دویچه وله :آمار جدید ابتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته حاکی از شیوع سریع این بیماری در ایران است. خبرگزاری آلمان در گزارشی از وضعیت موجود در آستانه نوروز مینویسد و اینکه نمایندگان رسانههای خارجی قصد ترک تهران را دارند.
کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، امروز یکشنبه ۱۱ اسفند آمار موارد جدید مبتلایان قطعی به ویروس کرونا از ظهر دیروز تا امروز را ۳۸۵ مورد اعلام کرد. طبق گفتههای جهانپور، در ۲۴ ساعت گذشته ۵۴ تن جان خود را به دلیل ابتلا به این ویروس از دست دادهاند.
به این ترتیب شمار مبتلایان قطعی به ویروس جدید کرونا در ایران طبق آمار رسمی ۹۸۷ نفر است.
در آمار تازه انتشاریافته، بیشترین موارد ابتلای جدید به این ویروس در روزهای اخیر در استان تهران بوده است؛ از دیروز تا امروز ۱۷۰ مورد. به گفته کیانوش جهانپور، در استان مرکزی با ۴۴ مورد در ۲۴ ساعت گذشته، شرایط شیوع سریع بیماری بیش از استانهای دیگر کشور است.
استان مرکزی از شرق با استان قم و از شمال شرقی با استان تهران هممرز است.
شهر قم که به عنوان مرکز شیوع بیماری کرونا در ایران شناخته میشود با ۳۰ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، بیشترین آلودگی را بعد از تهران و مرکزی دارد.
به گفته رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۱۷۵ مبتلا به این بیماری بهبود یافته و ترخیص شدهاند که به گفته جهانپور، "عدد قابل توجهی است".
خبرگزاری آلمان در گزارشی از تهران با اشاره به آمار جدید مینویسد: «برخلاف پیشبینیهای وزارت بهداشت و درمان ایران، وضعیت در روزهای گذشته در ایران به گونهای چشمگیر رو به وخامت گذاشته است. ارتش و سپاه هم در مقابله با ویروس کرونا در ایران به کمک دولت آمدهاند.» ضدعفونی شهرها با تجهیزات نیروی زمینی ارتش امروز یکشنبه ۱۱ اسفند، خبرگزاریهای داخلی از آغاز به کار قرارگاه جهادی مبارزه با ویروس کرونا در اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش خبر دادند. در شرح اقدامات این قرارگاه آمده است که تمامی یگانهای تابعه اعم از بیمارستانهای منطقهای و صحرایی، مراکز درمانی بهداشتی و گردانهای رزمی، پزشکان، پزشکیاران، پرستاران و بهیاران خود را در اختیار ستاد بحران و دانشگاه علوم پزشکی استانها قرار خواهند داد.
در شرح اقدامات همچنین به رفع آلودگی و پاکسازی (ضدعفونی) با تجهیزات نیروی زمینی در مراکز پرازدحام شهرها اشاره شده است.
برخی کاربران شبکههای اجتماعی هم تصاویری از خودروهای آبپاش یگان ویژه ناجا را منتشر کردهاند که در حال ضدعفونی شهرها هستند. "برخی رسانههای خارجی دفاتر خود را در تهران میبندند" به گزارش خبرگزاری آلمان با روند صعودی شیوع کرونا در ایران، بسیاری از اتباع خارجی که هماکنون در ایران به سر میبرند، به توصیه وزارت خارجه کشورهایشان تصمیم به ترک ایران گرفتهاند. این گزارش همچنین از قصد خروج نمایندگان برخی رسانههای خارجی از ایران و تعطیلی موقت دفاتر این رسانهها در تهران مینویسد. "ضربه کرونا به ایرانیان خوشمشرب در آستانهی نوروز" خبرگزاری آلمان با اشاره به فرارسیدن نوروز، "بحران شیوع کرونا در این کشور را ضربه سختی" برای ایران میداند. خبرنگار "دِپِآ" مینویسد: «از ترس آلوده شدن به کرونا، ایرانیها که معمولا اهل معاشرتاند، از هر تماسی حتی با بستگان خود خودداری میکنند. فروشگاهها و رستورانها تقریبا خالی از مشتری هستند. از آنجا که کرونا در استانهای حاشیه دریای خزر، مقصد محبوب ایرانیها در تعطیلات نوروز، هم در حال حاضر تهدیدی جدی به شمار میآید، صنعت گردشگری کشور نیز تحت تأثیر شیوع کرونا قرار گرفته است. سینما، تئاتر، مدارس و دانشگاهها بسته شدهاند.»
در این گزارش به کمبود مواد ضدعفونیکننده اشاره و نوشته شده: «در حالیکه دولت ادعا میکند، تولید این مواد به شدت افزایش یافته است اما نه داروخانهها و نه فروشگاهها مواد ضدعفونیکننده ندارند. بهای الکل به منظور ضدعفونی کردن بر پایه گفتههای مشتریان تا ۱۰ برابر افزایش یافته است.» مشکل ماسک و ژل ضدعفونیکننده از کجا آغاز شد؟ مشکل تأمین ماسک و مواد ضدعفونیکننده از همان روزهای نخست اعلام رسمی ورود کرونا به ایران شروع شد.
رسانههای داخلی مینویسند، هجوم مردم برای تهیه ماسک و مواد ضدعفونی کننده، از روز سوم اسفند، قفسه داروخانه ها را خالی کرد، به گونهای که روز چهارم اسفند بیشتر مردم تنها میتوانستند الکل صنعتی گیر بیاورند، الکلی که در روز پنجم اسفند هم نایاب شد.
در گزارشهای خبری، به عنوان مهمترین دلیل آشفتگی بازار، علاوه بر فعالیتهای سودجویانه و احتکار محصولات، به بخشنامه وزارت بهداشت برای ممنوعیت عرضه جدید این اقلام در داروخانهها اشاره شده است .
بر پایه توضیح وزارت صمت در روز ۹ اسفند، اولویت وزارت بهداشت در روزهای نخست انتشار کرونا، تأمین ماسک و مواد ضدعفونی برای مراکز درمانی بوده است. هشدار نسبت به استفاده از اقلام تقلبی از سوی دیگر مقامات و مسئولان بهداشت و درمان کشور نسبت به استفاده از اقلام تقلبی در بازار هشدار میدهند. دکتر فرزاد پیرویان، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، یکشنبه با اشاره به توزیع الکل متانول یا الکل چوب به عنوان الکل ضدعفونی کننده در برخی مراکز و مغازهها به مردم نسبت به خطرات و عوارض ناشی از کاربرد این مواد هشدار داده است.
مسئولان وعده دادهاند، در یکی دو روز آینده، عرضه ماسک و مواد ضدعفونی کننده به اندازه کافی باشد و بازار اشباع شود.
+13
رأی دهید
-2
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۶۳
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
حالا روغن بنفشه کمیاب نشه، الکل و ژل زیاد مهم نیست.
0
4
دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۰:۴۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
وقتی تعداد مبتلایان در مجلس را 200 نفر اعلام کرده اند به نسبن تعداد مبتلایان در سراسر کشور باید بالای 200 هزار نفر باشد
0
4
دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۶:۴۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.