چه کسانی در خطر هستند؟ خودکشی همه ردههای سنی را تحت تأثیر قرار میدهد اما در سطح جهانی آمار خودکشی مردان بالاتر است.
نرخ خودکشی مردان در سال ۲۰۱۶، ۱۳.۵ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر به ثبت رسید و این در حالیست که در همان سال در میان تعداد مشابهی زن، ۷.۷ نفر دست به خودکشی زدند.
با این حال نسبت خودکشی مردان و زنان در کشورهای مختلف میتواند به شکل قابل ملاحظهای متفاوت باشد.
روسیه بالاترین آمار خودکشی مردان در جهان را دارد. سال ۲۰۱۶ از هر ۱۰۰ هزار مرد در روسیه ۴۸ نفر دست به خودکشی زدهاند و این ۶ برابر میزان خودکشی زنان این کشور در آن سال است.
پیوند میان خودکشی و اختلالهای روانی ( به ویژه افسردگی و مصرف الکل) تا حد زیادی به رسمیت شناخته شده اما بسیاری از خودکشیها به شکل آنی و در مواقع بحران اتفاق میافتند. مثل وقتی که فرد در مواجهه با تنشهای زندگی، مشکلات اقتصادی، شکستهای عاطفی یا درد و بیماریهای مزمن دچار فروپاشی میشود.
آمار خودکشی در مناطق روستایی بالا است. همینطور در میان گروههای آسیبپذیری که در معرض تبعیض هستند، از جمله پناهجویان و مهاجران، مردم بومی، دگرباشان جنسی و زندانیها.
به گفته سازمان بهداشت جهانی، درگیری، حوادث ناگوار، خشونت، بدرفتاری، خسارت جانی و مالی و حس تنهایی از جمله عوامل دیگری است که خطر خودکشی را بالا میبرد.
" یک نفر حتی وقتی اطرافش پر از آدم است هم ممکن است احساس تنهایی کند. آدمها ممکن است با مشکلات اقتصادی درگیر شوند. همه اینها میتواند روی هم انباشته شود و به فرد فشار بیاورد. اگر از سوی اطرافیان خود حمایت نشویم، این فشار میتواند خیلی زیاد شود. "
حتی اگر با حرفهای طرف مقابل موافق نیستید، باید اجازه دهید با صراحت در مورد آنچه او را تحت فشار قرار داده صحبت کندچه کمکی از جامعه ساخته است؟ سازمان بهداشت جهانی میگوید دولتها برای جلوگیری از خودکشی کارهای زیادی میتوانند انجام دهند. از جمله این کارها عبارتند از: