سوئد: ایران با پرداخت غرامت به خانواده های قربانیان سقوط هواپیمای اوکراینی موافقت کرد

ایران چند روز پس از حادثه بالاخره پذیرفت که موشک های پدافندی آن هواپیمای اوکراینی را ساقط کرده اندبی بی سی :دولت سوئد می‌گوید که ایران موافق پرداخت غرامت به خانواده‌های قربانیان هواپیمای مسافربری اوکراین است و وزرای خارجه سوئد و چهار کشور افغانستان، کانادا، اوکراین و بریتانیا برای پیگیری غرامت و تحقیقات، توافق‌نامه همکاری امضا کردند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از تی‌تی نیوز، خبرگزاری رسمی سوئد گزارش داد که آن لینده، وزیر خارجه سوئد، که چند شهروندش در این هواپیما بودند، امروز پنجشنبه ۲ ژوئیه، ۱۲ تیرماه در یک بیانیه اعلام کرد که "با چهار کشور دیگر که شهروندانی در هواپیما داشتند توافقنامه ای امضا کردیم و ما با ایران درباره پرداخت غرامت به بازماندگان قربانیان آن حادثه مذاکره خواهیم کرد."

به گفته خانم لینده، این توافقنامه پس از مذاکره با ایران و سایر کشورهایی که در این هواپیما شهروندانی داشتند از جمله کانادا و اوکراین امضا شده است.

وزارت خارجه افغانستان هم در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که وزیران پنج کشور افغانستان، کانادا، بریتانیا، اوکراین و سوئد امروز به صورت تصویری و آنلاین با هم موافقت‌نامه همکاری برای مذاکره با ایران را امضا کردند.

در اطلاعیه وزارت خارجه افغانستان آمده: "وزرای خارجه این پنج کشور بار دیگر خواهان تحقیقات مستقل و جبران عادلانه خسارات ناشی از این حادثه شدند."

روز هشتم ژانویه گذشته و ساعاتی پس از حمله موشکی ایران به پایگاه‌های محل استقرار نیروهای آمریکایی در عراق که به تلافی کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه به دست آمریکا انجام شد، یک هواپیمای مسافربری اوکراین که از تهران راهی کی‌یف بود با دو موشک سپاه پاسداران ایران سرنگون شد که به مرگ کلیه ۱۷۶ سرنشین آن منجر شد.

ایران پس از سه روز انکار گفت که این اتفاق سهوا افتاده است اما برخی از خانواده قربانیان می‌گویند همچنان به دنبال کشف حقیقت هستند.

در میان سرنشینان هواپیمای سرنگون شده، بسیاری شهروندان ایرانی کانادایی بودند اما از کشورهای سوئد، بریتانیا، افغانستان و اوکراین هم در میان مسافران و خدمه این پرواز بودند.

برخی از خانواده قربانیان که همسر و فرزندانشان را در این پرواز از دست دادند می‌گویند که برایشان روشن شدن حقیقت مهمتر از دریافت غرامت است.

کانادا، اوکراین، سوئد، افغانستان و بریتانیا، پنج کشوری که شهروندان آنها در سقوط آن هواپیما کشته شدند، برای همکاری بیشتر با تحقیقات و تحویل جعبه های سیاه هواپیما به ایران فشار می آوردند.

پرواز تهران-کی‌یف علاوه بر شهروندان عمدتا ایرانی شامل ۵۷ کانادایی، ۱۱ اوکراینی، ۱۷ سوئدی، چهار افغان و چهار بریتانیایی بود.
عکس آرشیوی: چند روز پس از حادثه دیپلمات های پنج کشور در لندن جمع شدند و به قربانیان حادثه سقوط هواپیمای مسافربری اوکراین ادای احترام کردندبه تازگی دادستان نظامی تهران اعلام کرده که شلیک موشک دوم نیروهای سپاه پاسداران به هواپیمای مسافربری اوکراین "قابل پیشگیری" بوده و اپراتور برای شلیک مجدد به هواپیما "کسب مجوز نکرده است."

پیش از این گمانه‌زنی‌هایی درباره اتوماتیک بودن شلیک دوم و دست نداشتن اپراتور در آن مطرح شده بود که اکنون این مقام رسمی این مسئله را رد کرده و گفته است که هر دو موشک با دخالت کاربران سامانه دفاع موشکی سپاه پاسداران شلیک شده است.

دادستان نظامی تهران تمام تقصیر را به گردن کاربر شلیک موشک انداخت و تاکید کرد که هماهنگ نبودن او با مقام‌های بالاتر باعث این حادثه شده است.

بعد از سرنگون کردن این هواپیما علی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران گفت که تمام مسئولیت این حادثه را به عهده می‌گیرد اما هیچ یک از فرماندهان و مقام‌های سپاه از جمله آقای حاجی‌زاده از مقام استعفا نکردند و برکنار نشدند.
+20
رأی دهید
-4

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    به ایرانی های نباخته هم باید معادل خارجی ها غرامت بپردازد
    0
    4
    جمعه ۱۳ تیر ۱۳۹۹ - ۰۳:۱۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    البته هم غرامت و هم روشن شدن حقیقت حق مسلم خانواده های سقوط هواپیمای اوکراین میباشد
    0
    4
    جمعه ۱۳ تیر ۱۳۹۹ - ۰۳:۲۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.