دویچه وله :لیگ ملی فوتبال زنان عربستان برای نخستین بار برگزار میشود. هدف از برگزاری این مسابقات با ۱۰۰ هزار پوند جایزه، مشارکت زنان در ورزش اعلام شده است. فعالان حقوق زنان اما خواهان رفع محرومیتهای بیشتری هستند.
مقامات عربستان گفتهاند یک ماه دیگر برای برگزاری لیگ ملی فوتبال زنان (WFL) دست بهکار میشوند. بودجهای هم برای این مسابقات در نظر گرفته شده است. ممنوعیت حضور زنان عربستانی در ورزشگاهها از دو سال گذشته برداشته شد و برای نخستین بار، زنان موفق شدند پا به ورزشگاهها بگذارند.
روزنامه "تلگراف" چاپ بریتانیا روز چهارشنبه هفتم اسفند (۲۶ فوریه) در گزارشی، این اقدام مقامات در عربستان را حرکتی برای "کاهش محدودیتهای حضور زنان در پادشاهی فوق محافظه کار" ارزیابی کرد که حاضر شده بودجهای برای مشارکت بیشتر زنان در عرصههای ورزشی و حمایت از ورزشکاران خود اختصاص بدهد.
"تلگراف" نوشت که بیش از یک سال از مجاز شدن رانندگی بانوان در عربستان و چند ماه از اعطای حق سفر زنان بدون اجازه همسر و خانواده میگذرد و اکنون نوبت به لیگ ملی فوتبال زنان در عربستان رسیده است.
این روزنامه، تصمیم جدید مقامات عربستان را "حرکت درست" برای کشوری معرفی کرده که بر اساس گزارشهایی در سال ۲۰۱۵ بیش از ۷۳ درصد از زنان آن، فرصت عرض اندام در حوزههای ورزشی را نداشتند.
فدراسیون ملی ورزش عربستان (SFA)، سازوکارهایی هم برای شکلگیری این لیگ در نظر گرفته و قصد دارد ابتدا مسابقات منطقهای برگزار کند تا استعدادهای ورزشی، شناسایی و سپس رقابت نهایی در لیگ ملی فوتبال زنان شروع شود.
جایزه ای به مبلغ ۱۰۰ هزار پوند هم برای لیگ ملی فوتبال زنان درنظر گرفته شده است؛ مبلغی که به نوشته روزنامه "تلگراف"، عربستان هرگز حتی در مسابقات جام جهانی هم به ورزشکاران زن نپرداخته است.
مسئولان فدراسیون ملی ورزش عربستان و برگزارکنندگان این لیگ امیدوارند این اقدامات باعث افزایش مشارکت زنان در میدانهای ورزشی شود.
فدراسیون ملی ورزش عربستان گفت که با راهاندازی این مسابقات، "حضور زنان عربستان در عرصه ورزش، تقویت و استعدادها و موفقیتهای ورزشی آنها شکوفا میشود".
کنشگران حقوق زنان در عربستان اما معتقدند "در حالی که فعالان و سازماندهندگان حقوق زنان هنوز در عربستان مورد آزار و اذیت قرار میگیرند و با خطرات بازداشت" مواجه هستند، کارهای بیشتری باید انجام شود.
به گفته فعالان حقوق زنان در عربستان، هنوز زنان این کشور استقلال کافی ندارند و برای انجام کارهایی مانند طلاق و شروع کسبوکارهای اقتصادی، به اجازه اعضای خانواده نیاز دارند.
عربستان سال ۲۰۱۲ و بعد از فشارهای کمیته بینالمللی المپیک، تنها اجازه حضور زنان در المپیک را صادر کرد. این در حالی است که بسیاری از دختران این کشور، هنوز از آموزشهایی مانند تربیت بدنی، محروم هستند.
+9
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.