۴۲۶ هزار نفر پای لایو تتلو! چرا انگشت به دهان مانده‌اید؟

عصرایران؛ مصطفی داننده - این روزها برخی از تعجب انگشت به دهان دارند که چرا باید ساعت 3 شب 426 هزار نفر پای لایو اینستاگرامی تتلو بنشینند؟ آیا واقعا باید از این حضور که تقریبا 100 هزار نفر بیشتر از مردم کشور ایسلند است، شگفت زده شویم؟
 
نه، اصلا نباید شاخ روی سرمان سبز شود. این افراد بخشی از جامعه ایران هستند. زمانی اینها به واسطه نبود شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، ناشناخته بودند و تنها با عکس‌هایی که به دیوار اتاق‌شان می‌زدند، ابراز عقیده می‌کردند حالا با حضور در شبکه‌های اجتماعی.
 
نمی‌دانم چرا نمی‌خواهیم به این درک برسیم که قرار نیست همه مثل ما باشند. در یک جامعه دیدگاه‌ها و تفکرات مختلفی وجود دارد.
 
426 هزار نفر پای لایو تتلو! چرا انگشت به دهان مانده‌اید؟
 
برای نوشتن این یادداشت مجبور شدم بخشی از لایوهای تتلو که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است را ببینم. از نظر من بی ادبانه، مستهجن و خالی از فکر و اندیشه بود. اما خوب برخی از آدم‌ها این رفتارها را دوست دارند. بخشی از مردم جهان از اینکه پای صحبت‌های پوچ و بی‌پایه بنشینند، لذت می‌برند.
 
واقعا قرار نیست همه در جامعه اندیشمند یا اهل فضل و کمال شوند. به خدا جامعه پویا احتیاج به همه نوع سلیقه دارد. سلیقه برخی تتلواست و بخشی دیگر شجریان.
 
نسل‌ها نسبت به نسل قبلی خود دچار تحول می‌شوند. همانطور که روزگاری نوجوانان و جوانان، عاشق سینه چاک کباب، جگر و مرغ بودند و حالا به پیتزا، ساندویچ و غذاهای فست فودی دل سپرده‌اند.
 
نمی‌شود انتظار داشت آدم‌ها همیشه یک رنگ و یک شکل بمانند. مردم تغییر می‌کنند و این حضور شبانه در فضای مجازی، نشان همین تغییر است. تتلیتی‌ها یا همان طرفدار امیرحسین مقصود لو، او و سبک زندگی‌اش را انتخاب کرده‌اند به همین سادگی.
 
همانطور که من و امثال من، سبک دیگری را برای زندگی خود انتخاب کرده‌ایم.
 
کتاب خواندن، موسیقی خوب گوش دادن، فیلم خوب دیدن، تحصیلات عالیه داشتن و اخلاق خوب داشتن بسیار خوب است اما قرار نیست همه یک شکل باشند. جامعه سربازخانه نیست که همه یک شکل و یک لباس باشند. جامعه دریایی از تفکرات و اندیشه‌های مختلف است.
 
بسیاری از این جماعت در ایران زندگی می‌کنند. در ایران مدرسه رفته‌اند. بر اساس آمار صدا و سیما که اکثریت تلویزیون تماشا می کنند و قاعدتا بر اساس آموزش‌ها، هنجارهای اجتماعی و فرهنگی نباید به تتلو و امثال او علاقه‌مند می‌شدند اما شدند. این علاقه به خاطر این است که اتفاقات اجتماعی و فرهنگی در یک برهه زمانی متوقف نمی‌شوند و همچون رودی پر آب در حال حرکت هستند.
 
واقعا اگر در یک جامعه همه مثل هم بودند باید انگشت به دهان بگذاریم و تعجب کنیم. شاید اگر در دهه‌های قبل، می‌پذیرفتیم که سلیقه‌های مختلف در جامعه وجود دارد و به آنها اجازه عرض اندام می‌دادیم امروز با دیدن حضور نیم میلیونی در یک لایو اینگونه، دچار سرگیجه نمی‌شدیم.
+45
رأی دهید
-123

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۱
    ماساچوست - کانادا، جزیره کریسمس

    این اتل متل تتلو گوساله با حسن روحانی و حمید رسایی (آخوند) و ابراهیم رئیسی نامرد (قاتل ۳۰۰۰ نفر) دستش تو یک دست بوده و هست. تو گوگل بزن تتلو می‌بینی که فقط با آخوندان هم دست هست نامرد.
    9
    87
    ‌پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

    نه عزیز، اسم این جامعه را پویا نگذار. این ترویج فرهنگ کثیف آخوندیست که کار را به اینجا رسانده. در ممالک دیگر هم گاگول به تعداد اندک پیدا میشود ولی نه به این شدت.
    8
    102
    ‌پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد

    چند تا از آهنگ هایش در سبکی که اجرا می‌کند جالبه ، اما رفتار نامتعادل و ناهنجاریش بیانگر و جلوه یک نسل له شده و تحقیر شده در یک جامعه بسته اسلامی است ، اینکه تحت تهدید و فشار مجیز گوی جلاد اوین یعنی رییسی شد را باید درک کرد ، در کشوری که حتی سیاستمداران راسخ را زیر شکنجه خرد می‌کنند ، از یک هنرمند معتاد لومپن صفت نباید توقع داشت ، اما جوامع پویا و متمدن جوامعی هستند که اندیشه ، فرهنگ، فلسفه ، هنر و دگر اندیشی در آن و حتی از نوع بی کیفیت در آن تولید میشه ، در کشوری که موسیقی در بنیاد اسلامیش حرامه ، شاید این سبک موسیقی پویایی داره ، میلیون ها نفر را به موسیقی میکشانه و از درون آن موسیقی بهتر و پویاتر بوجود میاد ،
    9
    61
    ‌پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    sahandogli - لندن، انگلستان
    باید به حال فرهنگ و شعور مردمی افسوس خورد که این بی ارزش ها و بی ادب ها شده اند الگو و عشق انها. بعد بیا از ازادی و شعور اجتماعی در جامعه صحبت کن. جامعه کشش انها را ندارد .
    56
    69
    ‌پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    Nagonsar - مونیخ ، آلمان

    بخشی از مردم جهان از اینکه پای صحبت‌های پوچ و بی‌پایه بنشینند، لذت می‌برند....متاسفانه ملت ایران نه تنها پای حرف پوچ بیهوده نشستن را یک وظیفه میدانند و که شاید بخاطر ان زنده هستند، ملتی که گله گله به نماز جمعه میره که چرندیات یک اخوند را گوش کنه یا در محفل فلان کره صیغه مینشینه که از معجزات نداشته فلان مردار که چور فلج را شفا داد و کچل را مودار کرد و سرطان را شفا داد گوش کنند،حالا پای چرندیات این پلاستیک زباله بنشینند زیاد تعجبی نداره
    5
    54
    ‌پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۳
    یا فاطمه زهرا - آرهوس ، دانمارک

    خیلی خوبه. اهل گل هم هست.
    51
    4
    ‌پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۰
    redsky95 - تورنتو، کانادا

    از دیشب من یکی واقعا تعجب کردم و تا همین الان انگشتم تو دهنمه. چه به سر این مردم اومده که سلیقشون شده تتلو. این چه فرهنگیه که پربازیدترین لایو یه کشور تتلو باشه . خاک تو سر همچین فرهنگ و مردمی. البته بعضیا خیلی خیلی خوش خیالن و الان میان دم از فرهنگ و تمدن چندهزارساله میزنن. جمع کنین کاسه کوزه هاتونو که همتون یکی هستین.
    63
    41
    ‌پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۱
    senator x - تهران، ایران

    اتفاقا وجود این شخص برای آمارگیری از احمقهای عالم بسیار ضروریست
    4
    55
    ‌پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    sasan87 - سیاتل، ایالات متحده امریکا
    [::Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا::]. چرا چرند میگی زورت می اد یکم فکر کنی بعد کامنت بذاری ؟. این فرهنگ اخوندی بعد همین اخوند فلان دختر بخاطر 30 ثانیه رقص میندازه زندان ؟. اون یکی دختر بخاطر نداشتن روسری براش 20 سال زندان می بره؟. اون دختر پسرا توی پارتی رو شلاغ می زنه؟. و خیلی مثال های دیگه. اگر این فرهنگ اخوندی بود پس امریکا و اروپا رو هم اخوندا اداره می کنن. اتفاقا این فرهنگ دقیقا ضد اخونده و چیزی که خیلی به وفور همینجا توی امریکا هم وجود داره. قرار نیست ما از هرچی بدمون می اد یه اخوند اولش بچسبونیم.
    30
    43
    ‌پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۲
    BB raft Amir - لندن ، انگلستان

    این مردک برابر یک ویروس بسسسیار خطرناک برای جامعه ی ایران زمین ، و باید نابود شود .راه اصلی برای نابودی این ویروس فقط کناره از این الدنگ هستش.من واقعا متاسفم اول برای خودم و بعد برای تک تک شما دوستان عزیز.
    4
    32
    ‌پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۲
    BB raft Amir - لندن ، انگلستان
    [::BB raft Amir - لندن ، انگلستان::]. حالم از این مردیکه اتل متل چندش آور 🤢🤡😤😤😤😤😤😤😤دارم بالا میارم. خواهش میکنم این ویروس را از بین ببرید.
    7
    25
    ‌پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۸
    millionaire - منچستر، انگلستان

    همونطور که قبلن عرض کردم ملت به درجه گیج فرهنگى رسیدن ، شاعر میگه یکى درد و یکى درمان پسندد ، ملت ایران درد رو مى پسنده ، لمپن بى خانواده اى که جلوى زن و بچه مردم فوحشهاى رکیک میده رو میپسنده
    34
    10
    جمعه ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۱
    ماساچوست - کانادا، جزیره کریسمس
    [::یا فاطمه زهرا - آرهوس ، دانمارک::]. خیلی خوبها اهل.... هم هست.
    0
    5
    جمعه ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    grizzly - برلین، آلمان

    نویسنده این مقاله خودش هم دچار یک سردرگمی است! خب این یک لایو اینستاگرامی گذاشته خیلی ها هم بابت کنجکاوی رفتند تو لایوش خیلی ها هم دوستش دارند، باید دید اگر هفته ای یک بار لایو بگذاره باز هم همینقدر تماشاچی داره یا نه؟ چون چرت و پرت هم یک حد و اندازه ای داره وقتی تکراری بشه مردم رو خسته میکنه
    0
    26
    جمعه ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    [::sasan87 - سیاتل، ایالات متحده امریکا::]. فرهنگ آخوندی = زوال فرهنگ پاک ایرانی. شما که زورت نمیاد قبل از کامنت نوشتن فکر کنی، کمی به جمله اول همین کامنت من بیاندیش.
    5
    7
    جمعه ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۸
    millionaire - منچستر، انگلستان
    [::sasan87 - سیاتل، ایالات متحده امریکا::]. Iq آخوندها آمریکا رو اداره نمیکنند ، آمریکا آخوندها رو اداره میکنه ، بعدش هم دختر و پسرها رو میگیرن خب بد کارى میکنند بى روسرى ها رو میگیرن بد کارى میکنند ، چه ربطى به این مردک لمپن داره که وقتى میرى کنسرتش فوحش رکیک میده جلوى خواهر و مادرمن و تو
    17
    5
    جمعه ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۸
    millionaire - منچستر، انگلستان
    [::sasan87 - سیاتل، ایالات متحده امریکا::]. [::sasan87 - سیاتل، ایالات متحده امریکا::]. این فرهنگ ضد آخوند نیست ، اتفاقن موافق آخونده این فرهنگ میگه رقص و شادى و پارتى یعنى ابتزال یعنى بى بندو بارى و فوحشهاى رکیک جلوى ناموس مردم این خواننده داره حرفهاى آخوندها رو براشون اثبات میکنه ، روح موزیک و جشن و شادى با ابتزال و بى بند و بارى و فوحش و بى ادبى یکى نیست
    10
    4
    جمعه ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    Chokam - ری، ایران
    انها دو شخصیتی هستن یعنی هم توی لایو تتلو می ترکونن هم با حجاب می رن سرکار تا استخدام بشن. دو شخصیتی همیشه با تضاد زندگی میکنه و با ترس. علت بقای جمهوری اسلامی همین تضاد هست
    7
    7
    جمعه ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۹
    amir-amir - تورنتو، کانادا
    [::BB raft Amir - لندن ، انگلستان::]. درست است٬ دقیقا این لات بى سر و بى پا یک ویروس خطرناک است که ذهن عده اى از جوانان ایرانى را با اعمال و کردار چندش آورش مسموم کرده است . وقتى حکومت مرتجع اسلامى آکنده از روش هاى غلط٬ تبعیض٬ ناکارآمدى و فساد است زمینه رشد چنین جانورانى را پدید مى آورد که یا در شکل منحظ این هیولا تداعى مى شود و یا به صورت عناصر فاسد در مسند کارها قرار مى گیرند که در خفا به جان و مال و ناموس مردم دست درازى مى کنند و کسى هم جلو دار آنها نمى باشد.
    8
    8
    جمعه ۲۲ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۲
    BB raft Amir - لندن ، انگلستان
    اگر این گاگوِل توی اروپا زندگی میکرد ،َشک نکنید اون را به تیمارستان می‌بردند .این مردک حتی از انسانیت بویی . نبرده،این بیشتر شبیح به یک .... است تا انسان.خواهش میکنم محل ...... نگذارید 😂
    4
    5
    شنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ - ۰۳:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    همایون شایان - اسلو، نروژ
    اسمشو نذارین طرفدار . همین جوونا نود و نه درصدشون این اشخاصو به خاطره اینکه دست بندازن نگاه میکنن . در ضمن بیشتره مردم از رو ناچاری و خانه نشینیه اجباری کاری جز دیدن یوتیوب و این راجیف ندارن . پس نمیشه بگیم بخشی از جامعه .
    2
    2
    شنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ - ۰۴:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.