به رغم مخالفت شورای امنیت، پومپئو می‌گوید «کلیه تحریم‌ها علیه ایران از ۳۰ شهریور باز می‌گردد»

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا در یک هفته گذشته در خاورمیانه بوده استبی بی سی :در حالی که اکثریت قاطع اعضای شورای امنیت با بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران مخالفت کرده‌اند و اروپا درخواست آمریکا را غیرقانونی خوانده، مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا از بازگشت کلیه تحریم های سازمان ملل علیه ایران از نیمه شب ۳۰ شهریور ماه خبر داده است.

آقای پومپئو روز پنجشنبه ۶ شهریور، ۲۷ اوت پس از سفر به عمان، اسرائیل، سودان، بحرین و امارات در چند روز اخیر، در توییتی نوشت: "پس از آنکه شورای امنیت نتوانست ماموریت خود را برای حفظ صلح و امنیت جهانی انجام دهد، آمریکا روند ۳۰ روزه بازگرداندن کلیه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران را از هفته گذشته آغاز کرد. این تحریم‌ها از نیمه شب ۲۰ سپتامبر به وقت گرینویچ باز می‌گردد."

او در یک توییت دیگر با استناد به قطعنامه ۲۲۳۱ افزود: "اگر هر یک از اعضای شورای امنیت قطعنامه‌ای برای تداوم رفع تحریم‌ها علیه ایران ارائه دهد، آمریکا با آن مخالفت خواهد کرد. اگر هیچ قطعنامه‌ای مطرح نشود، تحریم‌ها علیه ایران از ۲۰ سپتامبر باز می‌گردد. این ساز و کار قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است."

پیشتر کشورهای اروپایی گفته بودند که شمارش معکوس ۳۰ روزه آمریکا برای بازگرداندن تحریم ها "از نظر قانونی، موثر نیست."

سه شنبه گذشته سفیر اندونزی در سازمان ملل هم که رئیس دوره‌ای شورای امنیت است، از مخالفت قاطع اعضای شورای امنیت با درخواست آمریکا برای استفاده از مکانیزم ماشه و بازگرداندن تحریم ها علیه ایران خبر داد.

او گفت: از آن جایی که اکثریت قاطع اعضای شورای امنیت یعنی ۱۳ کشور از ۱۵ کشور عضو این شورا، با درخواست آمریکا برای بازگرداندن همه تحریم‌های ایران مخالفت کردند، ما گامی برای بازگرداندن تحریم های سازمان ملل علیه ایران برنخواهیم داشت.

تحریم‌های ایران که به برنامه هسته‌ای این کشور مربوط می‌شد، با اجرای برجام به تدریج لغو شدند

برجام، توافق هسته‌ای بین ایران و شش قدرت جهانی است. بنا به این توافق در ماه مهر امسال تحریم‌های تسلیحاتی ایران لغو می‌شود.

آمریکا روز پنج‌شنبه اعلام کرد که با شکایت از ایران بابت نقض تعهداتش در برجام، رسما از شورای امنیت سازمان ملل خواسته که مکانیسم ماشه را فعال کند و ظرف یک ماه همه تحریم‌های سازمان ملل علیه تهران که با برجام لغو شده بود، بازگردانده شود.

سیزده عضو شورای امنیت، یعنی همه به جز جمهوری دومینیکن، با این درخواست آمریکا مخالفت کرده‌اند.

آمریکا قصد داشت که با کشاندن این موضوع به شورای امنیت سازمان ملل متحد، دوباره تحریم‌های ایران را بازگرداند.

آمریکا که موفق نشده بود تحریم‌های تسلیحاتی ایران را در شورای امنیت تصویب کند، می‌خواست که با توسل به مکانیسم ماشه، تحریم‌هایی که بنا به برجام لغو شده بودند را دوباره اجرا کند.

مکانیسم ماشه یکی از بندهای برجام بود. آمریکا از برجام خارج شده و کشورهای دیگر که هنوز در برجام باقی‌ مانده‌اند، می‌گویند آمریکا دیگر نمی‌تواند از مواد آن استفاده کند.

کلی کرافت، سفیر آمریکا در سازمان ملل گفته بود که درخواست آمریکا مبنای قانونی دارد و مخالفت اعضای شورای امنیت تاثیر حقوقی بر آن نخواهد داشت.

اما نماینده فرانسه در جلسه شورای امنیت در پاسخ خانم کرافت، موضع مشترک کشورش، بریتانیا و آلمان را تکرار کرد که نامه دولت آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها از نظر قانونی "تاثیر ندارد" و افزود که "هیچ اقدامی [در مسیر خواست آمریکا] نباید در شورا انجام شود."
+43
رأی دهید
-15

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۸
    ادوینو - گوالف، کانادا
    چه جالبه ماسک پمپئو ستاره ایست و از جنگ صحبت میکند star war
    17
    4
    ‌پنجشنبه ۶ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    freedom of the press - تهران، ایران

    اگه رژیم ددمنش خمینی جلاد یک رژیم مردم منش و مردمی بود کاملا مخالف این اولتیماتوم بودم ولی چون همگی این رژیم منحوس ایرانی ستیز را میشناسیم من کاملا موافق هستم ولی افسوس و صد افسوس که این آمریکای ا.ل.دنگ تمام ابن تحریم‌ها را شامل سران ایران می‌کرد نه ملت ایران. همه میدونند که ایران از این امکانات برای تروریست‌ها و‌ حزب الله لبنان و حوثی ها و غیره استفاده میکنه و نه برای ملت ایران. خب دیگی که برای ملت ایران نمی جوشد ، سر سگ تو بجوشد. هر چه تحریم برای رژیم منحوس خمینی شدیدتر ،رزق و روزی تروریست‌ها کمتر هر چند مردم ایران هم آزار میبینند ولی ایرانیان به راه اساسی دارند و ساقط کردن این رژیم منحوس است
    4
    34
    ‌پنجشنبه ۶ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۸:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    dunhil1355 - تهران، ایران
    سلام به دلار 50 هزار تومنی. گوشت کیلویی 300 هزار تومن. بنزین لیتری 5000 تومن و .....
    1
    15
    ‌پنجشنبه ۶ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    آش با جاش - سیاهکل، ایران
    ترامپ تا این لحظه هر حرفی زده بهش عمل کرده. این حکومت دجال به دریوزگی افتاده، گر چه کرمان ایران زمین در شرایط سختی هستند. روزهای روشن بازخواهد گشت.
    3
    17
    ‌پنجشنبه ۶ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    آذرمیانه - آذربادگان، ایران
    اون سلاحش رو از روسیه و کره شمالی میگیره که خودشون هم تحریم هستند! پس این تحریم شما معنی نداره ! اگر میخواست سلاحهای غربی بخره اثر داشت ولی بدون تحریم هم قادر نیست سلاحهای غربی بخره
    14
    3
    ‌پنجشنبه ۶ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    henryaaaa - لوس انجلس ، ایالات متحده امریکا
    اکثر ایرانیها از اینگونه اخبار لذت می برند با وجود اینکه میدانند این یعنی گرانی بیشتر ، فشار بیش بر خود و فامیلشان و همه ولی باز هم کلی استقبال میکنند چرا ؟ چون فکر میکنند باعث تغییر رژیم میشود . ولی نمیشود . ملا‌ها و سپاه کماکان به دزدی و چپاول مردم ادامه می دهند و اگه لازم شد برای حفظ خودشان با ترامپ توافق میکنند . این دلیل اصلی که اکثر ایرانیان عوام طرفدار ترامپ هستند .
    5
    9
    جمعه ۷ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    تمام کشور های اروپایی در گفتار مخالفت خودشان را با امریکا نشان میدهند ولی در عمل مطابق اهداف امریکا عمل میکنند.اگر میتوانستند که منافع ملت ایران را در نظر بگیرند و با دولت ج.ا برخورد میکردنند قابل قبول بود. ملت ایران از دولت جدا است.بنظرم سازمان ملل در اینده باید راهی پیدا کند که حافظ منافع ملت های دنیا بشود
    1
    3
    جمعه ۷ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۳:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.