عراق رسماً ایران را متهم به انتقال رودخانه‌های مشترک به دریاچه‌های خود کرد

العربیه :به نظر می‌رسد که بحران آب میان بغداد و تهران روند نامطلوبی را طی می‌کند، بغداد در این راستا تهران را متهم به انحراف رودخانه‌های مشترکی که از خاک ایران سرچشمه می‌گیرند و وارد خاک عراق می‌شوند.

روز شنبه 22 اوت 2020 سخنگوی وزارت منابع طبیعی عراق، ایران را متهم کرد که سهم آب این کشور را به دریاچه‌های خود هدایت می‌کند.

او افزود: «تهران عمدا سطح آب رودخانه‌های عراق را پایین آورده است».
اختلافات تاریخی بر سر آب
اختلافات آبی میان بغداد و تهران به پیش از انقلاب در ایران باز می‌گردد. در سال 1975 قرارداد الجزایر زیربنای قانونی برای حل اختلافات آبی را تعیین کرد اما تا کنون این امر عملی نشده است. از این رو عراق بارها ایران را متهم کرد که با استفاده بیش از حد از آب رودخانه به ویژه کارون، باعث کم‌آبی شط العرب می‌شود که ترکیبی از دجله و فرات است که شاخه‌ای کارون در نقطه‌ای مرزی به آنها می‌پیوندد.

همه رودخانه‌هایی که در عراق جاری هستند از خارج خاک این کشور یعنی از ایران و ترکیه سرچشمه می‌گیرند به همین دلیل عراق همواره به این دو کشور در مورد سهمیه آب اعتراض می‌کند.

در سال 2012 وزیر بازرگانی وقت عراق دولت ایران را متهم کرد که مانع از سرازیر شدن آب 49 رودخانه کوچک به عراق شده است.

آب رودخانه‌هایی که ایران مانع از سرازیر شدن آنها به عراق می‌شود به استان‌های سلیمانیه در اقلیم کردستان عراق و استان‌های دیاله، میسان و بصره روان می‌شوند.
ترکیه نیز همانند ایران!
از سوی دیگر پس از اجرایی‌شدن پروژه‌های آبیاری و سدسازی ترکیه که باعث کاهش سطح آب رودخانه‌های دجله و فرات در عراق شده، این کشور با چالش‌ بزرگ کم آبی روبه‌رو شده است.

رودخانه دجله و فرات از کوه‌های جنوب شرقی ترکیه سرازیر می‌‌شوند فرات از طریق سوریه و دجله مستقیما وارد عراق شده و پس از طی شمال و شمال غربی تا آخرین نقطه جنوبی در نزدیکی بصره پس پیوستن شاخه اصلی کارون به آن دو که قبلا در قرنه عراق به هم می‌پیوندند به خلیج می‌ریزند، این دو رودخانه منبع اصلی آب آشامیدنی و کشاورزی در عراق هستند.
عراق با یک فاجعه روبرو است
پس از آنکه ایران مسیر رودخانه‌هایی را که یکی از منابع تامین آب عراق است منحرف کرد بغداد در معرض بحران آبی قرار گرفته است.

براساس اعلام اداره کل سدهای عراق باران تنها 30% از منابع آبی این کشور را تامین می‌کند، در حالی است که رودخانه‌هایی که از ترکیه و ایران سرچشمه می‌گیرند %70 نیاز آبی این کشور را تأمین می‌کنند.

از سوی دیگر به دنبال آبگیری سد «الیسو» در ترکیه، سطح آب در سد موصل در مقایسه با سال‌های پیش از عملیاتی شدن طرح ترکیه، بیش از 3 میلیارد متر مکعب کاهش یافته است.
+12
رأی دهید
-13

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۹
    -xAdolf - اخن، آلمان
    بخاطر یک حکومت نالایق، کسی که به ما ن.. بود کلاغ ... دریه بود، حالا بیشتر ابرو ترکیه می بره ولی چون زورشون به اونا نمی رسه گیر به ایران دادن، اینا همه از برکت یه رژیم اشغاله که ۴۱ ساله هر روز یه بلای سر این مملکت اوردن.
    1
    0
    یکشنبه ۲ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    redsky95 - تورنتو، کانادا
    [::-xAdolf - اخن، آلمان::]. اینطوری بگو عراق ضعیفه. هرکی که میتونه حقشو میخوره. ببین تالاب هورالعظیم رو چه بلایی سرش اوردن؟ هرکی که خوزستانه میدونه گردریزها نه از عراق میاد نه کویت نه عربستان. همش از هورالعظیم میاد. برو ببین کی به خاطر نفت نصف هور العظیم رو خشک کرد. سپاه خشک کرد. عکسهاشو تو اینترنت ببین.
    0
    0
    ‌سه شنبه ۴ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.