پژوهشگران کره جنوبی: تست مثبت درمان‌شدگان کرونا به‌معنی ابتلای دوباره نیست

 در بسیاری از کشورها از جمله در کره جنوبی یا ژاپن (در تصویر) از تست‌های پی‌سی‌آر استفاده می‌شود که در رویت آر‌ان‌ای ویروس بسیار حساس هستندرادیو فردا :توماج طاهباز
هیئتی از پژوهشگران کره جنوبی می‌گوید تست مثبت و مجدد درمان‌شدگان کووید-۱۹ ناشی از رویت بخشی باقی‌مانده از ساختار ویروس است، هرچند کلیت ویروس فعالیتش را از دست داده است؛ و به این خاطر نیست که فرد دوباره مبتلا شده است.
 
کره جنوبی از جمله کشورهایی‌ست که دست به آزمایش‌گیری گسترده در میان شهروندان خود زده و از جمله کشورهایی‌ست که داده‌های آماری مجزا و مشخصی از شمار تست‌های مثبت در میان درمان‌شدگان کووید-۱۹ منتشر می‌کند.
 
اوُ میانگ‌دون، سرپرست کمیته مرکزی کنترل بیماری‌های نوظهور کره جنوبی، ۱۰ اردیبهشت، به خبرنگاران گفته «فعالیت مجدد کروناویروس ممکن نیست، چراکه ویروس، التهاب مزمنی در پی یک دوره نهفتگی، پس از حمله به ژن میزبان، ایجاد نمی‌کند».
 
اوُ میانگ‌دون افزوده است که عملکرد ویروس کرونای جدید با دوره نهفتگی و عفونت عوامل دیگری مانند اچ‌آی‌وی یا هپاتیت-بی فرق دارد.
 
سرپرست کمیته مرکزی کنترل بیماری‌های نوظهور کره تاکید کرده است که ویروس کرونای جدید عفونت مزمن ایجاد نمی‌کند.
 
او همچنین به نتیجه تحقیقات بر کروناویروس دیگری روی انسان‌ها، و کروناویروس جدید روی جانوران اشاره کرده و گفته ایمنی درون‌جانداری (این ویوو: آزمایش‌ها روی جانداران زنده) حاکی از ایجاد ایمنی یک‌ساله پس از ابتلا به ویروس است: «در نتیجه احتمال ابتلای دوباره [و آنی] به ویروس محتمل نیست».
 
اما همچنان این پرسش مطرح است که چرا تست‌ها ده‌ها تن از درمان‌شدگان کووید-۱۹ مثبت بوده است.
 
برای نمونه در تازه‌ترین آمار ارائه‌شده از سوی مرکز پیشگیری از بیماری‌های دولت کره جنوبی، تست نزدیک به ۳۰۰ نفر دوباره مثبت شده‌است. از نظر درصدی بیشترین موارد نیز به افراد ۲۰ تا ۲۹ سال مربوط می‌شود.
 
مرکز پیشگیری از بیماری‌ها در هفته‌های گذشته گفته بود در حال انجام تحقیقات در مورد این موارد است. هفته پیش این احتمال مطرح شده بود که ویروس مجددا فعال شده است، هرچند نه به این معنی که فرد درمان‌شده دوباره مبتلا شده‌است.
 
هیئت پژوهشگران کره جنوبی روز چهارشنبه یادآوری کرده که به دلیل عملکرد و نوع عفونت ناشی از کووید-۱۹، بخش‌هایی از آر‌ان‌ای ویروس می‌تواند پس از پایان فعالیت، در سلول‌های بافت پوششی باقی بماند.
 
کره جنوبی همانند بسیاری دیگر از کشورها از تست‌های موسوم به «پی‌سی‌آر» (واکنش زنجیره‌ای پلیمراز) استفاده می‌کند و کمیته مرکزی کنترل بیماری‌های نوظهور می‌گوید ظاهرا آر‌ان‌ای ویروس در تست‌های پی‌سی‌آر رویت شده‌اند.
 
مولکول آر‌ان‌ای (اسید ریبونوکلئیک) به‌مانند دی‌ان‌ای زنجیره‌ای بلند است از اجزای سازنده‌اش و از مولکول‌های درشت و اصلی همه گونه‌های زیستی به شمار می‌رود. «آر‌ان‌ای ویروس» نوعی از ویروس‌ها هستند که ماده ژنتیکی آن از این مولکول ساخته شده‌است.
 
به بیان دیگر هیئت پژوهشگران و پزشکان کره جنوبی تست مثبت دوباره در میان درمان‌شدگان و بیماران سابق کووید-۱۹ را ناشی از این می‌دانند که آر‌ان‌ای ویروس در کیت‌های بسیار حساس «پی‌سی‌آر» دوباره دیده شده حتی با وجود این‌که خود ویروس غیرفعال یا بی‌اثر شده است.
 
ابتلای دوباره و فوری درمان‌شدگان کووید-۱۹ چالش تازه‌ای برای پژوهشگران نیست و تحقیقات در مورد این موضوع از اواخر زمستان گذشته جریان دارد.
+3
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.