با پیدا شدن جسد سها رضانژاد، مأموریت سخت ٥٥تیم عملیاتی هلالاحمر در میان کوهها و صخرههای سرخ جهان نما پایان یافت. پیکر سها رضانژاد بعد از ٢٨روز در بدترین و سختترین نقطه به لحاظ دسترسی در این کوهستان پیدا شد. خانواده رضانژاد همان کورسوی امیدی را هم که داشتند از دست دادند، با این حال از بیخبری و انتظار خلاص شدهاند. اکنون جسد سها برای اعلام هویت نهایی به مراجع مربوطه تحویل داده شده است.
«سها رضانژاد» دختر بیستوهفتساله اهل کرج بیستم تیرماهسال جاری در منطقه «جهاننما» کردکوی مفقود شد. این دختر جوان همراه گروه گردشگری از تهران به سمت کردکوی حرکت کرده و با کمک خودروهای آفرود خود را به منطقه رسانده بود. اما صبح روز بیستم تیر ماه به طرز مشکوکی از چادر خارج شد و دیگر بازنگشت. درحالیکه خانوادهاش فرضیه ربودهشدن را محتملتر میدانستند، اما درنهایت بعد از گذشت ٢٨ روز جسد سها در میان کوهها پیدا شد و مشخص شد که این دختر جوان از بالا به پایین پرتاب شده است.
مجتبی مروتی، رئیس پلیس آگاهی گلستان درباره آخرین جزئیات پرونده مفقودی گفت: «من اطمینان دارم این جسد مربوط به سها ا ست چون لباسهای جسد با مشخصات این فرد مطابقت کامل دارد. در تحقیقات پلیس مشخص شد این فرد تا ساعات بامدادی صبح روز حادثه بیدار بوده و برای استراحت قرص خواب مصرف کرده و چند ساعت بعد بنا به اظهار همراهانش برای دستشویی و مسواک زدن از چادر خارج شده است. با توجه به خستگی ناشی از طی کردن مسیر، استفاده از قرص خواب، استراحت کم و تحقیقات و مستندات موجود از همان ساعات ابتدایی و درحال حاضر ما تمام فرضیهها اعم از جنایی بودن و قتل و تجاوز را رد میکنیم. منطقه جهاننما یکی از مناطق تفریحی و توریستی در استان گلستان است که امنیت بالایی دارد و تاکنون پرونده جنایی با این وسعتی که در فضای مجازی فضاسازی شد رخ نداده است.»
رئیس پلیس آگاهی گلستان در پاسخ به این سوال که محل کشف جسد در چه فاصلهای از مفقودی «سها رضانژاد» بوده گفت: «جسدهزار متر به پایین پرت شده و در ارتفاعات پایین دست محل کمپ گروه کوهنوردی بوده است. صدها ساعت اقدام اطلاعاتی و پلیسی در این پرونده انجام دادیم و مطمئن بودیم پرونده جنایی نیست و امروز هم گروههای کوهنوردی و گردشگری در منطقه پس از استشمام بوی تعفن جسد به سمت منشأ بو رفته و درنهایت با جسد یک زن روبهرو شدند و به هلالاحمر و پلیس گزارش دادند. متاسفانه جسد از چند نقطه در سر و گردن دچار شکستگی و ضربه ناشی از برخورد با جسم سخت شده که نشاندهنده پرت شدن جسد از ارتفاع است. جسد دچار فساد ناشی از گذشت زمان شده و ظواهر نشان میدهد که مدت زمان بسیار طولانی در فضای باز بوده که به ما اطمینان بیشتر میدهد جسد مربوط به «سها رضانژاد» است.»
او در پایان با تقدیر از تلاشهای شبانهروزی هلالاحمر، آتشنشانی گرگان، هیأت کوهنوردی استان گلستان و نیروهای مردمی گفت: «تحقیقات بیشتر درحال انجام است و به زودی جزئیات بیشتری را اطلاعرسانی خواهیم کرد.»
تلاشهای امدادگران حاضر در صحنه ٢٨ روز ادامه داشت. نیروهای خستگی ناپذیر با وجود شرایط جوی بسیار بد و صعبالعبور بودن منطقه تمام توان خود را به کار گرفتند تا به انتظار خانواده سها پایان دهند و به نتیجه قطعی درباره این پرونده جنجالی برسند. حسین باقری، رئیس شعبه هلالاحمر کردکوی است که در تمام این ٢٨ روز در کنار امدادگرانش بود و پا به پای آنها به جستوجو پرداخت. او درباره جزئیات عملیات در منطقه جهان نما به خبرنگار «شهروند» گفت: «از همان لحظهای که این خبر به ما مخابره شد، بلافاصله نیروها را عازم کردیم. هشت روز بهطور مستمر از صبح زود تا تاریک شدن هوا، منطقه را گشتیم. با تمام تجهیزات به آنجا میرفتیم. چون منطقه بسیار صعبالعبور و شرایط جوی هم بسیار نامساعد بود.
در آن منطقه هر روز از صبح تا عصر مه غلیظ بود. همینطور بارندگی هم بود و این موضوع کارمان را سخت میکرد. با این حال دست از تلاش برنداشتیم. تمام مناطق را گشتیم. هر روز دو یا سه تیم در منطقه پایین دست و دو یا سه تیم در منطقه بالادست جستوجو را آغاز میکردند. خودم هر روز در منطقه بالا دست بودم. تیم آنست و تیمهای کوهنوردی همیشه همراه ما بودند. با این حال اثری پیدا نشد. بعضی از امدادگران به صورت طنابکشی از بالا به پایین میرفتند و نقاط مختلف را میگشتند. هر لحظه برای همه ما خطر وجود داشت. ولی وقتی انتظار این خانواده را میدیدیم، هیچ چیز برایمان به جز آرام کردن آنان اهمیت نداشت. برای همین جستوجو کردیم تا اینکه روز هشتم به ما گفتند جستوجوی مستمر باید متوقف شود.»
جستوجوی مستمر هلالاحمر متوقف شد، با این حال خانواده نگران دست از تلاش برنداشتند. دو فرضیه وجود داشت یکی ربوده شدن و دیگری سقوط. ولی وقتی تلاشها و جستوجوها به نتیجه نرسید، خانواده سها به ربوده شدن دخترشان بیشتر توجه کردند. با این حال هر نقطهای را که تصور میکردند سها ممکن است آنجا افتاده باشد به هلالاحمر اطلاع میدادند: «ما صعبالعبورترین و غیرممکنترین نقاط را هم به خاطر خانواده سها جستوجو کردیم. بعد از آن هشت روز، هر بار خانواده یا فرد دیگری اطلاعاتی میداد، بلافاصله با تجیهزات کامل به محل میرفتیم. به نقاطی رفتیم که اصلا امکان پرتاب شدن سها به آنجا وجود نداشت. با این حال نمیخواستیم حرف خانواده سها را نادیده بگیریم. بهعنوان مثال از محیطزیست اعلام کرده بودند که یک جنگلبان در نقطهای جنگل بویی نامطبوع حس کرده است. با اینکه کاملا مشخص بود جسد سها امکان ندارد در آن منطقه باشد با این حال نیروها را عازم آنجا کردیم. در همانجا بود که خودرویمان آسیب و ٣٠میلیون تومان خسارت دید. با این حال گشتیم. با آن جنگلبان به چند نقطه دیگر هم رفتیم ولی جسدی نبود. همچنین در منطقه پایین دست از محل روستای شموشک به سمت قهوهخانه مش صفر و امام وردی تا زیر قله چگل سر صندوق پشت و زیر چگل آتشان، در منطقه بالا دست و در محور روستای جهان نما منطقه تنگه در، خرس دره، منطقه قله روسها، جنگل جوزه بند، دزدوال، دره قشقه، ارتفاعات صندوق پشت، چگل سر، چگل آتشان، و خارج از محدوده منطقه چشمه شاه پسند، منطقه اولنگ، جنگل ترکت و غار ترکت مورد جستوجو قرار گرفت. حتی همین منطقهای هم که حالا جسد سها در آنجا یافت شده گشتیم، بچهها و یک کوهنورد محلی با طناب به پایین رفتند اما نمیدانم چقدر پایین رفتند که جسد را ندیدند. در هر حال جسد در بدترین نقطه یافت شده. نیروهای ما به همراه دو نفر از هیأت کوهنوردی که اتفاقا آنها نیز از نیروهای هلال به حساب میآیند، وقتی صدای رودخانه را میشنوند، به آنجا میروند تا آبی به دست و صورتشان بزنند که در همان منطقه با جسد روبهرو میشوند. خانواده سها بعد از پیدا شدن جسد از نیروهای هلال احمر تشکر ویژه کردند و عموی سها میگفت زبانم قاصر است از این همه تلاش نیروهای امدادی؛ با این حال ما وظیفهمان را انجام دادیم. البته در این مدت نیروهای محلی، کوهنوردان و آتشنشانان نیز کمک زیادی به ما کردند. حتی با ما تماس میگرفتند و از شهرها و استانهای مختلف میخواستند که به صورت داوطلبانه در جستوجوها به ما کمک کنند. ما هم مانع هیچ کمکی نمیشدیم تا زودتر به نتیجه برسیم. در ادامه نیز باید از زحمات نیروهای محلی مثل نعمت لولایی محیطزیست کوهنوردان آفرودیها، جنگلبانها، اعضای شورای مدیریت بحران و شورای تأمین شهرستان هم یاد کرد. همچنین از روز اول بهطور مرتب وضع ادامه فعالیت توسط شخص فرماندار و حتی استاندار مورد رصد قرار میگرفت بهطوریکه در این ایام سه بار فرماندار در منطقه عملیاتی در جمع امدادگران حضور یافت و معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استانداری به نمایندگی از استاندار حضور داشت و حتی یک روز استاندار به اتفاق مسئولان استانی و شهرستانی به سمت جهان نما آمدند که بهدلیل شرایط صعبالعبور بودن منطقه نتوانستند در جمع امدادگران قرار بگیرند.»
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان