خواص و ارزش غذایی شیر بادام هندی

شیر بادام هندی یک نوشیدنی خاص است که از بادام هندی له شده و آب تهیه می شود. این نوشیدنی کرمی و غلیظ با ویتامین ها، مواد معدنی، چربی های سالم و سایر ترکیبات گیاهی غنی شده است. شیر بادام هندی سیستم ایمنی را تقویت می کند و سلامت قلب، چشم و پوست را بهبود می بخشد.

در ادامه به ۱۰ ویژگی منحصر به فرد این نوشیدنی اشاره می کنیم.
فواید شیر بادام هندی
شیر بادام هندی غنی از مواد مغذی استاین نوشیدنی حاوی چربی های سالم، پروتئین و انواع ویتامین ها و مواد معدنی است. اکثر چربی موجود در شیر بادام هندی بسیار مغذی است و حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده می باشد که باعث تقویت سلامت قلب  می شود.

انواع خریداری شده فروشگاه ممکن است مقادیر مختلف مواد مغذی را نسبت به نسخه های خانگی داشته باشند. هر ۱ فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) شیر بادام هندی که به صورت خانگی تهیه می شود، حاوی ارزش غذایی زیر است:
  •     کالری ۱۶۰
  •     کربوهیدرات ۹ گرم
  •     پروتئین ۵ گرم
  •     چربی ۱۴ گرم
  •     فیبر ۱ گرم
  •     منیزیم ۲۰٪ از نیاز روزانه بدن (DV)
  •     آهن ۱۰٪ از DV
  •     پتاسیم ۵٪ از DV
  •     کلسیم ۱٪ از DV
می تواند سلامت قلب را بهبود دهد
مطالعات مربوط به خواص این ماده نشان می دهند که مصرف شیر بادام هندی با کاهش شانس ابتلا به بیماری قلبی مرتبط است. این نوشیدنی گیاهی غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع است. مصرف این چربی ها ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد. شیر بادام هندی حاوی پتاسیم و منیزیم می باشد. این ماده دو ماده مغذی هستند که می توانند سلامت قلب را تقویت کنند و از بیماری قلبی جلوگیری کنند.

در بررسی ۲۲ مطالعه، افرادی که بیشتر پتاسیم مصرف کردند، ۲۴٪ شانس کمتری برای ابتلا به سکته داشتند.

بررسی دیگری نتیجه گرفت که مصرف زیاد منیزیم و همچنین سطح بالای این ماده معدنی در بدن باعث کاهش عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبی، از جمله دیابت و فشار خون بالا می شود.
مصرف این نوشیدنی برای سلامت چشم مفید است
بادام هندی غنی از آنتی اکسیدان های لوتیئن و زاکسنتین است. این ترکیبات ممکن است آسیب های وارده به سلول های چشم را که ناشی از مولکول های ناپایداری به نام رادیکال های آزاد هستند، کاهش دهند.

یک مطالعه ارتباط معنی داری بین کاهش سطح لوتئین و زاکسانتیین در خون و سلامت شبکیه را نشان داد. مصرف غذاهای غنی از لوتئین و زاکسنتین ممکن است خطر دژنراسیون ماکولا (AMD) مرتبط با سن را کاهش دهد.

مطالعه دیگری نشان داد افرادی که زیاد لووتین و زاکسنتین مصرف می کنند ۴۰٪ کمتر از پیشرفت AMD رنج می برند. افزایش سطح لوتئین و زاکسنتین در بدن با ۴۰ درصد کاهش خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا ناشی از سن در افراد مسن ارتباط دارد.

از آنجا که شیر بادام هندی منبع خوبی از لوتئین و زاکسنتین است، اضافه کردن آن به رژیم غذایی ممکن است به جلوگیری از مشکلات چشم کمک کند.
ممکن است به جلوگیری از خونریزی کمک کند
شیر بادام هندی غنی از ویتامین K است که برای لخته شدن خون ضروری است. کمبود ویتامین K خونریزی ایجاد نمی کند اما می تواند خونریزی ها را تشدید کند.

در حالی که کمبود ویتامین K در بزرگسالان سالم بسیار نادر است، اما افراد مبتلا به بیماری التهابی روده (IBD) و سایر مشکلات جذب، بیشتر احتمال دارد که کمبود این ویتامین را در بدن داشته باشند.

مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین K، مانند شیر بادام، می تواند سطح این ویتامین را در بدن بالا نگه دارد. با این حال، افزایش مصرف ویتامین K در رژیم غذایی ممکن است اثربخشی داروهای رقیق کننده خون را کاهش دهد.

اگر از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید، پیش از انجام تغییری در رژیم غذایی خود، با پزشک مشورت کنید.
شیر بادام هندی می تواند قند خون را بهبود بخشد
شیر بادام هندی نوشیدنی است که ممکن است به کنترل قند خون کمک کند. مخصوصا در افراد مبتلا به دیابت. بادام هندی حاوی ترکیبی است که کنترل قند خون را ساده می کند.

یک مطالعه نشان داد که ترکیبی در بادام به نام آناکاردیک اسید وجود دارد که جذب قند موجود در خون توسط سلول های عضلانی بدن موش ها را تحریک می کند.

تحقیقات انجام شده بر روی دانه های حاوی اسید آناکاردیک نیز نشان دادند که عصاره این دانه ها باعث کاهش معنی داری در میزان قند خون در موش های آزمایشگاهی مبتلا به دیابت نوع ۲ می شود.

علاوه بر این، شیر بادام هندی بدون لاکتوز است و بنابراین دارای کربوهیدرات کمتری نسبت به لبنیات است. استفاده از آن به جای شیر گاو می تواند در کنترل قند خون افراد مبتلا به دیابت موثر باشد.
مصرف این نوشیدنی برای پوست مفید است
بادام هندی غنی از مس است. بنابراین شیر گرفته شده از این دانه نیز غنی از این ماده معدنی است. مس نقش مهمی در ایجاد پروتئین های پوست دارد و برای سلامت پوست مفید می باشد.

این ماده معدنی تولید کلاژن و الاستین را تنظیم می کند. این دو ماده دو پروتئینی هستند که قدرت کشسانی و استحکام پوست را افزایش می دهند. متعادل بودن کلاژن در بدن باعث بهبود سلامت پوست می شود، در حالی که کمبود این ماده می تواند منجر به پیر شدن پوست شود.

مصرف شیر بادام هندی و دیگر غذاهای غنی از مس می تواند تولید طبیعی کلاژن را در بدن افزایش داده و پوست را سالم نگه دارد.
ممکن است اثرات ضد سرطانی بر روی بدن داشته باشد
مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که ترکیبات موجود در شیر بادام هندی ممکن است مانع رشد برخی از سلول های سرطانی شود.

بادام زمینی به ویژه اسید آناکاردیک زیادی دارد. این اسید ترکیبی است که ممکن است با رادیکال های آزاد که به نظر می رسد نقش مهمی در ایجاد سرطان داشته باشند، مبارزه می کند.

یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که اسید آناکاردیک گسترش سلول های سرطانی را در پستان انسان متوقف می کند. یک مطالعه دیگر نیز نشان داد که اسید آناکاردیک فعالیت ضد سرطانی را در برابر سلول های سرطانی پوست افزایش می دهد.

مصرف شیر بادام هندی، اسید آناکاردیک مورد نیاز بدن را تامین کند و ممکن است باعث جلوگیری از رشد سلول های سرطانی شود.

با این حال، تحقیق حاضر محدود به مطالعات آزمایشگاهی هستند. بنابراین برای درک بهتر خواص ضد سرطان این ماده باید آزمایشات بیشتری انجام شود.
مصرف شیر بادام هندی موجب بهبود عملکرد سیستم ایمنی می شود
بادام هندی و شیر گرفته شده از آن با آنتی اکسیدان ها و روی غنی شده است. این ماده معدنی ممکن است به تقویت سیستم ایمنی کمک کند.

مطالعات نشان داده اند که دانه ها ممکن است پاسخ التهابی بدن را کاهش داده و عملکرد سیستم ایمنی را بهبود بخشند. این خاصیت احتمالا به این دلیل است که این مواد منبع عالی از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات دیگری هستند که با التهاب و بیماری مبارزه می کنند.

علاوه بر این، بدن از روی برای تولید سلول های ایمنی جهت مبارزه با بیماری و عفونت استفاده می کند. این ماده معدنی ممکن است به عنوان یک آنتی اکسیدان در بدن عمل کند. آنتی اکسیدان ها می توانند از آسیب سلولی جلوگیری کنند.

یک مطالعه نشان داد که کاهش سطح روی در خون با افزایش سطح نشانگرهای التهابی مانند پروتئین واکنشی C همراه است. روی در شیر بادام هندی ممکن است به کاهش التهاب در بدن و بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک کند.
ممکن است کم خونی فقر آهن را بهبود دهد
هنگامی که بدن به اندازه کافی آهن دریافت نمی کند، نمی تواند هموگلوبین کافی تولید کند. این کمبود باعث می شود اکسیژن موجود در گلبول های قرمز افت کند. کم خونی منجر به خستگی، سرگیجه، تنگی نفس، سردی دست و پاها و سایر علائم می شود.

یک مطالعه نشان داد که زنان مبتلا به کمبود آهن در مقایسه با افرادی که آهن کافی مصرف می کنند، تقریبا شش برابر بیشتر از کم خونی رنج می برند. بنابراین، وجود آهن کافی در رژیم غذایی برای جلوگیری یا بهبود علائم کم خونی فقر آهن مفید است.

از آنجا که شیر بادام هندی آهن زیادی دارد، ممکن است سطح این ماده را در بدن افزایش دهد. با این حال، آهن هنگام مصرف ویتامین C بهتر جذب می شود.

برای افزایش جذب آهن از شیر بادام هندی در کنار توت فرنگی تازه یا پرتقال که حاوی ویتامین C هستند استفاده کنید.
روش تهیه شیر بادام هندی در خانه
تهیه شیر بادام هندی فوق العاده آسان است. به علاوه، نوع خانگی این نوشیدنی حاوی مواد مغذی بیشتری است. اگر این نوشیدنی را در خانه تهیه کنید می توانید شکر و سایر مواد افزودنی آن را کنترل کنید.

یک فنجان (۱۳۰ گرم) بادام هندی را در آب خیلی گرم به مدت ۱۵ دقیقه یا در آبی که به دمای اتاق رسیده است به مدت ۱-۲ ساعت خیس کنید. سپس آن را آب کش کرده و با ۳ الی ۴ فنجان (۷۲۰-۹۶۰ میلی لیتر) آب در مخلوط کن بریزید. ۳۰ ثانیه تا ۱ دقیقه مخلوط کن را روشن کنید. می توانید از خرما، عسل، و یا شربت افرا برای شیرین کردن نوشیدنی خود استفاده کنید. نمک دریایی، پودر کاکائو و یا عصاره وانیل از جمله دیگر موادی هستند که می توانید به این نوشیدنی اضافه کنید. شیر بادام هندی تا ۴ روز قابل نگهداری در یخچال است.
نکته آخر
شیر تهیه شده از بادام هندی و آب حاوی چربی های غیر اشباع، پروتئین و چندین ویتامین و ماده معدنی است. نوشیدن این نوع شیر باعث تقویت سلامت قلب، کنترل قند خون، بهبود سلامت چشم و … می شود.
+8
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.