رادیو فردا :خودروها یکی از بزرگترین آلایندههای جهان بوده و هستند اما سازندگان آنها ممکن است در این ایام نفس را به زندگی انسانها بازگردانند و نقشی مهم در کاهش وحشت میلیاردها تن از بیماری کرونا ایفا کنند.
کارخانههای بزرگ خودروسازی جهان در روزهایی که عالمگیری ویروس کرونا زندگی ملتها را تغییر داده، یکی پس از دیگری، به صف تولید تجهیزات تنفس مصنوعی و دیگر نیازمندیهای کشورها در مبارزه با این بیماری میپیوندند.
به گزارش خبرگزاریها، از چین و اندونزی در خاور دور تا کمپانیهای عمده خودروسازی آمریکا به بخشی از تلاش برای ساخت قطعات مورد نیاز تجهیزات تنفس مصنوعی مبدل شدهاند.
از آنجا که بیماری کرونا بیشترین درگیری را در ریه ایجاد میکند و نفس بیمار را به شماره میاندازد، وجود ونتیلاتور در کنار هر تخت بیمارستان برای رسیدگی به این بیماران نقشی حیاتی در بازگرداندن آنها به زندگی دارد.
به همین منظور رهبران کشورهای مختلف غربی مبارزه با کرونا را برای دفاع از جان مردم خود، به منزله جنگ تلقی کرده و خودروسازان نامدار کشورشان را به همکاری فراخواندهاند.
صنعت خودروسازی در سایه کرونا با افت فروش عمده در تمامی کشورهای درگیر در این مبارزه روبهروست و پیوستن آن به تولیدات مورد نیاز برای عبور از این بحران، کمکی نیز به خود این کارخانههاست.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، ابتدا هفته گذشته در توییتی به کارخانههای فورد، جنرال موتورز و تسلا چراغ سبز نشان داد که اگر به تولید دستگاههای تنفس مصنوعی و دیگر نیازمندیهای دوران مبارزه با کرونا روی آورند، از کمک دولت برخوردار خواهند شد.
مدیر اجرایی یکی از تولیدیهای عمده خودرو در شیکاگو گفته است که تقاضای بیسابقه برای تجهیزات پزشکی، کارخانه او را به استخدام صدها نیروی جدید وادار کرده است.
فورد نیز که مقرش در شهر دیترویت است، ضمن همکاری با جنرال الکتریک و شرکت تریام که سازندهای نامدار در صنایع است، تولیدات دستگاه تنفس مصنوعی را آغاز کرده و ارزیابی میشود تا نیمه ماه مه، صدها دستگاه را به بیمارستانها تحویل دهد.
غول خودروسازی یعنی جنرال موتورز اما تنها از مذاکرات فشرده با شرکت سازنده تجهیزات پزشکی «ونتک» برای ساخت ونتیلاتور در کارخانه واقع در ایالت ایندیانا خبر داده بود.
با وجود این، دونالد ترامپ روز جمعه، هشتم فروردین با استفاده از قانونی مربوط به رهبری زمان جنگ به جنرال موتورز و فورد فرمان داد که منتظر بررسی مذاکرات برای سنجش سود و زیان ساخت دستگاههای تنفس مصنوعی نباشند و هر چه زودتر این فرمان را اجرا کنند.
دونالد ترامپ تامل کردن کارخانههای عمده خودروسازی در این کمکرسانی حیاتی را ابلهانه نامید.
شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا تا جمعه شب از مرز ۱۲۰ هزار تن فراتر رفت و همگان اذعان دارند که بعد از چین، ایران و اروپا که کانون همهگیری ویروس بودند، اکنون خطر آمریکا بیشتر از هر جای دیگر است.
در کشورهای اروپایی اما بدون نیاز به صدور فرمان ویژه از سوی روسای دولتها، کارخانههای متعدد خودروسازی و سازندگان تجهیزات دیگر پیشاهنگ ساخت ونتیلاتور شدهاند.
گروه ایرلیکویید فرانسه گفته است که ماه آینده میلادی ۱۱۱۰ دستگاه تنفس مصنوعی را به بیمارستانهای کشور تحویل میدهد.
گروه تولیدی فرانسوی پیاسای که صاحب پژو و سیتروئن نیز که همکاری در این زمینه را بررسی کرده بود، گفته است، به یاری مردم فرانسه خواهد شتافت.
کارتل عظیم فنآوری آلمانی «دراگر» نیز این هفته از دو برابر شدن تولید دستگاه تنفس مصنوعی در این کشور خبر داد.
در ایتالیا و اسپانیا که اعلام روزانه شمار تلفات ناشی از بیماران مبتلا به کرونا بر وحشت مردم میافزاید، خودروسازان بزرگ با حمایت دولت وارد عرصه تولید تجهیزات تنفس مصنوعی شدهاند.
خودروسازیهای فراری و فیات- کرایسلر از مذاکرات سازنده با شرکتهای متخصص تجهیزات پزشکی خبر دادهاند؛ شرکت «مهندسی سیاره» که در تولید دستگاههای تنفس مصنوعی تخصص دارد، از سوی دولت ایتالیا دعوت شده که با همکاری خودروسازیها، شمار دستگاههای تولیدی را از ۱۶۰ به ۵۰۰ دستگاه در ماه برساند.
هر چند تنها در روزهای گذشته بر شمار مبتلایان به کرونا در ژاپن به میزان چشمگیری افزوده شد، کارخانههای خودروسازی این کشور نیز به بخشی از تلاش جهانی در تولید انواع تجهیزات مورد نیاز پزشکی مبدل شدهاند.
خودروسازی عظیم تویوتا که یکی از قدیمیترین خودروهایش را در فاصله سالهای ۱۹۵۷ تا ۲۰۰۱ با نام کورونا تولید و تبلیغ میکرد، دانش و توان خود را به کار گرفته تا تجهیزات کلانتر بیمارستانها را نیز بسازد.
سازندگان عمده جارو برقی غربی نیز از گشایش خط تولیدی تجهیزات تنفس مصنوعی خبر میدهند.
نیک گری، مدیر یکی از تولیدیهای جارو برقی در بریتانیا گفته است که دریافت دعوت از سوی دولت بوریس جانسون، نخست وزیر، برای اقدام در این عرصه، ابتدا او را شگفتزده کرد اما فورا به اهمیت آن پی برد و کار در شرکت او آغاز شد.
به گزارش خبرگزاریها، چاپگرهای سه بعدی نیز نقش مهمی در یاریرسانی به بیمارستانها در تهیه نیازمندیهای دوران دشوار مبارزه با کرونا دارند.
ابتدا شرکت ایتالیایی «ایسینووا» که با چاپگرهای سه بعدی از تولید قطعات موتورسیکلت درآمد داشته و از هفته گذشته نیز شرکت هلندی «اولتیمیکر» کارشناسان، طراحان و مرکز چاپ سه بعدی خود را در خدمت بیمارستانها قرار داد.
+9
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.