجزیه و تحلیل شما من بسیار اموختم .اما باید باستحضار شما برسانم که دولت های بزرگ یا بهتر بگویم مدیران اصلی جهانی در صدد تقویت مالی ترکیه هستند و با مستقر نمودن یک فرد مذهبی در راس قدرت بنظر میرسد پولهایی را که بطرق مختلف در ترکیه جمع شده یک روزی نه چندان دور همانند ایران و عراق و سایر کشور های نفت خیز بعد از سال 50 که همه دلار های نفتی را با بوجود اوردن جنگ در خاورمیانه وهمچنین شاخ افریقا یعنی لیبی و سایر کشور ها تمام دلار ها را بجای اولش بر گرداندند . و ترکیه هم از این امر مستثنی نیست.جنگ باید باشد تا اقتصاد جهانی بهتر و سریعتر حرکت کند. البته این اعتقاد من است
    1
    8
    جمعه ۲۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Aryanboy - فرانکفورت، آلمان
    [::kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد::]. ممنون برای روشنگریتون. جالبه نمیدونستم.
    0
    0
    جمعه ۲۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    sahandogli - لندن، انگلستان
    ارمنستان 200 سال قبل توسط روسها با آوردن ارمنی از سوریه و لبنان و ترکیه در سرزمینهای تاریخی آذربایجان شکل گرفت این را روسها هم اخیرا اذعان کردند. اما با کمال پروریی ادعای مالکیت بر کل عالم را دارند مثل برادرهای فارسشان. اما آذربایجان کاری کرد تا 200 سال هم نمی تواند عرض اندام کنند اگر غرامت 50 میلیارد دلاری بایت اشغال و تجاوز هم ازشان پرفته شود
    1
    3
    جمعه ۲۱ آذر ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    rahjoo - مازندران، ایران
    [::sahandogli - لندن، انگلستان::]. تو که خودت رو بستی به افسار خردوغان و داری شیحه می کشی!میتونی چشنای باباقوریت رو ببندی و گوشای دارزت رو بگیری و تاریخ رو انکار کنی و با ددبوزقروتت مشنگ باشی اما حقیقت و راستی راه خودش رو پیدا میکنه.مثل رودی که بالاخره از صخره رد میشه .شما ترکان عثمانی بهترین راه رو دارین میرین نابودی کامل فاشیسم تورکی بمانند حکومت اخوندی.
    0
    0
    شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.