دویچه وله :نماینده رشت با انتقاد شدید از پنهانکاری مسئولان در اعلام شمار واقعی قربانیان بیماری کرونا گفته است آمار رسمی بیشتر شبیه شوخی است. وضع در گیلان بسیار وخیم است. در رشت حتی راهروی بیمارستانها پر از مبتلایان به کروناست.
هیچکس از آمار دقیق مبتلایان و قربانیان این بیماری اطلاع دقیقی ندارد. اما نماینده رشت در مجلس ایران میگوید: «براساس شواهد و قرائن و اطلاعاتی که به ما رسیده تعداد افراد درگیر و فوتشده براثر این بیماری بیشتر از رقمی است که اعلام میشود.» ظرف روزهای گذشته بارها به پنهانکاری مسئولان جمهوری اسلامی درباره گستره شیوع بیماری کرونا در رسانههای داخل و خارج از ایران انتقاد شده است. موضوعی که خود به گسترش بیشتر بیماری دامن زده است. فاصله تلخی میان آمار رسمی و آمار واقعی غلامعلی جعفرزاده با اشاره به آمار رسمی مبنی بر درگذشت حدود ۴۰ نفر براثر کرونا در ایران، این آمار را «چیزی شبیه شوخی» دانسته و به "عصر ایران" گفته است که «وضعیت گیلان بسیار وخیمتر از قم و حتی دیگر نقاط ایران است».
نماینده رشت خبر داده است که وضعیت استان گیلان، بهویژه رشت، بحرانیتر از سایر نقاط ایران است. شدت این بحران به گفته غلامعلی جعفرزاده به حدی است که او کرونا را «در حد یک جنگ» دانسته است. نماینده رشت گفته «که تمام بیمارستانهای رشت پر از بیماران مشکوک به کرونا است». نکته نگران کننده دیگر این است که کادر درمان بیمارستانهای گیلان با کمبود شدید امکانات اولیه روبرو هستند.
به گفته او پزشکان و پرستاران بیمارستانهای رشت حتی به یک ماسک استاندارد هم دسترسی ندارند. بیمارستانها پر هستند و بیماران امکانی برای درمان ندارند. بیمارستانهای پر، دستهای خالی پرستاران و پزشکان نماینده رشت تصویری از وضعیت رشت به دست میدهد و میگوید: «وضعیت بهگونهای است که در حال حاضر بر سر در بیمارستان رازی (که بهعنوان مرکز اصلی پذیرش بیماران کرونا در گیلان در نظر گرفته شده بود) نوشتهاند به دلیل پُر شدن ظرفیت، بیماران جدید را پذیرش نمیکنند.»
علاوه بر بیمارستان رازی، بیمارستانهای دیگر مانند ۱۷ شهریور هم که بیمارستان کودکان است از کمبود شدید امکانات بهداشتی برای مقابله با گسترش ویروس کرونا رنج میبرند. او گفته است: «امروز از کمبود ماسک برای پرسنل این بیمارستان هم مطلع شدم و نگرانی که خانوادههای بخش درمان و خانوادههای کودکان بستری در ۱۷شهریور دارند.»
به گفته او در بحبوحه این کمبود حتی از ایجاد یک بیمارستان صحرایی نیز خودداری میشود. غلامعلی جعفرزاده پرسیده است که چرا در مقابل ایجاد بیمارستان صحرایی در رشت مقاومت میشود؟ قبرستانهایی برای دفن قربانیان کرونا یا شیوع بیشتر آن؟ یک مورد نگران کننده دیگر که نماینده رشت به آن اشاره کرد دفن غیربهداشتی افرادی است که بر اثر کرونا جان خود را از دست دادهاند. او گفته است: «طبق گزارشهای دهیاران و اعضای شوراهای روستا تعدادی از مردم روستاهای گیلان با علائم مشابه کرونا طی این مدت فوت کرده و بدون آنکه علت فوت آنها ثبت شود، دفن شدهاند.»
این در حالی است که دفن غیربهداشتی در قبرستانهای روستاها میتواند به گفته نماینده رشت خود عاملی برای شیوع بیشتر بیماری شود، «چون در بعضی از روستاهای گیلان قبرستانها نزدیک مناطق مسکونی قرار دارند که دفن افراد بدون رعایت موازین و پروتکل سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت میتواند وضعیت سلامت و زندگی مردم این مناطق را بهشدت دچار مشکل کند». مردم ناآگاه و مسئولانی بدون احساس مسئولیت پنهانکاری حکومت پیامدهای خطرناک دیگری نیز داشته است. گروههایی از مردم بیتوجه به خطر کرونا از تعطیلی مدارس برای سفرهای تفریحی استفاده کردهاند. نماینده رشت میگوید کماهمیت نشان دادن کرونا باعث شد که ۷۰۰ هزار نفر به گیلان سفر کنند. او معتقد است که نحوه برخورد مسئولان «باعث شد تا مردم هم چندان جدی با موضوع برخورد نکنند و حتی تعدادی از آنها به مسافرت رفتند که تنها حدود ۷۰۰ هزار نفر طی روزهای گذشته به گیلان سفر کردند».
وضع به این زودیها در ایران و در جهان عادی نخواهد شد. اما حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، به خود اجازه داد به راحتی به مردم بگوید که از شنبه ۱۰ اسفند همهچیز "عادی" میشود. غلامعلی جعفرزاده در این باره به عصر ایران گفته است: «این قبیل اظهارات نشان میدهد که شاید در دولت هنوز بهدرستی به عمق فاجعه پی نبردهاند.»
او به نقش قرنطینه در جلوگیری از گسترش کرونا اشاره کرده است؛ اقدامی که هنوز از سوی مسئولان جمهوری اسلامی جدی گرفته نمیشود. نماینده رشت از ضرورت "قرنطینه شهر به شهر در گیلان" سخن گفته و خواسته است که «رفتوآمد از رشت به آستانه اشرفیه یا آستانه به لاهیجان ممنوع شود تا این بحران مهار شود». ایران "پیشرفتهترین" کشور در مبارزه با کرونا! انتقاد سخت نماینده رشت از دولت و دست اندرکاران در حالی است که وزیر بهداشت مدعی است جمهوری اسلامی در «پیشگیری و مبارزه با شیوع بیماری کرونا از کشورهای پیشتاز منطقه شرق مدیترانه و برای اولین بار در جهان است».
سعید نمکی همچنین گفته است که آمار بهبودیافتهگان در حال افزایش است و جمهوری اسلامی به جای آنکه منتظر کرونا بماند، پیشقدم جلوگیری از آن شده است. وزیر بهداشت نحوه برخورد وزارتخانهاش در کنترل و درمان بیماری را چنین توصیف کرده است:
«به جای اینکه بنشینیم ویروس به سراغ ما بیاید ما به سراغ پیشگیری از ابتلا به این بیماری خواهیم رفت، این طرح با ۳۰۰ هزار اکیپ درمانی و بهداشتی از فردا کار خود را آغاز خواهد کرد.» قرار است این اکیپها سراغ "تک تک منازل مردم" بروند و موارد مشکوک را شناسایی کند.
این که بعد از شناسایی چه امکانی به بیماران احتمالی داده خواهد شد روشن نیست. زیرا وزیر بهداشت جمهوری اسلامی در عین حال خود از جمله کسانی است که به عملکرد دولت روحانی در تهیه امکانات انتقاد کرد. او همچنین از احتکار شبکههای "بیانصاف" در جمهوری اسلامی شکایت کرده است.
+32
رأی دهید
-0
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۳۸
scandal - برلین، آلمان
ای خاک عالم بر سر نماینده رشت که جیره خوار این رژیم هستی: غم غزه را فراموش نکن و مگه خون یک رشتی رنگین تر از غزه ایی است!؟ 😛😛😛😛😛. بمیرید که ما را و گله ما را از روز اول جدی نگرفتید که این رژیم ایرانی نیست و قصد نابودی ماها را داره!
3
12
دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۷
haghighatdana - فارسی ، فرانسه
صداقت آخوندهای ج اسـ...
0
12
دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.