یورونیوز :روز دوشنبه انتشار خبر موفقیت شرکت فایزر و بایونتِک در رابطه با تولید واکسن کووید۱۹ با میزان اثربخشی ۹۰ درصد، جهان را به روزهای روشن تر امیدوارکرد.
سازمان بهداشت جهانی این موفقیت را گامی بزرگ در پیروزی علم دانست.
اما در پشت پرده این موفقیت جهانگیر، تلاشهای یک زوج ترک تبار آلمانی نهفته است. زوجی که بنیانگذار شرکت آلمانی بایونتک بودهاند. اوزلم توره چی و اوگور شاهین. اوگور شاهین و همسرش بنیانگذاران شرکت بیونتکاین دو محقق امروز به ناجیان زمین مشهورشدهاند. ناجیانی که قراراست پس از یازده ماه همهگیری کرونا، اندک اندک جهان را از این کابوس رها کنند. البته به گفته مدیرعامل شرکت بایونتِک این زوج و تیم آنها بدون همکاری با غول دارویی آمریکا، فایزر، شاید به این زودی ها نمیتوانستند، این واکسن را تولیدکند.
آقای شاهین ۵۵ ساله و همسر ۵۳ ساله اش در فاز سوم آزمایشهای بالینی اطمینان پیداکردند که واکسنهایشان ۹۰ درصد اثربخشی دارد.
اوگور شاهین سهشنبه به فایننشال تایمز گفت که فکر میکند در تلاشهای چندماه اخیر موفق شدهاند گام مهمی در پیشرفت علم بردارند. نماد آلمان امروز پس از انتشار موفقیت شرکت بایونتِک در کشف و تولید واکسن کووید۱۹ نام زوج ترک تبار تیتر رسانههای آلمان شد. بسیاری آنها را سمبل آلمان دنیای امروز میدانند. اوگور شاهین پدر آقای شاهین پس از جنگ دوم جهانی از ترکیه به آلمان مهاجرت کرد تا به عنوان کارگر در کارخانه فورد در شهر کلن مشغول بکار شود. اوگورشاهین در همین شهر وارد دانشگاه پزشکی شد و پس از آن برای تخصص به هامبورگ رفت و در بیمارستانهای این شهر مشغول به کار شد. اوزلم تورچی اوزلم تورچی، هم در آلمان بزرگ شده است. خانم تور چی، فرزند یک پزشک ترکیهای است که به همراه همسرش از استانبول به آلمان مهاجرت و در شهر کوپلنهاگ مستقر شدند.
این زوج در سال ۲۰۰۰ با یکدیگر آشنا و در سال ۲۰۰۱ ازدواج کردند، بدلیل علاقه فراوان به بیماریهای عفونی شرکت تحقیقات دارویی گانیمد را تاسیس میکنند. فعالیت اصلی آنها در راستای تحقیقات در زمینه تولید پادتن برای مقابله با سرطان بود. با وجود گرفتاریهای مدیریتی یک شرکت دارویی، این زوج هیچ گاه دست از تحقیق برنداشتند. هر دو در طول این سالها در دانشگاههای آلمان همزمان تدریس میکردند. تا جایی که خانم تورچی به ریاست فدراسیون اروپایی مبارزه با سرطان نیز منصوب شد. پس از هفت سال، در شراکت با چند شرکت دارویی، در سال ۲۰۰۸ شرکت بایونتِک را تاسیس میکنند تا به یکی از موفقترین شرکتهای دارویی آلمان بدل میشوند. قرارگرفتن در میان صد ثروتمند آلمانی به گفته روزنامه «ولت ام زونتاگ»، اوگور شاهین و همسرش در حال حاضر در میان ۱۰۰ ثروتمند برتر آلمان قرار دارند. جمعه گذشته، ارزش جاری شرکت دارویی بایونتِک در تالار بورس نیویورک از ۲۱.۶ میلیارد دلار تجاوز کرد. در حالی که ارزش آن تا یک سال پیش تنها ۴.۶ میلیارد بود. دوشنبه پس از اعلام کشف و تولید واکسن، ارزش بایونتِک از مرز ۲۵ میلیارد دلار نیز گذشت.
این زوج محقق و مالک بایونتِک، از ژانویه گذشته تمام نیرو و تمرکز شرکتشان را بر روی تولید واکسن کووید۱۹ میگذارند. یازده ماه تلاش بی وقفه برای تولید واکسن این در حالی است که در آن زمان به اعتقاد سازمان بهداشت جهانی نگرانی چندانی از جهانگیر شدن ویروی کرونا وجود نداشته و تنها در ووهان چین چنین همهگیری خطرناک و مرگباری گزارش شد که به گفته این سازمان، چینیها موفق شدند شیوع آن را کنترل کنند. البته با گذشت زمان مشخص شد که سازمان بهداشت جهانی در این زمینه اشتباه میکرده است.
اما در همان ماه ژانویه، اوگور شاهین میگوید مقالهای را در مجله پزشکی «لانست» مطالعه کرده که درباره شیوع ویروس هشدار میداده است. با وجودی که همهگیری جهانی رخ نداده بود اما آقای شاهین و همسرش سعی میکنند تمام سازمانهای بهداشتی و دارویی آلمان را از خطرات این ویروس آگاه کنند.
در همین زمینه آنها یک پروژه «اضطراری» را در شرکت خود تعریف میکنند. در این مدت تقریبا تحقیقات بر روی بسیاری از محصولات خود را متوقف میکنند و تمرکز خود را تنها بر روی مبارزه با کووید۱۹ میگذارند. اوگور شاهین در گفتگو با رسانه های آلمانی میگوید: « من به همکارانم در ماه ژانویه گفتم که موظفیم تا پیش از پایان سال میلادی واکسن را تولید و ارائه کنیم. در این مسیر شانس زیادی آوردیم چرا که فایزر با ما در این زمینه همکاری کرد و با مشکلات پیچیدهای روبرو نشدیم.»
+55
رأی دهید
-7
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۲۵
romano - تهران، ایران
بدبختانه در هر صورت یک مهاجر یک مهاجره حتی اگر ستارههای آسمون رو بیاره پایین .همین زوج رو بفرستین یکی از اون شهرهای کوچیک آلمان ببینید چطور باهاشون رفتار میکنن.
22
34
چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران
با این روش و برنامه ریزی که این دوتا دارن بعید نیست به زودی داروی مستقیم مقابله با سرطان رو هم کشف کنن و اتفاقا با توجه به اینکه به داروی سرطان نزدیک هستن ما مکانیزمهای داروهای درون سلولی خوب آشنا هستن و تونستن سریع داروی کرونا رو بسازن. بنده خداها از قیافشون پیداس ویروسا زیاد بهشون حمله کردن و اینا جون سالم به در بردن. خدا خیرشون بده. این خانوم اقتداری مثل ماری کوری توی چهرش هست.
5
12
چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۹
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
[::romano - تهران، ایران::]. تا این حد سیاهی هم وجود ندارد ، شما وقتی تو گرانترین هتل و رستوران جا رزرو میکنید و بهترین شامپاین را سفارش میدهید کسی جرات نداره توهین کنه ، در همین سوعد در کابینه دولت ، وزیر ایرانی تبار داریم و برای اولین بار رهبر حزب چپ سوعد خانم ایرانی تبار انتخاب شد ، یعنی کل رهبران ایالتی یک حزب ، از بین خودشان یک ایرانی تبار را انتخاب کردند ، البته در واقع ایرانی تبار بودن حاشیه است و چرا که کسانی که او را به عنوان رهبر حزب شان انتخاب کردند به قابلیت های شخصی / سیاسی او اکتفا کردند ،
2
16
چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۷
همایون نروژ - اسلو، نروژ
[::romano - تهران، ایران::]. حرف شما درسته حتی خود آلمانی ها هم میگن این مشکل وجود داره . با اینکه طرف در آلمان به دنیا آمده ولی چون مثلا از ترکیه اومده میگن آلمانی ترک تبار . یا ایرانی آلمانی . هیچوقت یک کدوم از اینارو نمیگن . با هم میگن . ولی در کل زنده باد انسانیت
5
6
چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۹
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
میگن از عصاره پشکل آردوخر واکسن را ساختن،اسمس را هم گذاشتن بایرم ۲۰. این چرندیات یعنی چه واکسن کرنا تا به حال در بیش از ۱۰ کشور ساخته شده که در ، اخه چطور ممکنه ترامپ ۷۵ ساله کرونا بفیره و ۲ روز هم در قرنطینه باشه و حتی تب نکنه یا پسر تراپم فقط ۱۶ ساعت بعد از کرونا گرفتن بستری بشه!، یا دزدان تویله خامنه ا در دزدخانه شورای اخوندی در این یکی دو سال هر روز دو نوبت کرونا بگیرن و بعد بیان بگن با مجاهت خانمشون زود خوب شدن!
20
1
چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۸
ادوینو - گوالف، کانادا
پس عصاره شاش شتر چی شد یا روغن شیافتی گل بنفشه و یا ظروف مسی اینارو فراموش کردید که ذکر کنید اینا مکمل این دارو هستند.
1
14
چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۲
titi88 - امستردام، هلند
موفقیت اینها رابطی به مهاجربودن نداره جذب این سیستم شدن دارن تو دانشگاه تدریس می کنن مانند پرفسور سمیعی جراح پلاستیک مشهوری تو دیسلدورف بود گه المانی های میلیاردر چند وقت باید صبر میکردن تا نوبت بگیرن اسفندیاری شبیه شاه بود پیرمرد مهربان
0
5
پنجشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.