خطوط متروی لندن روزانه صدها هزار نفر را در این ابرشهر اروپا جابجا میکنند بی بی سی :در حالی که آمار رسمی تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در بریتانیا ۳۹ نفر اعلام شده، بوریس جانسون، نخستوزیر این کشور میگوید تعداد مبتلایان میتواند "بسیار گستردهتر" شود. همزمان نهاد بهداشتی اتحادیه اروپا سطح هشدار مربوط به ویروس کرونا را به "متوسط تا زیاد" تغییر داده است.
آقای جانسون که روز دوشنبه دوم مارس با بیبیسی گفتگو میکرد تصریح کرده که احتمال همهگیری و شیوع گسترده ویروس کرونا در برتانیا اکنون جدیتر شده و به احتمال بسیار زیاد بریتانیا در هفتهها و ماههای پیشرو با چالش روبرو خواهد بود.
در همین حال، روز دوشنبه ۴ مورد جدید کرونا مثبت در بریتانیا شناسایی شد که همه آنها از ایتالیا- کانون آلودگی به کرونا در قاره اروپا- به بریتانیا بازگشتهاند.
بوریس جانسون که با نخستین وضعیت هشداردهنده بهداشتی در دوران نخستوزیری خود روبروست گفته به زودی اقدامات پیشگیرانه و گامهای عملی برای مقابله با گسترش کرونا اعلام خواهد شد.
با این حال، او تاکید کرده که دولت و نظام بهداشتی بریتانیا "در آمادگی کامل" به سر میبرند و در توصیهای بهداشتی به مردم کشورش گفته: "فراموش نکنید که دستهایتان را بشویید".
نخست وزیر بریتانیا روز دوشنبه پس از جلسه اضطراری گروه کبرا که ویژه تصمیمگیری درباره وضعیت فوقالعاده در بریتانیاست با بیبیسی گفتگو کرد و خبر داد که جزئیات اقدامات دولت او برای مقابله با شیوع ویروس کرونا فردا (سهشنبه) رسما اعلام خواهد شد.
او گفته درباره اقداماتی چون تعطیل کردن مدارس و یا رویدادهای بزرگ عمومی بسته به "زمان و چگونگی قابلیتهای عملیاتی" چنین تصمیمهایی در نظر گرفته خواهند شد.
وزارت آموزش و پرورش بریتانیا گفته مدارس این کشور همچنان باز خواهد ماند تا زمانی که وزارت بهداشت در این باره تصمیم بگیرد پس از اظهارات آقای جانسون، گوین ویلیامسن، وزیر آموزش و پرورش بریتانیا گفت: "مدارس تا زمانی که وزارت بهداشت اعلام کند، باز خواهند ماند."
با وجود افزایش نگرانیها درباره شیوع ویروس کرونا و تاثیرات آن بر اقتصاد جهانی، دفتر نخست وزیر بریتانیا اعلام کرده که دولت لایجه بودجه خود را مطابق برنامه قبلی تقدیم پارلمان خواهد کرد.
مسابقات راگبی ۶ ملت هم که از پیش تاریخ برگزاری آن اعلام شده بود فعلا تعطیل نشده و قرار است انگلیس و ولز روز شنبه به میدان بروند.
در اسکاتلند، نیکولا استارجن، وزیر نخست، به مردم این بخش از بریتانیا هشدار داده که باید برای یک همهگیری جدی ناشی از شیوع ویروس کرونا آماده شوند.
اسکاتلند هم یک مورد جدید ابتلا به کرونا گزارش کرده که مربوط که بیماری است که اخیرا به ایتالیا سفر کرده بوده است.
دولت بریتانیا به عنوان یک اقدام احتیاطی گفته در صورت لزوم ممکن است از پزشکان و پرستاران بازنشسته بخواهد برای پیوستن به سیستم بهداشتی و کادر پزشکی کشور اعلام آمادگی کنند.
دورکاری، تعطیلی مدارس و لغو رویدادهای بزرگ عمومی دیگر گامهای عملیاتی است که مقامهای بریتانیا احتمال اتخاذ آنها را بسته به شرایط و گستردگی شیوع کرونا طرح کردهاند.
در تحولی دیگر مربوط به بریتانیا، مسافران اهل این کشور که در هتلی در تنریف اسپانیا قرنطینه شده بودند پس از منفی بودن نتیجه آزمایش به کشورشان بازگشتند.
هتل کاستا پالاس در تنریف از هفته پیش که چند میهمان سفر کرده از ایتالیا تست کرونا دادند و نتیجهاش مثبت بود، در قرنطینه قرار گرفته بود آن هم با حدود ۷۰۰ میهمان که صدهانفر از آنها بریتانیایی هستند.
با وجود این، این افراد پس از بازگشت به بریتانیا باید همچنان تا ۱۰ مارس که دو هفته تعیین شده برای قرنطینه آنها تمام میشود خود را در خانههایشان محصور کنند.
سایر تحولات کرونا در بریتانیا عبارتند از:
- خطوط هوایی بریتیش ایرویز صدها پرواز در حد فاصل ششم تا ۲۸ مارس را که از فرودگاههای هیترو، گتویک و لندن سیتی برنامه ریزی شده بود را با هدف همخوانی با برنامه های پیش گیری از شیوع ویروس کرونا لغو کرده است
- خطوط هوایی رایانایر اعلام کرده با توجه به کاهش فروش بلیت و مسافرتهای هوایی، ۲۵ درصد پروازهای خود به ایتالیا را کاهش میدهد
- نهاد صنفی یوکی هاسپیتالیتی که متولی امور صنفی صنایع گردشگری چون رستورانها و هتلهاست به بیبیسی گفته با کاهش ۱۰-۱۵ درصدی مشتریان روبروست
- وزیر اقتصاد ایرلند شمالی هم گفته میکدهها و اغذیه فروشیهای این کشور هم صدها میلیون دلار ضرر دیدهاند
- و بالاخره این که آمازون، غول دنیای فروش اینترنتی که در ابتدا با ایده بزرگترین کتابفروشی آنلاین جهان آغاز به کار کرده بود اعلام کرده در نمایشگاه سالانه کتاب لندن که قرار است هفته آینده، ۱۰ مارس، افتتاح شود شرکت نخواهد کرد
در نقاط مختلف بریتانیا یعنی انگلستان، ولز، ایرلند شمالی و اسکاتلند روی هم رفته تاکنون ۳۹ مورد کرونا مثبت شناسایی شده است
سازمان جهانی بهداشت: مقابله با کرونا وارد 'مرحله نامعلومی' شده است
سازمان جهانی بهداشت میگوید مبارزه علیه ویروس کرونا ناقل بیماری کووید-۱۹ وارد مرحله نامعلومی شده است ولی هنوز هم میتوان آن را مهار کرد.
تِدروس آدهانوم، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت، از کشورها خواسته به تلاش برای جلوگیری از انتقال این بیماری ادامه دهند. او افزوده میتوان شیوع بیماری را به عقب راند.
به گفته او، سازمان جهانی بهداشت هر لحظه و هر روز گسترش بیماری را رصد میکند و وضعیت کنونی را هنوز یک اپیدمی یا همهگیری جهانی نمیداند. آقای آدهانوم گفته در ۲۴ ساعت گذشته موارد گزارش شده ابتلا به کرونا در خارج از چین نسبت به داخل چین که بیماری از آنجا آغاز شده، تقریبا ۹ برابر بوده است.
به گفته او، شیوع بیماری در ایران، کره جنوبی، ژاپن و ایتالیا بیشترین نگرانی را سبب شده است.
همزمان مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در جهان روز دوشنبه، دوم مارس، به ۸۶ هزار نفر رسید که از میان آنها تاکنون بیش از ۳۰۰۰ هزار نفر جان خود را به علت بیماری کووید-۱۹ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا از دست دادهاند. حدود ۹۰ درصد این آمارها مربوط به چین و به ویژه استان هوبی این کشور است که شهر ووهان در مرکز آن کانون پیدایش ویروس کرونا اعلام شده است.
توصیههایی برای مقابله با ویروس کرونا
سازمان جهانی بهداشت میگوید برای محافظت از خودتان مهم این است که:
- وقتی عطسه و سرفه میکنید، جلوی دهان و بینی خود را با دستمال یا آرنج خود بگیرید
- فوری دستمال را در سطل زباله دربسته بیاندازید
- دستهای خود را به طور مرتب با صابون و مواد بهداشتی بشویید
- از افرادی که سرفه و عطسه میکنند (حداقل یک متر) فاصله بگیرید
خودتان را با این کارها اذیت نکنید:
سازمان جهانی بهداشت اضافه میکند که هیچکدام از این کارها برای محافظت در برابر این ویروس جدید کارساز نیست.
- خوردن سیر
- غرغره کردن دهانشویه
- شستشوی بینی با محلول نمک
- مالیدن روغن کنجد اطراف بینی
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان