یورونیوز :برای دههها و سدهها این باور عمومی وجود داشته است که کریستوف کلمب، کاشف قاره آمریکا، به هنگامی که از سفر اکتشافی خود بازمیگشت بیماری سیفلیس را که یک بیماری مقاربتی است به اروپا آورد.
اما اکنون یک تحقیق جدید در سوئیس درباره ریشه این بیماری زوایای تازهای از ظهور آن را در اروپا برای پژوهشگران روشن کرده است.
بیماری سفلیس یک بیماری مقاربتی است که از راه تماس جنسی منتقل میشود. این بیماری در صورتی که درمان نشود میتواند باعث آسیبهای پایدار به مغز و حتی مرگ شود. سفلیس در مابین قرن ۱۵ تا ۱۸ میلادی تاثیری ویرانگر بر جمعیت اروپا گذاشت.
در حالی که منشأ دقیق این بیماری کشف نشده است، بسیاری به دریانوردان کشتی اکتشافی کریستوف کلمب ظنین بودهاند چرا که باکتری مولد این بیماری تنها در آب و هوای استوایی یافت میشود. با این حال اکنون یک تیم بینالمللی از محققان در دانشگاه زوریخ سوئیس با بررسی بقایای اجساد انسانهای باستانی در فنلاند، استونی و هلند باکتری عامل سفلیس را در بدن آنان پیدا کردهاند.
پژوهشگران با روش ساعت مولکولی سن باکتری و با روش تاریخگذاری رادیو کربنی بقایای اجساد قدمت آنان را تخمین زدهاند. نتایج مطالعات آنان نشان میدهد در اسکلت یکی از آنان که در هلند یافت شده است، بقایای یک رشته از خانواده باکتری ترپونما پالیدوم (عامل بیماری سفلیس) دیده میشود. امری که نشان میدهد این بیماری پیش از کریستوف کلمب در اروپا وجود داشته است.
پرفسور ورنا شونمن از دانشگاه زوریخ که هدایت این تحقیق را برعهده داشته است می گوید: «استفاده از ژنومهای باستانی برای نخستین بار باعث شده است تا بتوانیم تاریخگذاری دقیقتری در درخت خانواده عامل بیماری سفلیس انجام دهیم. »
کشف جدید تاریخ ظهور باکتری ترپونما پالیدوم در اروپا را تا ۲۵۰۰ سال پیش عقب میبرد.
پرفسور شونمن اضافه میکند: «به نظر میرسد اولین مورد بروز بیماری سفلیس نمیتواند به تنهایی به سفرهای کلمب به آمریکا نسبت داده شود. رشتههای باکتری ترپونوما احتمالا پیش از مراودات میان قارهای و همزمان با آن تغییر کرده و تحول ژنتیکی را باعث شده باشند.»
نتایج تحقیق جدید در نشریه «بیولوژی معاصر» به چاپ رسیده است.
+3
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.