فعالیتهای آقای تبریزیان در سالهای اخیر با واکنش منفی وزارت بهداشت و پزشکان و برخی روحانیون همراه بوده است.
در شماری از سایتهایی که در ایران داروهای سنتی میفروشند، از روغن بنفشه به عنوان داروی "مورد تاکید طب اسلامی و استاد تبریزیان" یاد شده است.
در طب سنتی، گفته میشود تمامی بخشهای گل بنفشه مصرف دارویی دارد اما این روغن هیچ تاثیری برای درمان کرونا که تا کنون جان بیش از نفر را گرفته ندارد.
مقامات وزارت بهداشت و پزشکان در ایران گفتهاند استفاده از این روغن تاثیری برای درمان ندارد و ادعاهای مطرح شده جنبه علمی ندارند.
"مواد معدنی معجزهآسا" جوردن ساتر، شخصیت یوتیوبی، چندین و چند هزار مخاطب در شبکههای اجتماعی مختلف دارد. او مدعی است که یک "مکمل معدنی معجزهآسا" به نام اماماس میتواند ویروس کرونا را "نابود کند".
این مکمل حاوی دیاکسید کلر است که خاصیت سفیدکنندگی دارد.
البته آقای ساتر و دیگران حتی پیش از شیوع این ویروس جدید هم این مکمل را تبلیغ میکردند، تا اینکه در ماه ژانویه در توییتر مدعی شد که "نه تنها دیاکسید کلر کشنده موثر سلولهای سرطانی است، بلکه میتواند ویروس کرونا را نیز نابود کند".
سال گذشته، سازمان غذا و بهداشت آمریکا (افدیای) نسبت به خطرات نوشیدن اماماس هشدار داد. مقامات بهداشتی دیگر کشورها نیز توصیههای مشابهی صادر کردهاند.
افدیای میگوید "ما هیچ پژوهشی سراغ نداریم که امنیت و تاثیر درمانی این محصولات را ثابت کند" و هشدار میدهد که نوشیدن این محصولات میتواند باعث تهوع، استفراغ، اسهال و بروز علائم بیآبی در بدن شود.
ژل ضدعفونیکننده خانگی شستن دستها یکی از راههای اصلی جلوگیری از پخش شدن این ویروس جدید است و به همین خاطر گزارشهای زیادی مبنی بر کمبود ژل ضدعفونیکننده به گوش میرسد.
همزمان با کمبود ژل در ایتالیا، دستورهای ساخت چنین ژلهایی در خانه نیز در شبکههای اجتماعی پدیدار شد.
اما این دستورها که ادعا میشد جایگزین خوبی برای یکی از معروفترین مارکهای این کشورند، در واقع برای محلول ضدعفونیکنندهای بودند که بیشتر به درد تمیز کردن سطوح میخورد و به گفته دانشمندان برای پوست مناسب نیست.
ژلهای ضدعفونیکننده الکلی بین ۶۰ تا ۷۰ درصد الکل دارند، ولی در عین حال مواد نرمکنندهای نیز در خود دارند تا در برخورد با پوست ملایمتر باشند.