نخست‌وزیر عراق می‌گوید دولت او بین ایران و آمریکا «نقش پستچی را بازی نمی‌کند»

مصطفی کاظمی، نخست‌وزیر عراق، در این تصویر از ۲۰ ژوئیه در دیدار با مردم در طارمیه، بغدادرادیو فردا : نخست‌وزیر عراق در مصاحبه‌ای اختصاصی با اسوشیتدپرس می‌گوید کشورش همچنان به کمک و هم‌یاری آمریکا نیاز دارد؛ او همچنین در مورد انتقال پیام بین مقام‌های ایرانی و آمریکایی گفته بغداد «نقش پستچی را بازی نمی‌کند».
 
مصطفی کاظمی، نخست‌وزیر عراق که اخیرا با رهبران جمهوری اسلامی دیدار کرده، به‌زودی راهی ایالات متحده می‌شود تا با مقام‌های آن کشور گفت‌وگو کند.
 
آقای کاظمی در این مصاحبه تاکید کرده، هرچند نه مستقیما در زمینه نظامی، اما بغداد برای مقابله با تهدیدها ناشی از گروه موسوم به حکومت اسلامی به هم‌‌یاری آمریکا نیاز دارد.
 
نخست‌وزیر عراق می‌گوید هم‌کاری‌ها می‌تواند سطح و زمینه‌های مختلفی داشته باشد که بستگی به اوضاع خواهد داشت.
 
او اظهار کرده به ارائه راهکارهایی برای انجام اصلاحات در نهادهای امنیتی پایبند است.
 
عراق از جمله مناطقی‌ست که تنش‌ها بین ایران و آمریکا پیرامون آن شدیدا بالا گرفته‌است.
 
ارتش آمریکا در دی ماه گذشته به دستور رئیس‌جمهوری دونالد ترامپ، قاسم سلیمانی، فرمانده شاخه قدس سپاه پاسداران، نیز ابومهدی مهندس، معاون نیروهای عراقی حشدالشعبی و شماری از همراهان این دو را را هدف راکت قرار داد و کشت.
 
گزارش‌های مختلفی در مورد دلایل دولت ترامپ برای کشتن قاسم سلیمانی منتشر شده است؛ از جمله یک گزارش تازه از سوی سی‌ان‌ان که یکی از دلایل را به حمایت تهران از پیکارجویان طالبان مربوط کرده‌است.
 
گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل ۱۶ تیرماه در گزارشی قتل قاسم سلیمانی در نزدیکی فرودگاه بغداد به دست آمریکا را «غیرقانونی» توصیف کرد. وزارت خارجه آمریکا در واکنش، گزارش سازمان ملل را «سفیدشویی گذشته مفتضح» قاسم سلیمانی نامید.
 
کشته‌شدن قاسم سلیمانی به زنجیره‌ای از رخدادها انجامید؛ از جمله حمله موشکی به دو پایگاه محل حضور نیروهای آمریکایی در عراق که کسی کشته نشد. در همان روز پدافند ضد هوایی سپاه پاسداران یک هواپیمای مسافربری را در تهران ساقط کرد که به کشته‌شدن همه سرنشینان انجامید.
 
آقای کاظمی در اردیبهشت ماه در میانه این تنش‌ها و بحران‌های داخلی عراق بود که به نخست‌وزیری رسید. او در پاسخ به این پرسش اسوشیتدپرس که آیا او حامل پیامی از دیدار اخیر خود در تهران، برای آمریکا است، پاسخ داده «ما در عراق نقش پستچی را بازی نمی‌کنیم».
 
دولت آقای کاظمی با چالش‌های فراوانی روبه‌رو است، از جمله یکی از آن‌ها پایان دادن به فعالیت‌های مجزای گروه‌های شبه‌نظامی شیعه، خلع سلاح آن‌ها و یک‌پارچه کردن ارتش است. آن‌چه به تنش‌هایی با برخی از شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی نیز انجامیده است.
 
گروه‌های شبه‌نظامی همچنان مشغول انجام حملات به پایگاه‌ها و اماکن دولتی، همچنین منطقه سبز بغداد هستند که محل حضور سفارت آمریکا و دیگر کشورهاست.
 
البته این‌ها تنها بخشی از چالش‌های دولت بغداد است؛ اعتراضات در این کشور ادامه دارد، بحران اقتصادی عمیق و تیر و تار به‌نظر می‌رسد، کووید-۱۹ به‌طور گسترده شایع شده و فساد گسترده بر نهادها و سازوکارها سایه افکنده است.
 
بنا بر گزارش‌ها مصطفی کاظمی قرار است روز ۲۰ اوت/۳۰ مرداد برای دیدار با دونالد ترامپ، به واشینگتن برود.
+15
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.