یورونیوز :محققان بریتانیایی با اعلام اینکه «پیشرفتهای بسیار خوبی» در تولید واکسن کرونا داشتهاند تصریح کردند که در مرحله تازه آزمایشهای خود، واکسن تولید شده را روی بیش از ۱۰ هزار نفر دیگر امتحان میکنند.
دانشمندان دانشگاه آکسفورد ماه گذشته واکسنی را روی بیش از هزار داوطلب آزمایش کردند. این دانشمندان روز جمعه ۲۲ مه (۲ خرداد) اعلام کردند هم اکنون در نظر دارند ۱۰ هزار و ۲۶۰ نفر در سراسر بریتانیا شامل افراد مسن و کودک را واکسینه کنند. آزمایش قبلی روی داوطلبانی با میانگین سنی ۱۸ تا ۵۵ سال انجام گرفته بود.
طبق گفته این محققان، اگر همه چیز به درستی پیش رود، آنها به اندازه کافی دادههای مثبت درباره اثربخشی واکسن دارند تا به زودی به سمت تولید انبوه واکسن حرکت کنند.
آکسفورد: ممکن است در اوایل پاییز واکسن کرونا به تولید انبوه برسد
اندرو پولارد، رئیس بخش واکسن گروه تحقیقاتی دانشگاه آکسفورد پیش بینی کرد درصورتی که در ماههای آینده این واکسن تاثیرات مثبت خود را نشان دهد میتوان اوائل پاییز یا در پایان سال جاری میلادی واکسن را در مقیاس وسیعتری تولید کرد.
با این حال آقای پولارد تایید میکند همچنان چالشهای بسیاری پیش رو قرار دارد. از سوی دیگر این محقق اطلاعاتی درباره آزمایش قبلی این واکسن ارائه نداد.
شرکت داروسازی بریتانیایی-سوئدی آسترازنکا چند روز پیش اعلام کرده بود که سفارش دستکم ۴۰۰ میلیون واکسن کرونای دانشگاه آکسفورد را نهایی کرده است. این شرکت تاکید کرده بود که ظرفیت تولید یک میلیارد دوز واکسن را دارد.
برخی از کارشناسان از سرمایهگذاری شرکت آسترازنکا استقبال کردهاند با این حال میگویند که هنوز هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد واکسن تولید شده در دانشگاه آکسفورد در نهایت موفق میشود.
در حال حاضر دهها واکسن برای مقابله با ویروس کرونا در چین، آمریکا و اروپا مراحل آزمایش روی انسان را میگذرانند و دهها مورد دیگر نیز در مراحل ابتدایی آزمایش قرار دارند.