وزارت بهداشت ایران: ابتلا به کرونا در پاییز افزایش می‌یابد

دویچه وله :به گفته حریرچی پیش‌بینی می‌شود روند ابتلا به کرونا در اغلب استان‌های ایران نزولی باشد اما در پائیز افزایش یابد. تا کنون نزدیک به صد هزار مورد ابتلا به کرونا در ایران شناسایی شده و اغلب کلانشهرها در وضعیت قرمز قرار دارند.

معاون کل وزارت بهداشت در سفر به بندرعباس گرمای هوا در کند شدن شیوع ویروس کرونا را بی‌تاثیر عنوان کرد و گفت پیش‌بینی می‌شود، جز در چند استان ایران، روند نزولی ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ در ماه‌های آینده و تا پایان تابستان ادامه داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، ایرج حریرچی در این سفر که دوشنبه ۱۵ اردیبهشت انجام شد افزود مطابق برآوردها از ابتدای پائیز، به خصوص با بازگشایی مدارس ابتلا به ویروس کرونا دوباره سیری افزایشی پیدا می‌کند اما میزان این افزایش مانند دوره اوج‌گیری بیماری کووید- ۱۹ در اسفند ماه نخواهد بود.

او در بازدید از بازار ماهی فروشان بندرعباس با تاکید بر ضرورت ادامه رعایت توصیه‌های بهداشتی افزود یکی از کار‌های مثبت انجام شده در استان هرمزگان شناسایی ۱۰۷ مورد مثبت ابتلا به کرونا در میان شاغلان و افراد مرتبط با این بازار بوده که اگر این کار انجام نمی‌شد ممکن بود ویروس به چند هزار نفر دیگر منتقل شود.
بازگشایی بازار ماهی‌فروشان بندرعباس به زودی
معاون وزارت بهداشت با بیان این که تا زمان تولید واکسن کرونا باید با آن زندگی کرد گفت: «از همه کسانی که در بازار ماهی فروشی هستند آزمایش کرونا گرفته شده و در خود بازار هم اصلاحات بهداشتی انجام شده و این بازار در روز‌های آینده بازگشایی می‌شود.

وزارت بهداشت شهرهای مختلف ایران را به لحاظ میزان ابتلا و مرگ بر اثر بیماری کووید- ۱۹ به مناطق سفید، زرد و قرمز تفکیک کرده است. منطقه سفید شامل شهرهایی می‌شود که از جمله تعداد بستری شدگان آن به ازای هر صد هزار نفر حداکثر یک نفر در روز باشد و تعداد بستری شدگان مشکوک یا قطعی به ابتلای کرونا در آنها طی دو هفته از ۱۴ نفر تجاوز نکند.

شهرهایی که تعداد بستری شدگان روزانه آنها بیش از سه نفر در هر صدهزار نفر باشد منطقه قرمز (خطر بالا) و دیگر مناطق زرد (خطر متوسط) محسوب می‌شوند.

از حدود ۴۰۰ شهرستان ایران ۷۲ شهر که شامل مراکز استان‌ها می‌شوند در وضعیت قرمز قرار دارند و بیش از ۱۳۰ شهرستان جزو مناطق سفید (کم‌خطر) به شمار می‌روند.

معاون کل وزارت بهداشت می‌گوید در مناطق سفید هم اکنون حمل و نقل عمومی و فعالیت‌های تولیدی و خدماتی "مشاغل با ریسک کم و متوسط" در جریان است و احتمال دارد در نشست آینده ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد بازگشایی مدارس و اماکن ورزشی آنها نیز تصمیم‌گیری شود.

در حالی که مطابق آمار رسمی از مدتی پیش روند ابتلا به ویروس کرونا و مرگ بر اثر بیماری کووید- ۱۹ در ایران با نوسان‌های اندکی نزولی بوده، وضعیت شهرهایی مانند تهران همچنان نگران‌کننده خوانده می‌شود.
شرایط ناپایدار و شکننده تهران
علیرضا زالی، فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در یک گفت‌وگوی تلویزیونی اعلام کرد که پایتخت همچون سایر کلانشهرها "حالت ناپایدار و شکننده‌ای" دارد و با هر گونه تغییر در رفتار و عدم رعایت ملاحظات و توصیه‌های بهداشتی ممکن است شاهد وضعیت نگران‌کننده‌ای در این شهر باشیم.

به گزارش ایسنا او در این برنامه گفت: «تغییرات آماری در مراجعان به مراکز بهداشتی و درمانی در شهری مثل تهران معمولا پس از یک دوره ۹ تا ۱۴ روزه و تغییرات بستری بین ۲ تا ۳ هفته بعد مشخص می‌شود. بنابراین با توجه به افزایش ترددها هرگونه تغییر را ممکن است در روزهای آتی شاهد باشیم.

زالی با گلایه از این که فقط ۶۲ درصد شهروندان ساکن تهران دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند ابراز خوشحالی کرد که استفاده از ماسک در وسائل نقلیه عمومی که از مدتی پیش اجباری شده روز به روز رو به افزایش است.
آمار رسمی ابتلا و مرگ بر اثر کرونا
وزارت بهداشت از مدت‌ها پیش آمار ابتلا و مرگ بر اثر بیماری کووید- ۱۹ را به صورت تفکیکی برای هر استان و شهر منتشر نمی‌کند. همچنین مسئولان محلی بارها آمار رسمی را غیرواقعی خوانده‌اند و معتقدند به دلیل کمبود امکانات، آزمایش تشخیص کرونا به اندازه کافی انجام نمی‌شود و علت مرگ بسیاری از قربانیان بیماری حاد تنفسی ثبت می‌شود و در آمار رسمی بازتاب پیدا نمی‌کند.

شماری از اعضای شورای شهر تهران، به تازگی با استناد به آمار کفن و دفن در گورستان‌های اصلی پایتخت که زیر نظر شهرداری فعالیت می‌کنند آمار رسمی وزارت بهداشت را مخدوش خواندند که این کار با واکنش انتقادی نهادهای دولتی و ستاد ملی مقابله با کرونا روبرو شد.

کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت در تازه‌ترین نشست روزانه خبری خود اعلام کرد در ۲۴ ساعت منتهی به نیمروز ۱۶ اردیبهشت هزار و ۳۲۳ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا شناسایی شده و ۶۳ نفر از مبتلایان جان خود را از دست داده‌اند.

به این ترتیب در حدود دو ماهی و نیمی که از تائید رسمی شیوع کرونا در ایران می‌گذرد تعداد مبتلایان در مجموع به مرز صد هزار نفر نزدیک شده (۹۹ هزار و ۹۷۰ نفر) و تعداد قربانیان به شش هزار و ۳۴۰ نفر رسیده است.
+9
رأی دهید
-2

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.