نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان و الهام علیاف، رئیس جمهوری آذربایجانیورونیوز :نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان میگوید که افسران عالیرتبه ارتش ترکیه در حال حاضر در جمهوری آذربایجان حضور دارند و در فرماندهی واحدهای آذربایجانی در منطقه درگیری مشارکت میکنند با این حال الهام علیاف، رئیس جمهوری آذربایجان این موضوع را رد کرد.
نخست وزیر ارمنستان روز سهشنبه ۲۹ سپتامبر (۸ مهر) در یک برنامه تلویزیونی با نام «۶۰ دقیقه» که از تلویزیون روسیه پخش شد و به طور جداگانه آقای علیاف هم صحبت کرده بود، افزود: «ترکیه در این ماجرا دخیل است. ما اطلاعات موثقی داریم که مربیان نظامی و افسران عالیرتبه در مراکز فرماندهی آذربایجان هستند و آنها را در عملیات نظامی هدایت میکنند.»
آقای پاشینیان تاکید کرد که یگانهایی از ارتش ترکیه در جمهوری خودمختار نخجوان مستقر شدهاند.
با این حال الهام علیاف، رئیس جمهوری آذربایجان در این برنامه تلویزیونی گفت که جنگندههای اف-۱۶ نیروهای هوایی ترکیه در درگیریهای قرهباغ حضور ندارند
بعد از ظهر امروز، وزارت دفاع ارمنستان گزارش داده بود که یک فروند اف-۱۶ ترکیه، جت سوخو-۲۵ ارمنستان را سرنگون کرده است. این گزارش را جمهوری آذربایجان و ترکیه رد کردند.
با این حال آقای علیاف در این برنامه افزود: «به ما اطلاعی ندادند. تازه مطلع شدم که چنین خبری منتشر شده است. این موضوع با هیچ چیزی اثبات نمیشود. اف-۱۶ نیروهای مسلح ترکیه به هیچ وجه در درگیریها شرکت نمیکنند.»
وی همچنین تاکید کرد که پنهان کردن هر چیزی در عصر فنآوریهای مدرن دشوار است.
باکو روز ۲۷ سپتامبر (۶ مهر) گفت که ارمنستان مواضع ارتش جمهوری آذربایجان را گلوله باران کرده است اما در مقابل ایروان نیز اعلام کرد که نیروهای آذربایجان حمله به منطقه ناگورنو قرهباغ را آغاز کرده و شهرکهای منطقهای را به توپ بستند.
این درگیریهای خونبار طی ۲۴ ساعت تا پایان روز دوشنبه دست کم ۹۵ کشته برجای گذاشت، هر چند احتمال میرود تعداد قربانیان فراتر از این آمار باشد. ۱۱ غیرنظامی نیز از جمله قربانیان بودهاند که شامل ۹ نفر در آذربایجان و ۲ نفر در ارمنستان هستند.
منطقه کوهستانی قرهباغ، قلمرویی محصور در خشکی است که در میان خاک آذربایجان واقع شده اما عمدتا ارمنینشین است. ارمنیهای این منطقه استقلال خود را با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی در سال ۱۹۹۱ اعلام کردند، تصمیمی که البته جمهوری آذربایجان هرگز آن را به رسمیت نشناخته است. با سقوط شوروی و وقوع جنگی که ۳۰ هزار کشته برجای گذاشت، قرهباغ زیر کنترل جداییطلبان تحت حمایت ارمنستان درآمد.
+17
رأی دهید
-4
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۹
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
اردوخر ادعا داشت همراه برادران داعشیش راهزنهای مغلش را برای قتل و عام زن و بچه ملت در سوریه هم نفرستاده ،ادعا داشت بیمارستان و مدرسه را در سوریه بمباران نکرد...
1
1
پنجشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.