وزارت خارجه ایالات متحده تشریح کرد: دلایل واقعی تلاش رژیم ایران برای لغو تحریم‌ها

صدای آمریکا :دفتر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر روز دوشنبه ۶ آوریل با انتشار یک گزاره‌برگ ضمن اشاره به کارزار نفوذ رژیم جمهوری اسلامی و فعالیت‌های اخیر آن رژیم برای رفع تحریم‌ها، به تشریح دلایل ضرورت حفظ و ادامه تحریم‌های وضع‌شده علیه ایران پرداخت.
 
در آغاز این گزاره‌برگ سخنانی که پرزیدنت ترامپ در تاریخ ۲ آوریل ۲۰۲۰ خطاب به اصحاب مطبوعات بیان کرده بود، بازنشر شده است. پرزیدنت ترامپ گفته بود: «من فکر می‌کنم که [مردم] ایران عاشق آمریکا هستند. من فکر می‌‌کنم آنها عاشق آن هستند که آزاد باشند. … آنها عاشق ارزش‌های ما هستند. … اگر آنها در زمینه مبارزه با ویروس [کرونا] کمک بخواهند ما بهترین متخصصان پزشکی جهان را در اختیار داریم. ما مایلیم [این پزشکان] را به [ایران] بفرستیم.»
 
در این گزاره‌برگ آمده است:‌ «هدف از کارزار نفوذ خارجی پنهانی و بی‌سرو‌صدای [رژیم] ایران برای لغو تحریم‌ها آسایش و تندرستی مردم ایران نیست، بلکه هدف از آن تهیه پول برای اقدامات تروریستی‌اش است.»
 
این گزاره‌برگ سپس گوشه‌ای از هزینه‌هایی که جمهوری اسلامی طی چند سال گذشته صرف اقدامات و اهداف تروریستی کرده است را بیان کرده و می‌گوید: «در حالی که نظام خدمات بهداشتی و درمانی ایران به شدت از کمبود بودجه رنج می‌برد، رژیم از سال ۲۰۱۲ تاکنون بیش از ۱۶ میلیارد دلار را صرف تامین مالی نیروهای نیابتی تروریستی خود در خارج از کشور کرده است. همین امر موجب شد که وزیر بهداشت ایران در ماه ژانویه ۲۰۱۹ در اعتراض به کاهش پیاپی بودجه بخش بهداشت از سمت خود استعفا دهد.»
 
در ادامه این گزاره‌برگ با اشاره به این که «تحریم‌ها مانع از رسیدن کمک‌ها به ایران نمی‌شوند» تاکید شده است که ایالات متحده مجوزهای گسترده‌ای را برای فروش مواد خوراکی، فراورده‌های کشاورزی، دارو، و تجهیزات پزشکی از ایالات متحده به ایران در نظر گرفته است.
 
وزارت خارجه آمریکا در ادامه این گزاره‌برگ با اشاره به اظهارات اخیر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، مبنی بر «ناکامی تحریم‌های آمریکا در جلوگیری از تلاش‌های [رژیم ایران] برای مبارزه با ویروس کرونا»، تاکید کرده است، اسناد و مدارک رسمی ایران نشان می‌دهد که شرکت‌های دارویی و خدمات بهداشتی ایران توانسته‌اند از ماه ژانویه کیت‌های آزمایش کرونا را وارد آن کشور کنند.
 
در این مطلب همچنین به موضوعاتی مانند رد پیشنهاد کمک‌های بشردوستانه و تجهیزات پزشکی آمریکا از سوی رژیم ایران و نیز اخراج یک تیم پزشکان بدون مرز از ایران، و در عین حال ادامه درخواست‌های جمهوری اسلامی برای لغو تحریم‌ها اشاره شده و آمده است: «روشن است که اولویت آنها نه دسترسی به دارو، که دستیابی به پول نقد است.»
 
وزارت خارجه در ادامه به افشای ناخواسته این موضوع توسط حسن روحانی در یکی از جلسات هیات دولت که اواخر ماه مارس برگزار شده بود، اشاره کرده و نوشته است که روحانی در آن جلسه ضمن تقدیر از تلاش‌های هماهنگ وزارت امور خارجه ایران برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی و «نه» گفتن به تحریم‌ها، گفته بود که «هدف تلاش‌های ما بازگرداندن پول های مصادره شده در کشورهای دیگر [به ایران] است.»
 
در این گزاره‌برگ همچنین به ایجاد یک تارنما توسط دولت ایران در اوایل ماه مارس با هدف هماهنگ کردن تبلیغات حکومتی ایران درباره ویروس کرونا و تلاش برای پایان دادن به تحریم‌های آمریکا، و نیز تبلیغ مطالب این تارنما توسط هیات‌های دیپلماتیک ایران با هدف تشویق افکار عمومی کشورهای دیگر جهت مقابله با تحریم‌های آمریکا، اشاره شده است.
 
وزارت خارجه آمریکا همچنین با تاکید بر این که رژیم ایران از پول کافی برای مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا در آن کشور برخوردار است، می‌گوید که خامنه‌ای به جای موافقت با درخواست نمایندگان مجلس و رئیس‌جمهوری ایران برای برداشت از صندوق توسعه ملی ایران، ‌بودجه بسیج را دو برابر کرده و بودجه سپاه پاسداران را ۳۳ درصد افزایش داده است، و «رژیم ایران سال‌ها است که به جای اولویت قائل شدن برای مردم ایران، اولویت را به نیروهای نیابتی داده است.»
 
در ادامه این گزاره‌برگ وزارت خارجه با اشاره به موارد دیگری نظیر کشتار ۱۵۰۰ تن از مردم ایران در اعتراضات آبان ماه گذشته توسط نیروهای رژیم، غارت و ناپدید شدن بیش از ۱ میلیارد دلار از وجوهی که می‌بایست صرف ارائه خدمات بهداشتی و تهیه تجهیزات درمانی برای مردم ایران می‌شد، سازمان‌ها و ‌شرکت‌های بشردوستانه صوری رژیم ایران که در حقیقت از طریق سپاه و نیروی قدس صدها میلیون دلار برای حزب‌الله و حماس می‌فرستادند، و بسیاری موارد دیگر از بی‌کفایتی‌ها و نادرستی‌های رژیم ایران، آمده است: «مردم ایران نخستین کسانی هستند که بهانه‌های این رژیم را رد می‌کنند.»
 
این گزاره‌برگ با اشاره به این موضوع که دیوارنویسی‌هایی در حومه تهران با شعارهایی مانند «کرونای واقعی جمهوری اسلامی است» به چشم می‌خورد، می‌افزاید: «زمانی که خامنه‌ای ایالات متحده را به استفاده از ویروس کرونا به عنوان یک جنگ‌افزار بیولوژیک متهم کرد، شناخته‌شده‌ترین هشتگ‌های توئیتر در ایران KhameneiVirus و IslamicRepublicVirus بودند.»
+106
رأی دهید
-13

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۲
    پیکان۵۸ - مالمو، سوئد

    دلیلشو من میگم به وزارت خارجه آمریکا میگم،حسن نسرلا بی‌ پوله،اسماعیل هانیه گرسنه است،مزدوراش در داخل و خارج بدون حقوق موندن از همه بدتر مزدورا و ساندیس خورا ی الاه کرم،سگ رژیم ووو.
    1
    90
    ‌سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۱
    senator x - تهران، ایران
    [::پیکان۵۸ - مالمو، سوئد::]. چه عجب اینرا فهمیدید؟ اکسیژن رژیم دلار و پوند و یورو هست,اگه باو نرسد,فاتحه ؛پس ابدا بحرف دموکراتهای خائن بایران توجه نکنید.اینها در طی این 40سال میلیاردها میلیارد دلار و طلا را از این ملت بدبخت سرقت کردند ,اگر نصف آنرا هم برگردانند و صرف مملکت بکنند,از دوبی هم جلو میزنیم
    1
    18
    ‌سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۱
    واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
    وضعیت مردم ایران از زمان وضع تحریم ها تا بامروز تغییری نکرده . مشکلات کشور و مردم همانهایی هستند که در دهها سال قبل بوده. ان کس که از تحریم ها رنج میبرد و برای انها مشکل ایجاد شده سپاه جیش حشد الشعبی است . نیرو های فاطمیون و زنبیون هستند که از افغانستان و پاکستان اوردید و امروزه با وضع تحریم ها قدرت تامین حقوق ان جوانان بیکار افغانی را ندارید . تحریم ها در مردم ایران اثری نداشته چون مشکل ما همان مشکل سابق است . تحریم ها اوضاع شما را در تامین اسلحه و سایر هزینه های مربوط بسوریه را ایجاد اشکال نموده. تمام گریه و زاری شما برای حفظ اسلام عزیز توسط حوثی هاست که قادر بتامین هزینه های انها نیستید . من با صدای بلند میگویم ترامپ خدا پدر ترا بیامرزه که با وضع تحریم ها لااقل از کشتار جوانان افغانی در پوشش سپاه فاطمیون و مدافعین حرم خاتمه دادی. اخر اقای مدافع اسلام عزیز. چه کسی با حرم نا بامروز کار داشته که نو میلیارد ها دلار را صرف مدافعین حرم میکنی. اقای رونالد ترامپ با وضع تحریم ها روح پدرت شاد. مردم ایران 40 سال است مشکل دارند . گریه و زاری شما ها برای یک مشت گدا است
    0
    7
    ‌سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۲
    گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
    به گزارش بانک جهانی ایران حدود 170 بیلیون دلار ذخیره ی ارزی دارد
    0
    5
    ‌سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۷
    hassan5 - تهران، ایران
    کیت های ازمایش کرونا رسیده است(بجای استفاده عمومی) بیمارستان عرفان بطور خصوصی از بابت هر ازمایش کرونا ۶۰۰ الی ۷۰۰ هزار تومان از مردم میگیرد
    1
    4
    ‌سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.