العربیه :دانشمندان کانادایی اخیر بقایای فسیل دایناسوری که 110 میلیون سال پیش در منطقهای اطراف شهر امروزی «فورت مک موری» استان «آلبرتا» در جنوب کانادا زندگی می کرد را پیدا کردند. این منطقه که بقای فسیل دایناسور در آن پیدا شده است، در جنوب کانادا و در مجاورت با مرز ایالات متحده و نزدیکی دو ایالت مونتانا و واشنگتن قرار دارد. به گفته دانشمندان این دایناسور که طول آن کمتر از 6 متر بود، تقریباً 1300 کیلوگرم وزن داشت.
دانشمندان کانادایی توانستند آخرین لحظات زندگی این دایناسور قبل از مرگش و چه چیزی را به عنوان وعده غذای خود بلعیده بود را مشخص کنند. آنها در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند که این دایناسور بر اثر یک آتش سوزی عظیم در جایی که زندگی میکرد همه چیز را از دست میدهد به طوری که در معده تنها مقداری ذغال یافت شده است احتمالا پس از آتشسوزی و نابود شدن همه چیز در اطراف او مجبور شده بود که ذغالهای باقی مانده از حریق را ببلعد.
طبق گفته دانشمندان این دایناسور مشهورترین نوع دایناسورهایی است که بقایای آنها در سال 2011 به طور اتفاقی توسط معدنچیان این منطقه یافت شد و سپس دانشمندان کانادایی و امریکایی طی 6 سال تحقیق اعضای جسم آنها را تجزیه و تحلیل کردند.
دانشمندان کانادایی در سال 2017 اعلام کردند که آنها یک «گنج قیمتی» پیدا کردند البته منظور آنها از این گنج پیکر باقی ماند یک دایناسور که به صورت کامل باقی مانده است. تا جایی که این دایناسور به صورت مجسمهای برای آنها نمایان شده بود.
دانشمندان در آن سال گزارش کرده اند که بقای این دایناسورها که جدیدا پیدا شده است، مهمترین نوع در این زمینه بوده است که تاکنون بینظیر بوده است ونه فسیلهای این دایناسور به صورت کامل باقی مانده بلکه پیکر آنها و بقیه اعضای پیکره آنها مانند پوست و غیره نیز یافت شده است بنابرین اکنون دانشمندان میتوانند بدانند که دایناسورها چگونه بودند زیرا تمام جسم آنها حتد پوست آنها نیز یافت و نه مانند گذشته که تنها از بقایای استخوانها و دندانهایشان میتوانستند آنها را تشخیص و شناسایی کنند.
دانشمندان کانادایی برای بیرون سالم کشیدن ساختار این دایناسور که به گونهای با ریشههای گیاهان و درختان گره خورده بود، بیش از 7000 ساعت وقت صرف کردند تا آنچه را که در اطراف ساختار قرار داشت از بین ببرند. این بزرگترین عملیات حفاوی برای بیرون آوردن بقایای موجود یک دایناسور از زیر زمین بوده به طوری در رکوردهای گینس به عنوان بزرگترین ساختار دایناسور حفظ شده ثبت گردید.
کالب براون محقق کانادایی در این باره گفت: «ما اسکلت دایناسور نداریم، بلکه یک دایناسور کامل مانند آنچه در گذشته بود داریم».
جیکوب فنتر، یکی دیگر از دانشمندان و فیزیکدان بریتانیایی از دانشگاه بریستول در انگلستان نیز گفت: «من هرگز چنین چیزی را قبلا ندیدهام».
به گزارش العربیه به نقل از ایستگاه تلویزیونی آمریکا «National Geographic »، مایکل گریشکو گفت:« یافتن چنین دایناسوری که در زمین به این شکل حفاظت شده، بسیار نادر است این چیزی شبیه به برنده شدن در یک قرعهکشی است. نه تنها اسکلت این دایناسور کامل است بلکه پوستش هنوز جمجمهاش را پوشانده است».
+16
رأی دهید
-1
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.