سپاه دو کشتی صید ترال را در آب‌های دریای عمان توقیف کرد

در سال‌های گذشته صید ترال کشتی‌های چینی در آب‌های ایران واکنش‌ها و انتقادات زیادی به دنبال داشته استبی بی سی :مقام‌های محلی در استان سیستان و بلوچستان از توقیف دو کشتی صید صنعتی یا ترال خبر داده‌اند که به گفته آنها به صورت غیر قانونی در حال "کف‌روبی و صید ماهی" در نزدیکی ساحل شهرستان کنارک در آب‌های دریای عمان بوده‌اند.

مجتبی نکوئیان، دادستان شهرستان کنارک می‌گوید این کشتی‌های ماهی‌گیری به دلیل "تجاوز به حریم تعیین‌شده" برای صید ماهی ردگیری و از سوی نیروی دریایی سپاه پاسداران توقیف شده‌اند.

به گفته آقای نکوئیان کشتی‌های صید ترال در روزهای اخیر با خاموش کردن سامانه‌های دریانوردی و رهگیری و ورود به محدوده غیرمجاز ماهی‌گیری می‌کنند.

صید ترال نوعی صید صنعتی در مقیاس وسیع با تورهای ماهی‌گیری بزرگ است که به بستر دریا آسیب می‌زند و پیامدهای محیط زیستی قابل توجهی دارد.

دادستان کنارک درباره ملیت کشتی‌های توقیف‌شده توضیحی نداده است اما در سال‌های گذشته صید ترال کشتی‌های چینی در آب‌های ایران واکنش‌ها و انتقادات زیادی به دنبال داشته است.

به گفته آقای نکوئیان این کشتی‌ها پس از چند شبانه‌روز مراقبت‌ و نظارت‌ و "جمع‌آوری مستندات قطعی" درباره ورود غیرقانونی آنها به محدوده ممنوعه توقیف شده‌اند.

پیش از این سپاه اعلام کرده بود که به کشتی‌های داخلی و خارجی اجازه صید ترال نمی‌دهد.

به گفته دادستان کنارک دو کشتی در اسکله بندر چابهار توقیف هستند و "رصد سایر کشتی‌های ترال حاضر در منطقه نیز همچنان ادامه دارد."
در صید صنعتی از تورهای بزرگ برای جارو کردن کف دریا استفاده می‌شودسابقه صید صنعتی و درآمد کشتی‌های ترال
مدیرکل شیلات استان سیستان و بلوچستان هم به خبرگزاری دولتی ایرنا گفته است که امسال در کل کشور هشت مجوز برای صید کشتی های صنعتی ترال صادر شده و "از این تعداد سه فروند کشتی در خارج از فصل صید شناورهای سنتی در محدوده دریای عمان به فعالیت صید مشغولند."

به گفته محمد شهلی‌بر کشتی‌های صنعتی ترال "هر کدام ۵۰۰ تن ماهی از نوع ماهیان حرام‌گوشت شامل یال اسبی و ماهی مرکب برای صادرات و ماهیان حسون و سلطان ابراهیم برای بازارهای داخلی صید می‌کنند."

برآورد شیلات نشان می‌دهد که در هر کشتی ۳۰ نفر مشغول کار هستند و "در هر فصل چهار و نیم ماهه هر کدام حدود ۵۰۰ هزار دلار ارزآوری" دارند.

آقای شهلی‌بر در توضیح فعالیت کشتی‌های صید ترال گفته است که این صید صنعتی از اوایل دهه ۷۰ خورشیدی آغاز شده و با توجه به کاهش میزان ذخایر آبزیان در سال‌های بعد نسبت به کاهش شناورها به صورت تدریجی اقدام شده است.

صید ترال علاوه بر آسیب زدن به بستر و مرجان‌های کف دریا، ماهی‌گیران سنتی و محلی را هم نگران کاهش درآمد خود و تاثیر روی امرار معاش آنها کرده است.
+11
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۹
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان
    کافیه کمی سر کیسه شل بشه، خود مهی خیالی میاد شفاعت میکنه و ثابت که بیگناهند
    1
    6
    ‌پنجشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.