دبیرکل سازمان ملل: موشک‌هایی منطبق با موشک دهلاویه ایران در لیبی دیده شده است

سمت راست: تصویر موشک دهلاویه منتشرشده در رسانه‌های حکومت ایران / سمت چپ: تصاویری که گفته شده از موشک با همان مشخصات در لیبی دیده شدهبی بی سی :دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارشی به شورای امنیت گفته است که بررسی‌های سازمان ملل از تصاویر چهار موشک هدایت‌شونده ضد تانک در لیبی نشان می‌دهد که یکی از آنها 'مشخصات منطبق با موشک دهلاویه تولید ایران دارد هرچند تاریخ تولید آنها در تصاویر معلوم نیست'.

با این حال آنتونیو گوترش در گزارش دوره‌ای‌اش که در ساعات پایانی روز دوشنبه به شورای امنیت تسلیم شده، گفته است "نتوانسته تایید کند که آیا این موشک هدایت‌شونده ضد تانک با نقض تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران به لیبی منتقل شده باشد."

دبیرکل سازمان ملل متحد این مورد را در گزارش دوره‌ای‌اش درباره اجرای قطع‌نامه ۲۲۳۱ که هر شش ماه یک بار به شورای امنیت ارائه می‌دهد، مطرح کرده است.

شورای امنیت در سال ۲۰۰۷ تحریمی وضع کرد که صادرات سلاح از ایران را ممنوع کرده است. بر اساس توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ میان تهران و قدرت‌های اصلی جهانی که در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت آمده است، محدودیت‌های تسلیحاتی در اکتبر سال جاری برداشته شد.

اسرائیل چند ماه پیش ایران را به نقض این تحریم‌ها متهم کرده و در ماه مه، بیش از شش ماه پیش، تصاویری از موشک‌های هدایت‌شونده ضد تانک در لیبی را به دبیرکل سازمان ملل ارائه داد. چند هفته بعد ایران در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل، ادعاهای اسرائیل را رد کرد و آنها را "کاملا بی‌اساس" خواند.

اسرائیل گفته این عکس‌ها در ماه نوامبر سال گذشته، یک سال پیش، منتشر شده و این سلاح‌ها مورد استفاده شبه‌نظامیان مرتبط به ارتش ملی لیبی به رهبری خلیفه حفتر بوده است. نیروهای خلیفه حفتر با نیروهای دولت وفاق ملی لیبی، که از طرف جامعه جهانی به عنوان دولت قانونی در این کشور شناخته شده، در نبرد هستند.

البته دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارش به شورای امنیت هم‌چنین گفته که بر اساس تحلیل تصاویر، به نظر نمی‌رسد ۴۷۶ هزار فشنگ ۷.۶۲ میلیمتری که نیروهای استرالیایی در ماه ژوئن سال گذشته میلادی در آب‌های بین‌المللی خلیج عمان توقیف کردند، تولید ایران بوده باشد.

لیبی از سال ۲۰۱۱ تحت تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل متحد بوده است و گروهی از کارشناسان مستقل، درباره اعمال آن تحریم‌ها به شورای امنیت گزارش می‌دهد
+20
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۲۵
    romano - تهران، ایران
    من ضد رژیمم ولی این رو ببینید سازمان ملل تا الان هیچ اسلحه‌ای از قطر و ترکیه و عربستان و اروپا اسراییل آمریکا که خاک لیبی رو به توبره کشیدن پیدا نکرده ولی الان شبیهش که مطمئن هم نیست پیدا شده. خوب وقتی رییس کمیته حقوق بشرش عربستان باشه دیگه همینه دیگه.اما دلیش چیه؟ دلیل ایران لولو هست و طبق قائده بازار یابی خود کالا یا فروشنده نیست پس نباید دست در سیستم خرید و فروش ببره. میلیاردها دلار جنس از طریق شرکتهای تبلیغات تبلیغ و به فروش میره ولی اگر صاحب کالا ببینه که شرکت تبلیغاتی جنس پر سودش رو با نرخ ارزون تولید و میفروشه بعد میره که دخل شرکت تبلیغاتی رو بیاره. خلاصه داستان غرب دوست شفیق ملاهاست تا زمانی که تو فروش اصل جنس نرن. ملاها هدیه غرب به ملت ایرانن همانطور که به جاهای دیگه دنیا برای نفت و اسلحه همین بازاریابها رو به اسم جنگجویان آزادی نیکاراگوا چریکهای ابو سیاف در شرق و پل پوت و هزار خراب شده دیگه ارسال کردن.
    9
    14
    ‌چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۰۳:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۴
    میلاد2020 - داخائو، آلمان
    [::romano - تهران، ایران::]. آقای رومانو، با این کامنت یکدنیا حقیقت گفتید.... دولتهای غربی، عربی، اسرائیلی جنایتکارشون که بشریت رو نشانه گرفتن میلیارد ها دلار اسلحه به هر تروریستی میفروشن و باکی هم ندارن و همین "سازمان خلل در امور بشری" هیچی نمیگه ولی کافیه ایران یه ارزن به کشوری بفروشه جیغشون به آسمانه... تا زمانی که این سازمان خلل وجود داره این تبهکارهای آمریکایی، اسرائیلی، عرعرستانی و اروپای کثیف هم به جنایت‌ها شون ادامه میدهند.. دمت گرم ایران تا میتونی اسلحه بفروش...
    3
    5
    ‌چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۰۶:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.