شورای امنیت سازمان ملل متحد (عکس از آرشیو)رادیو فردا :دیان دیجانی ، سفیر اندونزی و رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد روز سهشنبه چهارم شهریور گفته است، با توجه به مخالفت ۱۳ عضو با اقدام آمریکا برای فعال کردن مکانیسم ماشه درباره ایران، این شورا در «جایگاهی نیست که اقدامات بیشتری» را انجام دهد.
سفیر اندونزی که ریاست دوره ای شورای امنیت را برای ماه اوت برعهده دارد، در نشستی در خصوص خاورمیانه و در پاسخ به پرسش نمایندگان روسیه و چین درباره درخواست آمریکا برای فعال کردن مکانیسم ماشه مطرح کرد.
اما کلی کرافت، سفیر آمریکا در سازمان ملل از اظهارات دیان دیجانی انتقاد کرد.
کلی کرافت خطاب به اعضای شورای امنیت گفت: بگذارید این موضوع را خیلی روشن و شفاف اعلام کنم که دولت ترامپ از این که در این موضوع به تنهایی بایستد، هراسی ندارد.
سفیر آمریکا اضافه کرد: فقط من متاسفم هستم که دیگر اعضای این شورا راه خود را گم کردهاند و اکنون میبینند که در کنار تروریستها ایستادهاند.
خانم کلی کرافت تصریح کرده است، ایالات متحده مردم ایران یا منطقه را رها نخواهد کرد. ما هرگز اجازه نخواهیم داد که ایران، حامی شماره یک تروریسم در جهان، آزادانه خرید و فروش سلاح جنگی را انجام دهد.
۱۳ عضو از ۱۵ عضو دائمی و غیر دائمی شورای امنیت سازمان ملل، طی ۲۴ ساعت پس از آنکه مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، طرح بازگشت تحریمها را به شورای امنیت را ارائه کرد، در نامه هایی مخالفت خود را با این اقدام ایالات متحده اعلام کردند.
این ۱۳ عضو؛ چهار عضو دائمی یعنی فرانسه، بریتانیا، چین و روسیه، و اعضای انتخابی فعلی، آلمان، بلژیک، ویتنام، نیجر، سنت وینسنت و گرنادینها، آفریقای جنوبی، اندونزی، استونی و تونس هستند، که نامههای خود را در مخالفت ارسال کردهاند.
این در حالی است که دولت آمریکا تاکید کرده «با استفاده از تمامی ابزارهای دیپلماتیکی که دارد» مانع از برچیدهشدن تحریمهای تسلیحاتی جمهوری اسلامی خواهد شد.
به گزارش رویترز این کشورها میگویند از آنجایی که دولت فعلی ایالات متحده از توافق اتمی خارج شده، در نتیجه قادر به استفاده از مکانیسمی که در همان توافق پیشبینی شده بود، نیست.
مکانیسم ماشه سازوکاری پیشبینی شده در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است که به طرفهای برجام اجازه میدهد در تخطی ایران از تعهداتش، بازگشت خودکار همه تحریمهای بینالمللی را که تعلیق آنها موضوع این قطعنامه است، درخواست کنند. این قطعنامه در سال ۲۰۱۵ و در حمایت از توافق هستهای ایران به تصویب شورای امنیت رسید.
آمریکا میگوید که از آنجا که در قطعنامه ۲۲۳۱ مشارکت داشته همچنان میتواند برای فعالسازی این سازوکار درخواست دهد.
در همین زمینه، وزیر امور خارجه آمریکا پیشتر با اشاره به فرایند ۳۰ روزهای که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل برای فعال شدن مکانیسم ماشه پیشبینی کرده است، گفته بود که از روز سی و یکم، تحریمها علیه ایران بازمیگردد و همه کشورهای عضو سازمان ملل نیز باید از آن تبعیت کنند.
پیش از این نیز برایان هوک، نماینده ویژه امریکا درامور ایران گفته بود که آمریکا «نیازی به مجوز» کسی برای استفاده از مکانیسم ماشه ندارد و ایران خود داوطلبانه، تعهدات هستهایاش را «نقض» کرده است.
آقای هوک حمایت یا بیاعتنایی متحدان آمریکا به این تصمیم واشینگتن را فاقد اهمیت دانسته و اعلام کرده که روز جمعه، ۳۱ مردادماه، روز نخست از این دوره ۳۰ روزه بود
+23
رأی دهید
-29
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۵۷
hamidesabz - لندن، انگلستان
معلوم نیست ته این خیمه شب بازی ها چیه! ولی هرچی هست، این مردم ایران هستند که باید تاوان بدهند!
22
32
سه شنبه ۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۲۴
varied - ریزه، ترکیه
تمام این گفتمانها در شورای امنیت سازمان ملل متحد که زمینه را برای همه نظامی امریکا به ایران را آماده میسازد زیرا انتخابات امریکا نزدیک است و جمهوری خواهان نمیخواهند قدرت را بدست حزب طرفدار تروریسم در جهان یعنی « دمکراتها » بدهند
15
46
سه شنبه ۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۴
henryaaaa - لوس انجلس ، ایالات متحده امریکا
[::varied - ریزه، ترکیه::]. برو ریزه حقیر . تو رو چه به امریکا نظر حقیرانه و ریز میدی تو مستحق همان لجن زاری هستی که ملاها برات درست کردن .
24
9
سه شنبه ۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۹
Sepas - تهران، ایران
در آخر شورای امنیت یک رای به نفع مردم ایران صادر کرد لاقل از روند این گرونیها جلوگیری میشه
20
9
سه شنبه ۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۸
آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه
دیگه دوران قلدربازی گذشته سازمان ملل بوجود امده تا جلوی قلدربازی را بگیره اگر 13 کشور از 15 کشور رای منفی می دهند آمریکا که خودش را مهد دموکراسی می داند باید قبول کند و به دموکراسی احترام بگذاره ولی این دولت آبروی آمریکا را برده مگر سابقه داشته آمریکا قطعنامه ای به شورای امنیت ببره و فقط یک کشور به آن رای مثبت بده این نشان می دهد دنیا هم دیگه از یک جانبه گرایی آمریکا خسته شده
3
5
چهارشنبه ۵ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران
درود بی کران به امام زمان ولی عصر گلادیاتور ترامپ. بزرگمردی که نوامیس آخوندها و پاسدارها و مزدورانشون رو باردار کرده. داداش ترامپ بزن شیاطین رو نابود کن.
6
8
چهارشنبه ۵ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۱:۰۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۲
paksan - ایران، ایران
رد این مسئله اصلا اهمیتی نداره ولی به نظر میرسه آمریکا برنامه کاملا مشخصی داره و با آگاهی از عکس العمل ها داره یک برنامه رو دنبال میکنه که احتمالا به تک روی و اقدام نظامی خواهد کشید.
1
4
چهارشنبه ۵ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۱:۲۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۵
chertopertnago - دور اباد، سائوتوم و پرینسیپ
این ۱۳ عضو؛ چهار عضو دائمی یعنی فرانسه، بریتانیا، چین و روسیه، و اعضای انتخابی فعلی، آلمان، بلژیک، ویتنام، نیجر، سنت وینسنت و گرنادینها، آفریقای جنوبی، اندونزی، استونی و تونس همه گی خودشون تروریستن و به ایران و اخوند باج میدهند .. اونایی هم که فکر میکنن اباد میشه الان ایران چون تسویب نشد همو نان که از الان زنبیل گذاشتن تو صف های رای واسه ادم کش های بعدی . خاک تو سرتون
2
4
چهارشنبه ۵ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۴:۱۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.