عمران خان، نخست وزیر پاکستانرادیو فردا :نخست وزیر پاکستان میگوید اگر تهران مستقیما با ریاض وارد جنگ شود، «فاجعهای» به بار خواهد آمد که ویرانیهای آن دامنگیر کشورهای سراسر دنیا «بهویژه کشورهای فقیرتر» میشود و «قیمت نفت سر به فلک خواهد کشید».
عمران خان در گفتوگویی که در مجله آلمانی «اشپیگل» منتشر شده، تاکید کرده است که به رغم تلاشهای او در یک سال گذشته برای میانجیگری میان رژیم ایران و عربستان سعودی، تا سران دو کشور خواهان حلوفصل اختلافها نباشند، هیچکس نمیتواند آنها را وادار به گفتوگو و مذاکره صلحآمیز کند.
نخست وزیر پاکستان با اشاره به وضعیت وخیم جنگی که بر یمن حاکم است، افزود: «وقتی به قدرت رسیدم، بیدرنگ پیشنهاد میانجیگری در یمن را مطرح کردم. یک فاجعه عظیم بشری آنجا در جریان است. با ایران صحبت کردم و سپس با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، وارد گفتوگو شدم.»
اواخر مهرماه سال گذشته، پاکستان به تشویق واشینگتن برای میانجیگری میان رژیم ایران و عربستان سعودی وارد میدان شد و ابراز امیدواری کرد که دو کشور بتوانند اختلافهای خود را با دیپلماسی حلوفصل کنند.
این در حالی است که تلاشهای میانجیگرانه عمران خان برای خاموش کردن آتش اختلافها در منطقه به کندی پیش رفته و آنچه «جنگ نیابتی» بین ایران و عربستان در یمن خوانده میشود، همچنان پابرجاست.
ریاض پیشتر جمهوری اسلامی را متهم کرده بود که در حملات ۲۳ شهریور ۹۸ به دو تأسیسات نفتی آرامکو دست داشته است. با این همه، تهران ضمن رد ادعای دست داشتن در این حملات، آن را به حوثیهای یمنی مورد حمایتش نسبت داد.
عمران خان در مهرماه ۹۸ هم به تهران و هم به ریاض سفر کرد تا راه گفتوگوها برای تنشزدایی از وضعیت پیشآمده پس از حمله به منافع نفتی عربستان را هموار کند.
چند ماه بعد، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان، در گفتوگویی با خبرگزاری «رویترز» اظهار کرد که ریاض آماده گفتوگو با جمهوری اسلامی است «اما این مسئله در واقع به ایران بستگی دارد».
پیشتر نیز عادل جبیر، وزیر مشاور در امور خارجه عربستان سعودی، در مصاحبه با روزنامه فرانسوی «لیبراسیون» گفته بود که دولتیها در ایران حرف از مذاکره بین ایران و عربستان میزنند اما «قدرتی ندارند».
آقای جبیر در همان مصاحبه آبانماه ۹۸ تاکید کرده بود «آنهایی که قدرت دارند، مانند سپاه پاسداران، خواستار مذاکره نیستند».
نخست وزیر پاکستان در مصاحبه اخیر خود با اشپیگل همچنین بر نقش انقلاب ۱۳۵۷ ایران در شکلگیری اختلافهای منطقهای بهویژه میان افغانستان و هند تاکید کرده است.
عمران خان در پاسخ به اتهامهایی که در این میان، متوجه کشورش است، گفت «متاسفانه تصویری که از پاکستان ارایه میشود» با واقعیت همخوانی ندارد.
او افزود: «همه چیز از سالهای دهه ۱۹۸۰ پس از وقوع انقلاب در ایران آغاز شد. نگاه بسیاری از غربیها به کشورهای مسلمان تغییر یافت، گو اینکه میان آزادیخواهان و بنیادگرایان تقسیمبندی وجود داشت؛ یک ارزیابی بسیار ساختگی.»
به گفته نخست وزیر پاکستان، «کشورهای مسلمان هیچ فرقی با دیگر جوامع ندارند.»
عمران خان علاوهبر مشکلات و نارضایتیهای داخلی، این روزها با چالشهای دیگری از جمله مقابله با همهگیری بیماری کووید ۱۹ دست به گریبان است.
او در پاسخ به این پرسش که در قیاس با کشورهای همسایه، چه تدابیر متفاوتی برای پیشگیری از شیوع کرونا در کشورش اتخاذ کرده است، توضیح داد: «تقریبا نیمی از مردم پاکستان با دستمزدهای روزانه و هفتگی امرار معاش میکنند. بنابراین، به شیوهای هوشمندانه تعطیلیها را مدیریت کردیم و فقط در مناطقی محدودیت ایجاد کردیم که درگیر شیوع بیماری بودند.»
نخست وزیر پاکستان با تاکید بر اینکه تعطیلی اجباری صنایع و مشاغل در کشورهای همسایه مانند هند و ایران به افزایش فقر در آنها دامن زده است، گفت: «ما خط تولیدمان را متوقف نکردیم. بخش کشاورزی را تعطیل نکردیم و بخش ساختوساز را بلافاصله بازگشایی کردیم ... همین کار را ما را نجات داد.»
آمارها حاکی از آن است که پاکستان با ۲۲۰ میلیون جمعیت تاکنون بیش از ۶۷۰۰ مورد مرگومیر ناشی از ابتلا به ویروس جدید کرونا ثبت کرده است.
+21
رأی دهید
-8
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۳۰
آذرمیانه - آذربادگان، ایران
عمران خان یه فرد تحصیلکرده و موفق هست با اینکه میتونست تا آخر عمرش توی انگلیس بهترین زندگی رو داشته باشه برگشت برای مردم خودش کاری انجام بده و با تمام مشکلاتی که کشور خودش داره چند بار اومده به بیلیاقتهای ایران پیشنهاد داده آدم بشند با عربستان و جامعه جهانی کنار بیایند ولی به حرفش گوش ندادند. کاش این آدم رئیس جمهور ایران بود.
21
21
شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
[::آذرمیانه - آذربادگان، ایران::]. جناب تاریخ دان. عمران خان را دولت فخیمه ی انگلستان به پاکستان فرستاده است. این استعمار مدرن هست. یا با مذهب و یا با شخصیت های معروف
7
20
شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۰
آذرمیانه - آذربادگان، ایران
[::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. فکر نمیکنم اینطور باشه. شما برگرد ببین چند تا رهبر پاکستان تا حالا ترور شدند : ضیا الحق - ذوالفقار علی بوتو - بی نظیر بوتو . یه مرد توی سن ایشون با تحصیلات و امکان زندگی توی انگلیس چرا باید خودش رو بندازه توی این هچل؟ واقعا پاکستان جای زندگی نیست یعنی به خودت بگند بیا بهت مقام میدیم قبول نمیکنی میگی چرا برم بین اینهمه مشکل زندگی بکنم روزی صدتا تهمت هم بهم بزنند. مردمش برای آدم سالم حرف در میارند.
10
8
شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
[::آذرمیانه - آذربادگان، ایران::]. من مثل شما سطحی بین توی کتاب هائی نیستم که به رویت عموم میرسند و یا با تحریف در دانشکدها شاگردان خرخوان را شستشوی مغزی میدهند. البته تعدادی هم ترور شدند چون انگلستان نمی تواند جلوی تمام ترورها را بگیرد . استعمار مدرن هم فقط نقاط کلیدی را کنترل میکند. بدون روادید انگلستان محال بود یک زن رئیس جمهور پاکستان بشود ضمن اینکه پاکستانی ها بشدت متعصب دینی هستند. این بابا در انگلستان همسر یهودی داشته است. به دستور مقامات طلاق گرفته و برای رهبری پاکستان آماده اش میسازند. همانطوریکه به روحانی دکترا دادند در صورتیکه حتی بلد نیست انگلیسی صحبت کند. مگر روحانی نمی توانست در انگلستان خوش بگذراند؟
5
7
شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۳۰
آذرمیانه - آذربادگان، ایران
[::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. اینکه شما مینویسی بهش گفته میشه "تئوری توطئه" و کاملا شناخته شده هست و کاملا رد شده و عمل هجو و باطلی هست دلیل اصلیش این هست که باعث رخوت و انحطاط مردم میشود دائم مینشینند تریاک میکشند و تسلیم میشوند ...همین باعث میشود اگر انگلیسی زورش هم نرسد با رواج این فکر مردم غیر فعال میشوند در نهایت یکنفر میاید با یک کیف پول کودتا راه میاندازد میرود!! برو راجع به تئوری توطئه مطالعه کن!!. خیلی هم ممنون که امروز حتی بدون داشتن منقل و وافور دانشگاهههای هاروارد و استانفورد و برکلی و آکسفورد و.. رو زدی یک تنه داغون کردی رفت بهشون خبر میدم جمع کنند بروند شما جای همشون حقایق تاریخی رو بنویسی. خوبه؟
5
2
یکشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
[::آذرمیانه - آذربادگان، ایران::]. فرض کن این ها را که من میگویم به یک میلیون ادم بگویند اصلا نمیتوانند این ها را درک کنند و تغییری در روند تکامل جامعه اتفاق نخواهد افتاد. در اینجا دوستان اندکی هستیم که اغلب هم از من باهوشتر و تحصیل کرده تر و اگاه تر هستند. ده تا موضوع جدید از این دوستان فرهیخته می اموزم و یکی پس میدهم. برو این حرف ها را برای 100 میلیون پاکستانی بگو مثل اینست که یک فیزیکدان بخواهد بعد هفتم را به من یاد بدهد و اگر تو را نکشند به تو خواهند خندید
3
4
یکشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.