عکس از آرشیو دویچه وله :شرکتهای ایرانی در حال توسعه خودروهای برقی هستند اما بزرگترین مشکل، تامین موتورهای برقی این خودروهاست. ساخت سنسور ۱۵۰ مگاپیکسلی برای موبایل و فشار گسترده بر اینترنت خانگی از دیگر موضوعات تازههای تکنولوژی هستند.
مصطفی میرسلیم، رئیس هیئت مدیره مرکز تحقیقات موتور ایران خودرو (ایپکو) گفته است: «خودرو رانا برقی از موتور چینی استفاده میکند الان ما این موتور را وارد کردیم.بقیه قسمتهایی که به مدیریت هوشمند خودرو برمیگردد در داخل تولید شده است. برنامههایی پیشبینی شده است که در زمینه ساخت موتور الکتریکی هم به خودکفایی برسیم. البته باتریهای این خودرو در ایران تولید شده است.»
وی درباره این خودرو اینگونه توضیح داده است: «ما از موتورهای درونسوز در داخل این خودرو استفاده نمیکنیم. فقط باتریها باید شارژ شوند و میتواند تا ۲۰۰ کیلومتر مسیر را طی کند. خودرو طوری طراحی شده است که جواب نیازهای شهری را بدهد. البته این خودرو برای بیرون از شهر هم بد نیست و سرعت بیشینه آن تا ۱۲۰ کیلومتر در ساعت است.» مصطفی میرسلیم خودرو رانا محصولی است که ایران خودرو آن را بر اساس پلت فرم پژو ۲۰۶ توسعه داده است. حالا ایران خودرو با قرار دادن موتور برقی ساخت چین نمونه برقی آن را معرفی کرده است.
این شرکت البته نمونه هیبریدی از خودرو دنا را هم معرفی کرده است. خودرو دنا در واقع خودرویی است که ایران خودرو روی پلت فرم پژو ۴۰۵ توسعه داده است.
دنا پلاس پلاگین هیبرید یک خودروی هیبرید سری است که با برق منازل شارژ میشود. این خودرو از یک موتور الکتریکی با قدرت ۱۲۰ اسب بخار و ۲۲۰ نیوتنمتر گشتاور استفاده میکند. یک پیشرانه بنزینی سه سیلندر با حجم موتور هزار سیسی در کنار موتور الکتریکی در این محصول قرار گرفته است.
در هیبرید سری، اتومبیل با موتور الکتریکی حرکت میکند و زمانی که نیاز به قدرت بیشتر باشد یا سطح شارژ باتری از مقدار معینی کمتر شود، موتور بنزینی بدون این که راننده متوجه شود وارد مدار شده و باتری را شارژ می کند.
دنا هیبریدی در حالت تمامبرقی توانایی پیمایش ۶۷ کیلومتر و در حالت هیبریدی توانایی پیمایش هزار کیلومتر را دارد.
+3
رأی دهید
-17
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.