تاجزاده به رئیس قوه قضائیه: افکار عمومی را در باره اعدام نوید افکاری اقناع کنید

العربیه :معاون وزیر کشور در «دولت اصلاحات» در نامه‌ای خطاب به رئیس قوه‌‌قضاییه ایران درباره اجرای حکم اعدام نوید افکاری نوشت «باتوجه به ابهامات گسترده، افکار عمومی منتظر شنیدن توضیحات شما و دیگر مقامات قضایی درباره شبهات حقوقی این اعدام است.»

رسانه‌‌های ایران روز سه‌شنبه 15 سپتامبر 2020 نامه‌ای را از مصطفی تاجزارده معاون وزیر کشور در دولت خاتمی، خطاب به ابراهیم رئیسی رئیس قوه‌‌قضاییه ایران درباره اجرای حکم اعدام نوید افکاری منتشر کردند.

در این نامه آمده است «اعلان جزئیات پرونده برادران افکاری از سوی وکلا و خانواده متهمان پرسش‌ها و ابهامات زیادی را برانگیخته است. از آنجا افکار عمومی در گذشته شاهد بروز برخی خطاهای فاحش در مراحل تحقیقات، بازجوئی و صدور احکام بوده است، انتظار می‌رفت پس از هشدار دلسوزان، قوه قضائیه هیات حقوقی بی‌طرفی را برای تحقیق و بررسی پیرامون فرایند بازجویی و بازپرسی تعیین کند و نتیجه آن‌را به اطلاع افکار عمومی برساند و تا قبل از پایان تحقیقات مذکور هیچگونه اقدامی صورت نگیرد.»

او در ادامه نوشت «اکنون و پس از اجرای حکم اعدام نامنتظره در مورد نوید افکاری، وکیل وی پرسش‌ها و ابهاماتی را به شرح زیر مطرح کرده است، که پاسخ فوری و قانع‌کننده می‌طلبد و بی‌توجهی به آنها خسارت محض به حساب می‌آید. در این نامه به ابعاد دیگر و پیامدهای منفی داخلی و بین‌المللی اقدام قوه قضائیه نمی‌پردازم و توجه شما را به فرازهایی از مصاحبه وکیل وی جلب می‌کنم:

«ما تصور می کردیم با توجه به دو پرونده مفتوح نوید افکاری و استیذانی که هنوز انجام نشده، وقت این را داریم که برای پرونده وی درخواست اعاده دادرسی مجدد دهیم و پرونده را دوباره به جریان بیندازیم و با ادله‌ای که در اختیار داریم بتوانیم جلو قصاص او را بگیریم.

یکی از شهود از شهادت خود در این پرونده برگشته بود.

یکی دیگر از شهود گفته بود من نوید افکاری را برای اولین بار در دادگاه دیده‌ام.

نظریه پزشکی قانونی را هم دیده‌ام که در آن نیز مسائل دیگری وجود داشت.

حتی اگر حکم قطعی هم شده باشد و پرونده مفتوح وجود نداشته باشد، آیین نامه اجرای احکام از جمله اجرای حکم قصاص مصوب رئیس قوه قضاییه شرایطی را در نظر گرفته که بدون آن شرایط، اجرای حکم قصاص منتفی است.

باید مراتب به وکیل محکوم ابلاغ می‌شد. یا به محکوم گفته می‌شد حق دارد هرکس را که می‌خواهد برای آخرین بار ملاقات کند.

طبیعتا هر محکومی در این شرایط ترجیح می‌دهد خانواده خود را برای آخرین بار ملاقات کند. متاسفانه هیچ کدام از این موارد رعایت نشده است.

متاسفانه برخلاف رویه که اصولا تلاش می‌شود در ماه محرم قصاصی صورت نگیرد، به این موضوع نیز توجه نشده است.

حتی چند روز قبل از اجرای حکم که معمولا متهم را به انفرادی منتقل می‌کنند، این موضوع هم در قبال او رعایت نشده است.

آقای نوید افکاری شب قبل از اعدام با خانواده خود تماس گرفت و صحبت کرد. حتی فایل صحبت‌های او موجود است و همین نشان می‌دهد شرایط تا آن زمان عادی بود.

آخرین تماس او ساعت 11 و 30 دقیقه شب بود. اینکه از آن ساعت تا بامداد چه اتفاقی افتاد و چگونه شرایط اعدام او مهیا شد، نمی‌دانیم.

رویه دستگاه قضایی این بوده که معمولا در چنین پرونده‌هایی قصاص را اجرا نمی‌کنند و همیشه تلاش می‌شود با گذر زمان شرایط را به سمت رضایت خانواده اولیای دم پیش ببرند.»

او در پایان نوشت «باتوجه به ابهامات گسترده در این زمینه، افکار عمومی، منتظر شنیدن توضیحات شما و دیگر مقامات قضایی درباره شبهات حقوقی اعدام نوید افکاری است. بهترین راه روشن‌شدن حقایق و اقناع افکار عمومی، تعیین فوری یک تیم ویژه و بی‌طرف است تا فرایند بازپرسی و صدور و اجرای حکم را به‌طور کامل و دقیق بررسی کند و نتیجه را به اطلاع ملت برساند.»

گفتنی است رئیس کل دادگستری فارس شنبه 12 سپتامبر 2020 اعلام کرد که حکم قصاص نفس نوید افکاری متهم به قتل صبح امروز پس از انجام تشریفات قانونی استیذان و با اصرار اولیاء دم و خانواده مقتول به مرحله اجرا گذارده شد.

نوید افکاری از معترضان اعتراضات مرداد سال 97 ایران بود. او به ادعای حکومت جمهوری اسلامی به علت شرکت در این اعتراضات دستگیر و به جرم محاربه و همچنین قتل یک مأمور امنیتی در جریان اعتراضات در شیراز و فهرستی از اتهامات دیگر به دو بار اعدام، 6 سال و 6 ماه حبس و 74 ضربه شلاق محکوم شد.

سازمان عفو بین‌الملل اجرای حکم اعدام درحق نوید افکاری را «تحریف عدالت» تلقی کرد که مستلزم دخالت آشکار محافل حقیقی و حقوقی دست اندر کار بین‌المللی می‌باشد.

در توئیت این سازمان آمده‌است: «ما کاملاً از اعدام مخفیانه نوید افکاری، مرد جوانی که آینده امیدبخشی را پیش روی خود داشت، بهت زده، محزون و دهشت زده شدیم. این تحریف مفهوم عدالت نیازمند اقدام فوری بین‌المللی از طریق دخالت محافل عمومی و خصوصی است.»

حشمت‌الله طبرزدی فعال سیاسی و دبیر جبهه دمکراتیک ایران در واکنش به اعدام نوید افکاری در توییتی نوشت «به دلیل قتل #نوید_افکاری به دست جلادان حاکم بر ایران،فردا یکشنبه 23 شهریور را عزای عمومی اعلام کنیم و با هر روش ممکن اما دموکراتیک اعتراض خود علیه این جنایت را اعلام نماییم. هم میهنان در برون مرز باید محل دفاتر نمایندگی جلادان حاکم بر ایران را به کانونهای اعتراضی تبدیل کنند.»

جو بایدن، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و کلی کرافت نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در واکنش به اعدام نوید افکاری در توییتر آن را محکوم کردند.

جو بایدن در توییتی نوشت: «اعدام بی‌رحمانه نوید_افکاری فاجعه است. هیچ کشوری نباید معترضان مسالمت‌آمیز را بازداشت، شکنجه و اعدام کند. ایران باید زندانیان سیاسی دیگر از جمله نسرین ستوده را آزاد کند، همچنین باید آمریکایی‌هایی را که ناعادلانه بازداشت کرده، آزاد کند.»

در همین حال، کلی کرفت نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در توییتی با استفاده از هشتگ فارسی «نویدمان را کشتند»، اعدام نوید افکاری توسط رژیم ایران را محکوم کرد.

کرفت نوشت: «ما بی‌اعتنایی مداوم و بی‌شرمانه رژیم ایران به جان انسان را محکوم می‌کنیم.»او در ادامه نوشت: «صدای مردم ایران ساکت نخواهد شد.»
+7
رأی دهید
-20

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۱
    پیکان۵۸ - مالمو، سوئد
    تو هم یک اشغال مثله همون قاتل‌ها بیخود نشو ناجی ملت به وقتش میشی‌ پاچه خار آخوند.
    5
    21
    ‌چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۶:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.