ایران در مناطق مرزی با جمهوری آذربایجان تجهیزات سنگین مستقر کرد

دویچه وله :ایران تجهیزات زرهی و توپخانه‌ای به مناطق مرزی با جمهوی آذربایجان ارسال کرده است. روسیه و ایران درباره حضور نیروهای خارجی در قره‌باغ هشدار می‌دهند. دامنه جنگ اکنون به شوشا و خانکندی، مرکز قره‌باغ کشیده شده است.

سرتیپ علی حاجیلو فرمانده قرارگاه شمال‌غرب ارتش روز جمعه ۱۶ آبان (۶ نوامبر) اعزام تجهیزات زرهی و توپخانه‌ای به مناطق مرزی شمال‌غرب کشور را تایید کرد.

حاجیلو درباره علت اعزام جنگ‌افزارهای سنگین ایران به مرز جمهوری آذربایجان گفته است "ماموریت داریم بررسی کنیم تا آسایش مرزنشینان زیر سوال نرود". او افزود "ارتش مسئولیت دارد در برابر هر گونه تعرض و تعدی دشمن، دفاع کند".

فرمانده ارتش شمال‌غرب ایران مشخص نکرد در مرزبا جمهوری آذربایجان به دنبال کدام دشمن می‌گردد.

جمهوری آذربایجان با ایران ۷۵۰ کلیومتر مرز دارد که حدود ۱۳۰ کیلومتر آن از سال ۱۹۹۴ در اشغال ارمنستان بود. از سه هفته پیش تمام این مرز ۱۳۰ کیلومتری دوباره به کنترل جمهوری آذربایجان درآمده است.

با کنترل مجدد جمهوری آذربایجان بر مرزهای بین‌المللی خود، جبهه‌های جنگ از مرزهای ایران دور شده و در این سه هفته، برخلاف دو هفته اول درگیری، هیچگونه گلوله‌ای در خاک ایران فرود نیامده است.

در دوهفته اول جنگ میان آذربایجان و ارمنستان، تعدادی راکت خمپاره طرفین درگیری به خاک ایران برخورد کرده بود. اما با کنترل مجدد جمهوری آذربایجان بر مرزهای بین‌المللی خود، جبهه‌های جنگ از مرزهای ایران دور شده و در سه هفته گذشته هیچگونه گلوله خمپاره یا توپ در خاک ایران فرود نیامده یا پروازهای پهپادی گزارش نشده است. توحید جوادی یک فعال رسانه‌ای روز جمعه ۱۶ آبان با انتشار فیلمی از ادامه انتقال تجهیزات سنگین به مرز ایران ببا جمهوری آذربایجان در توییتر نوشت: «انتقال این حجم از نیروهای زرهی جمهوری اسلامی به مرز آذربایجان اصلا طبیعی نیست. حضور "تکفیری‌ها" هم بهانه‌ای بیش نیست. آیا ایران از چیزی خبر دارد که ما نداریم؟»
رایزنی پوتین درباره قره‌باغ
هم‌زمان روسیه به تلاش‌های خود را برای حل و فصل مناقشه قره باغ ادامه می‌دهد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز جمعه ۱۶ آبان (۶ نوامبر) با اعضای شورای امنیت روسیه درباره ادامه جنگ در قره‌باغ رایزنی کرد.

دیمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه گفت در این نشست آخرین وضعیت منطقه قره باغ و اقدامات برای حل این مناقشه بررسی و مورد تبادل نظر قرار گرفته است.

روسیه در جنگ اخیر میان آذربایجان و ارمنستان دخالتی نکرده است. از نظر مسکو مناقشه قره‌باغ مسئله داخلی آذربایجان است. این کشور اما درباره "حضور نیروهای خارجی" اظهار نگرانی می‌کند.

روسیه، ایران و ارمنستان مدعی هستند که گروه‌های تروریستی بین‌المللی از خاورمیانه، به منطقه درگیری‌های قره‌باغ، منتقل می‌شوند. این ادعا قبلا از طرف فرانسه نیز مطرح شده بود.
مواضع مشترک ایران و روسیه
ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفته است "حضور نیروهای تکفیری در منطقه" جزو دغدغه‌های مجلس و وزارت خارجه ایران است.

او خاطرنشان کرد که ایران ضمن احترام به حقوق کشورها از جمله تمامیت ارضی آنها، خواستار پایان سریع درگیری‌های قره‌باغ هست و نسبت به حضور نیروهایی که از دیگر کشورها وارد این مناقشه می‌شوند نگران است.

او همچنین تاکید کرد که نیروهای خارجی حاضر در قره باغ به دنبال طولانی کردن جنگ هستند.
جنگ به شوشا و خانکندی رسید
در این میان وزارت دفاع جمهوری آذربایجان روز جمعه ۱۶ آبان (۶ نوامبر) از عقب‌نشینی نیروهای ارمنی در محورهای "آقدره"، "آغدام"، " خوجاوند" و " قبادلی"  خبر داد.

الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان در مصاحبه با رسانه‌های بین‌المللی گفته است که در صورت عقب‌نشینی نیروهای ارمنی از خاک این کشور آماده است با ارمنستان مذاکره کند.

در وبسایت وزارت دفاع آذربایجان اعلام شده است که با آغاز عملیات از ۲۷ سپتامبر تا کنون چهار شهر و۲۰۰ روستا و برخی ارتفاعات استراتژیک آزاد شدند.
+13
رأی دهید
-26

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۴
    امیرعلی ایرانی - ویسبادن، آلمان
    به جای این کارها باید سریع اتش بس بشه پای خردوغان به شمال ایران باز نشه.
    21
    32
    جمعه ۱۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۷
    اقای شاکی - برمن، آلمان
    [::امیرعلی ایرانی - ویسبادن، آلمان::]. کاربر عزیز به شما اطمینان میدم بجز چند مزدوور خودفروخته هیچ اذری با غیرتی حاضر به زیر یوق رفتن عردوقان نیست و انها پا به پای بقیه اقوام ایرانی در نبرد حق علیه باطل با بقیه راستا تا ازادی کشورمان از دست اهریمن دریغ نخواهند کرد
    13
    27
    جمعه ۱۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان
    تنها راه پایان این جنگ خروج ارامنه از خاک آذربایجان است و تا آن زمان ترکیه وکشورهای ترک زبان آسیای مرکزی وآذری‌های ایران پشتیبان این جنگ خواهند بود و ایران هم باید از برادران آذری‌ دفاع بکنه اگر نه این جنگی طولانی و عاملی برای اتحاد تمام ترک‌ها خواهد شد،جلوی ضرر را هر چه زود بگیری منفعته.
    24
    21
    جمعه ۱۶ آبان ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Liberte - ارومیه، ایران
    یادآور شکرکشی قوای ارتش بعد جنگ جهانی دوم به آذربایجان و قلع و قمع دموکرات ها . اگه پیشه وری می موند حداقل ما آخوند نداشتیم الان.
    7
    13
    جمعه ۱۶ آبان ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    همایون نروژ - اسلو، نروژ
    این یه نمونه ش » هنوز ترامپ پاشو از دره کاخ سفید نذاشته بیرون ببین چه جوری این آخوندای بی شرف دارن پر و بال باز میکنن و میخوان دوباره منطقه رو بگیرن تو دستشون . لعنت به ذاتت جیمی کارتر و جو بایدن
    3
    7
    جمعه ۱۶ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران
    تا دیدن شهر شلوغ شده هار شدن فاشیسم فارسیسم جمهوری اسلامی. یه ترقه به آزربایجان بزنید نیمی از ملت ایران یعنی ملت بزرگ و کهن تورک ایران خرخرتونو پاره میکنن کفتارهای ترسو.
    17
    9
    جمعه ۱۶ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران
    احتمالا بخاطر اسرائیل ،چون اسرائیل متحد آذربایجان شده،هواپیمای بی سرنشین داده بهش ،وگرنه جنگ باارمنستان رو می باخت.حالا اسرائیل داخل خاک آذربایجان براحتی می تونه از نزدیک جاسوسی کنه از سایتهای هسته ای ایران.
    1
    3
    شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۰۳:۳۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    rahjoo - مازندران، ایران
    [::amirgheryou - تهران، ایران::]. تو مث اون یارو میمونی که هی چپ و راست چک زیر گوشش میخوره بازم میگه ایندفعه دست روم بلند کنی چنین و چنانت می کنم.فقط هارت و پورتین شما پان ترکا.....
    4
    5
    شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۰۵:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    rahjoo - مازندران، ایران
    مردم نارگونو حق دارن که تو سرزمینشون زندگی کنن و جدا از آران و شروان صدساله باشن.همه پرسی راهش هست.وگرنه این غائله هیچوقت تمومی نداره.تر کعثمانی فک کرده با کوچ اجباری و نسل کشی میتونه راه باز کنه مث قرون گذشته! اما جیگر خودشه و بس.
    2
    5
    شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۰۵:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    شمرالله - مونیخ، آلمان
    احتمالا بیل مکانیکی ،لودر یا بولدوزر.یا شاید میخوان قاطر ۳۱۳ پ گاوچه جماران را از زیر اب در بیار ،اوم هم کلی سنگین است، ساید هم سرخر فیروز ابادی ،سنگین ترین سلاح اخوندی
    0
    0
    شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.