العربیه :دریاسالار جیمز مالوی معاون فرمانده ناوگان پنجم ایالات متحده آمریکا، روز سهشنبه تأکید کرد که نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا از نزدیک کلیه تحرکات ایران در خلیج و دریای عمان را زیر نظر دارند.
او در مصاحبه با روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط ، گفت: «ما اکنون آبراهها و حرکت کلیه کشتیهای تجاری، به ویژه پس از حمله عوامل مسلح ایرانی به یک نفتکش را رصد میکنیم».
مالوی تأکید کرد، کشورش حق دارد، به دلیل آنچه «بیپروایی» ایران توصیف کرد، از گزینه توسل به زور در هر زمان استفاده کند.
مالوی اظهار داشت، «مراحل رصد توسط نیروهای ما برای اطمینان از آمادگی کامل ضروری و لازم است.
ایالات متحده آمریکا همواره تاکید میکند که به برنامه اعمال مجدد تحریمها علیه ایران پایبند است.
پس از آن که اعضای شورای امنیت سازمان ملل چند روز پیش از تمدید تحریم تسلیحاتی تهران امتناع ورزیدند، واشینگتن اعلام کرد، مصمم است تحریمهای سازمان ملل را مجددا علیه تهران اعمال کند.
ایالات متحده آمریکا، به ویژه پس از مخالفت چند روز پیش شورای امنیت با تمدید اعمال تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران، روز دوشنبه 17 اوت اعلام کرد در تلاش است تا «مکانیزم ماشه» را از هفته آینده علیه ایران فعال کند.
اظهارات و واکنش مقامات آمریکایی در این باره همچنان ادامه دارد، بنا به مفاد توافق هستهای سال 2015 موسوم به برجام، به طرفهای امضاکننده توافق این حق داده شده، چنانچه تهران به تعهداتش در چارچوب توافق هستهای 2015 پایبند نماند، اعمال تحریمها علیه این کشور از سر گرفته شود.
در این راستا مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا، دوشنبه در توئیتی با اقتباس از اظهارات باراک اوباما رئیسجمهوری سابق آمریکا که به «پدرخوانده توافق هستهای» مشهور است گفت: «به محض این که ایالات متحده معتقد شود که ایران به تعهداتش پایبند نیست، دیگر هیچ کشوری قادر نخواهد بود ما را از اعمال دوباره تحریمها منع کند. فعالسازی مکانیسم ماشه « اسنپ بک» این در حالی است که ایالات متحده آمریکا، چند روز پیش در واکنش به مخالفت شورای امنیت با تمدید تحریمهای تسلیحاتی اعمال شده علیه ایران از تصمیم خود برای فعالسازی مکانیسم موسوم به «سناپ بک Snapback» که همان بازگشت فوری همه تحریمهای سازمان ملل علیه ایران است، خبر داده بود.
پیشنویس قطعنامه ارائه شده از سوی آمریکا به سازمان ملل متحد در این راستا شدیدترین تحریمها علیه ایران را در بر دارد.
کیلی کرافت نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، در این رابطه، ضمن انتقاد شدید از کشورهایی که چند روز پیش به پیشنویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران رای ممتنع یا مخالف دادند، اعلام کرد که واشنگتن در روزهای آینده «مکانیسم ماشه»، یعنی مکانیسم بازگشت سریع تحریمهای اعمال شده علیه ایران را فعال خواهد کرد.
«مکانیسم ماشه» راهکاری پیشبینی شده در توافق برجام 2015 میان کشورهای 5+1 با ایران است. بر اساس این راهکار، هرگاه یکی از کشورهای ذیربط در توافق هستهای از انجام تعهدات خود عدول کند، طرف مقابل نیز از حق عدول از این توافق برخوردار خواهد بود.
آمریکا با استناد به مفاد قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل در زمینه فعال کردن مکانیسم ماشه اقدام خواهد کرد.
به موجب توافق هستهای هر کدام از کشورهای امضاکننده طرف توافق با ایران، حق دارند چنانچه ایران یکی از بندهای توافق هستهای را زیر پا بگذارد، به سازمان ملل متحد شکایت کنند.
از سویی سازمان ملل وظیفه دارد تحقیقاتی را به مدت یکماه تا قبل از دستیابی به توضیحها و تضمینهایی برای طرف شکای (آمریکا)، آغاز کند.
چنانچه طرف شاکی به پذیرفتن این توضیحات قانع نشود، بدون موافقت شورای امنیت میتوان مکانیسم سناپ بک را فعال کرد.
به دنبال فعال شدن این مکانیسم همه تحریمهایی که از سوی شورای امنیت علیه ایران به تصویب رسیده، علاوه بر آن قطعنامه 2231 که در ژوئیه 2015 به تصویب رسیده فعال خواهد شد
+12
رأی دهید
-4
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.