نیترات نارضایتی؛ مراقب بیروتی شدن ایران باشید

عصر ایران؛ جعفر محمدی - نیترات آمونیوم انباشته شده در گمرک بیروت، سال ها بدون صدا در انبار شماره 12 خاک می خورد و کسی هم به آن توجه نمی کرد؛ اصلاً یادشان رفته بود که یک بمب 2750 تنی بیخ گوش شان است با بی اعتنایی از کنارش می گذشتند.
 
بناگاه اما جرقه ای کوچک، آن انبار خاموش را به انفجاری مهیب بدل کرد و بیروت، با تمام زیبایی و شکوهش در چند لحظه کوتاه فرو ریخت.
به قول مرحوم عمران صلاحی، "حالا حکایت ماست" و انبار بزرگی که در ایران وجود دارد و هر لحظه ممکن است منفجر شود و هر آنچه هست را با خاک یکسان کند: "نیترات نارضایتی".
 
نه تعارف بردار است و نه قابل کتمان؛ هم فرد فرد مردم می دانند و هم آمارهای مسؤولان دلالت بر آن دارد: مردم ایران در ناراضی ترین وضعیت دهه های اخیر هستند.
ابعاد این نارضایتی هم گسترده است: از اقتصاد گرفته تا سیاست و از دین تا فرهنگ و از همه جا تا همه جا.
 
حکومتها در برابر افراد ناراضی - به ویژه اگر در اکثریت باشند - دو راه دارند: یا باید با اصلاحات جدی، آنها را به راضی یا حداقل امیدوار تبدیل کنند یا آن که با استمرار سیاست های منجر به نارضایتی، ناراضی ها را به "معترض" بدل کنند.
 
مسوولان جمهوری اسلامی ایران نیز چاره ای جز پیمودن یکی از این دو راه ندارند. ادامه وضع موجود، "ناراضی" ها را به "معترض" تبدیل می کند و معترضان در گذر زمان و در بستر مناسب، این قابلیت را دارند که به "برانداز" تبدیل شوند، خاصه آن که اراده های فرامرزی از سعودی و اسرائیل گرفته تا ایالات متحده نیز وجود دارند که بخواهند بر موج اعتراضات سوار شوند و مصادره به مطلوب کنند.
 
پس به نفع نظام، مردم و کشور است که به جای مسیر "ناراضی -» معترض -» برانداز" ، راه عقلانی "ناراضی -» راضی -» حامی" انتخاب شود.
 
اما این راه معقول چگونه پیموده می شود؟ به نظر می رسد تنها راه این است: شنیدن صدای مردم و تمکین عملی در برابر گفتمان غالب بر جامعه.
یکسان سازی گفتمان حکومت و مردم، ضامن بقای هر حکومتی است. نمی توان با گفتمان و ادبیاتی متفاوت از مردم بر آنها حکم راند. این همان سخنی است که بنیانگذار جمهوری اسلامی نیز بدان تصریح و تاکید داشته است. بخوانید: "ما بنای بر این نداریم که یک تحمیلی به ملت مان بکنیم و اسلام به ما اجازه نداده است که دیکتاتوری بکنیم. ما تابع آرای ملت هستیم. ملت ما هرطور رأی داد ما هم از آنها تبعیت می‌کنیم. ما حق نداریم. خدای تبارک و تعالی به ما حق نداده است، پیغمبر اسلام به ما حق نداده است که ما به ملتمان یک چیزی را تحمیل بکنیم. بله ممکن است گاهی وقتها ما یک تقاضایی از آنها بکنیم؛ تقاضای متواضعانه، تقاضایی که خادم یک ملت از ملت می‌کند." (صحیفه امام خمینی(ره)؛ جلد11، صفحه34"
 
مسؤولان جمهوری اسلامی ایران باید یک بار برای همیشه ببینند که اکثریت مردم در عرصه سیاست داخلی، امور اجتماعی، روابط بین الملل و ... چه می خواهند و دقیقاً همان ها را مو به مو اجرا کنند. 
اگر چنین اتفاق فرخنده ای روی دهد، قطعاً منافع بسیاری به خطر خواهد افتاد و همان ها با شعارهای به ظاهر انقلابی و دینی و متهم کردن خیراندیشان، خواهند کوشید مانع از همنوایی حداکثری حکومت با مردم شوند. اما واقعیت این است که امروز اصل ضدیت با نظام در همین فاصله گذاری بین حکومت و مردم است و خود همین افراد، بیش از بقیه شایسته وصف برانداز بودن هستند.
 
جمهوری اسلامی ایران در بزنگاهی تاریخی قرار گرفته است و راه معقول و ثبات آفرین، تبدیل ناراضیان به راضیان و حامیان است و الا نیترات نارضایتی، هر آن ممکن است منفجر شود و بشود آنچه نباید بشود.
+52
رأی دهید
-9

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۸
    amir-amir - تورنتو، کانادا

    صبر و تحمل مردم حدى دارد وقتى که لبریز شود آنوقت خانه غصبى ولایت در خیابان آذربایجان در آن غرق خواهد شد.
    3
    43
    دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    redsky95 - تورنتو، کانادا
    [::amir-amir - تورنتو، کانادا::]. ولی چرا لبریز نمیشه؟ نیم قرن شد.
    4
    15
    دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران
    نارضایتی رو با مثل وام یک میلیونی سرپرست خانوارحل میکنن، نارضایتی از صف این وامه ، میگن چرا کسی نیست این صف رو بپاد !
    2
    11
    دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    freedom of the press - تهران، ایران

    مردم ایران هیچ غلظتی نمی تونند بکنند مگر فحش و نفرین و تهدید!!! مردم احمقی که برای موسوی خون می دهند خاتمی الدنگ را قبول داشتند تا چند ماه پیش. هنوز برای اعراب متجاوز به ایران گریه و زاری می‌کنند و میلیون میلیون تومان نذر می‌دهند در حالی که در بسیاری از این مناطق که این پولهای هزینه می‌شود ،کتابخانه ندارند ، بیمارستان ندارند، مردمی که هنوز منتظرند که نجاتشان بدهند تا اینکه خودشون برای نجاتشان تلاش کنند. این مردم همیشه لایق برده بودن هستند و زندگی فلاکت بار. ایرانم همیشه شرمنده داشتن مردمی است که توش زندگی می‌کنند . مردم ایران از مردم کوفه بدتر هستند از بی معرفتی ، مردم ایران اگه شعور و درک و معرفت و انسانیت داشتند وطنمون را اینطور رها نمی کردند. وطن پر. مردمان بی خرد و بیشعوری هستیم که افتخارمون فقط گذشته مون هست اون هم گذشته ایی که خود مردم هیچ دخالتی در ابهتش نداشتند و وقتی به حال حاضر و آینده میرسیم زبونمون میره هر جای بدترمون و حرفی برای گفتن نداریم. تجسم کن با دوست خارجی ات داری صحبت میکنی از ابهت ایران و ایرانی!!! همش گذشته را براش مثال می‌زنی
    4
    31
    دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    freedom of the press - تهران، ایران
    حالا طرف بهت میگه خب حالا چکاره هستید !؟ در کجای تاریخ ایستاده اید!؟ چی جوابش می‌دهد !!؟ خارجی ها دسیسه کردند که شاه ما را ببرند !؟ بهت میگه این دسیسه بدست کی انجام شد !؟ می‌گی بدست خود مردم ایران!!! ازت میپرسه چرا وطنت را نجات نمی دهی !؟ بجای اینکه خودت را از مشکلات رها کنید چرا کشورت را از این مشکل نجات ندادی ، مردم تو‌ایران چی پس!!!! چرا فقط وطنم وطنم می‌کنیم چرا واقعا در فکر آزادی کشورمون نیستیم . کمی با وجدانت خلوت کن . کمی به ناموست وطن فکر کن که به دست دشمن افتاده و دارند حراجش می‌کنند
    4
    22
    دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    newyork333 - نیویورک، ایالات متحده امریکا
    من نمیدونم که اون روز چه روزی هست،ولی چیزی که شک ندارم این هست که. از زمان درگیری فیزیکی مردم با حکومت تا سقوط کامل حکومت بیشتر از ۳ روز طول نمی‌کشه. ایرانیها به طرز فجیعی تو اینجور شرایط احساسی میشن و در چند ساعت ۲۰۰۰ نفر تبدیل به دو میلیون نفر می‌شه. تا به امروز مردم فکر میکردن باید صداشون رو برسونن ولی دیگه شکی ندران که. چاره فقط جنگ مسلحانه هست
    2
    18
    دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    ادوینو - گوالف، کانادا
    از شما می توانم ایرانیان انگلستان تقاضا کنم یک بار سخنان پند آموز رهبر انقلاب را پخش کنید که فرمودند، البته در اوایل انقلاب که اقتصاد مال خرست چون سه چهار نسل گذشته از انقلاب وجوانان یکدهه بعدانقلاب نشنیدن که رهبر فرزانه چه معلوماتی از دنیا داشت برای همبن همه سوارش شدند.
    3
    7
    دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.