پیام سلامت : کامو کامو درختچه ای است که در مناطق خاصی از جنگل های بارانی آمازون یافت می شود و ممکن است ماده غذایی بعدی باشد که به زودی به بازارهای جهانی معرفی شده و طرفداران زیادی پیدا کند.
به گفته محققان این درختچه دارای میوه های بزرگی است که مانند گیلاس یا آلو هستند و به نظر می رسد یکی از بهترین منابع غذایی حاوی ویتامین C در جهان باشند. در حقیقت پودر کامو کامو نسبت به سایر مواد غذایی موجود در کره زمین، بیشتر حاوی این ویتامین است. گاهی اوقات حتی ۶۰ برابر بیشتر از پرتقال در این میوه ویتامین C یافت می شود.
این میوه برای بازار جهانی کاملاً جدید است. اما محبوبیت آن در سراسر جهان رو به افزایش می باشد. آیا کامو کامو واقعا برای بدن مفید است؟ آیا ویتامین این میوه همان قدر گفته می شود زیاد است؟ برای دریافت پاسخ این سوالات بهتر است که ما را تا انتهای این مطلب مجله پیام سلامت همراهی کنید.
کامو کامو چیست؟
میوه کامو کامو محصول درختچه Myrciaria dubia است که یک درخت کوچک و عضوی از خانواده گیاهان myrtle محسوب می شود.
Myrciaria dubia از همان خانواده درختانی است که ما به میوه های آنها تمشک می گوییم. هر بوته وحشی از این درخت می تواند حدود ۲۶ پوند میوه در سال بدهد. رنگ این میوه زرد مایل به قرمز و بسیار ترش است. به همین دلیل معمولاً به جای اینکه خالی مصرف شود به حالت پودر در آورده شده و با غذاهای دیگر مخلوط و به شکل طعم دهنده استفاده می شود.
جلوگیری از التهاب، بهبود سلامت لثه و چشم، درمان تبخال، بهبود خلق و خوی و مواردی از این دست همگی از خواص کامو کامو هستند. مطالعات حیوانی نشان داده اند که کامو کامو اثرات آنتی اکسیدانی و آنتی ژنوتیکی در بدن دارد.
ارزش غذایی کامو کامو
میوه این درخت حاوی ترکیبات فیتوشیمیایی قدرتمند، مواد معدنی و اسیدهای آمینه ای مانند سرین، لوسین و والین است. این ماده همچنین حاوی ۳۵۵ میکروگرم کاروتنوئید نیز می باشد. در میوه کامو کامو، کاروتنوئیدهایی مانند لوتئین، بتاکاروتن و زاکزانتین وجود دارد.
Acerola و acai دو ماده غذایی فوق العاده هستند که به دلیل داشتن ویتامین C بسیار زیاد برای بدن مفید شناخته شده اند. اما کامو کامو در واقع حتی بیشتر از این مواد ویتامین C برای بدن دارد.
براساس گزارش وب سایت Heal With Foods هر ۱۰۰ گرم میوه کامو کامو (Myrciaria dubia) حاوی ارزش غذایی زیر است:
- ۰٫۴ گرم پروتئین
- ۰٫۲ گرم چربی
- ۲۱۴۵ میلی گرم ویتامین C (حدود ۳۵۷۵ درصد از نیاز روزانه بدن)
- ۲٫۱ میلی گرم منگنز (۱۰۶ درصد از نیاز روزانه بدن)
- مس ۰٫۲ ۰٫۲ میلی گرم (۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن)
- ۰٫۵ میلی گرم آهن (۳ درصد از نیاز روزانه بدن)
- ۱۲٫۴ میلی گرم منیزیم (۳ درصد از نیاز روزانه بدن)
- کلسیم ۱۵٫۷ میلی گرم (۲ درصد از نیاز روزانه بدن)
- ۸۳٫۸ میلی گرم پتاسیم (۲ درصد از نیاز روزانه بدن)
- ۰٫۴ میلی گرم روی (۲ درصد از نیاز روزانه بدن)
مهمترین خواص این میوه
از سیستم ایمنی و سلامت روده پشتیبانی می کند همانطور که گفته شد، این میوه حاوی ویتامین C بسیار زیادی است. به علاوه دارای آنتی اکسیدان های دیگری مانند پلی فنول ها و اسید الاستیک نیز می باشد.
این ماده می تواند ۶۰ برابر بیش از پرتقال و ۵۶ برابر بیشتر از لیمو ویتامین C داشته باشد مطالعات نشان داده اند که کامو کامو ممکن است به تغذیه بدن و رساندن مواد مغذی لازم برای بهبود بیماری هایی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا کمک کند.
بر اساس نتایج مطالعات، متراکم مواد مغذی موجود در این میوه می تواند از سلامت روده حمایت کرده و از ورود رادیکال های آزاد و سایر عوامل بیماری زا جلوگیری کند. بنابراین برای محافظت از بدن در برابر عفونت های باکتریایی، ویروس ها و سایر موارد مفید است.
علاوه بر این یک مطالعه دیگر که در سال ۲۰۱۸ روی حیوانات انجام شد حتی نشان داد که کامو کامو با تغییر مثبت میکروبیوتای روده (که بسیار وابسته به عملکرد سیستم ایمنی است) و با افزایش مصرف انرژی می تواند در جلوگیری از چاقی موثر باشد. مطالعات متعددی نشان داده اند که این میوه می تواند منجر به کاهش تجمع چربی و کاهش کند شدن سیستم متابولیکی شود و به بهبود تحمل گلوکز و حساسیت به انسولین کمک کند.
سلامت کبد را بهبود می بخشد کامو کامو به عنوان یک کوکتل قدرتمند و غنی از آنتی اکسیدان ها و فیتوشیمیایی ها می تواند به چندین روش مختلف از کبد مراقبت کند. میزان ویتامین C این میوه به ویژه توانایی زیادی در بهبود سلامت کبد دارد.
برای افراد مبتلا به بیماری های کبدی مانند سیروز، مصرف ویتامین C نتایج مثبتی را در روند درمانی ایجاد می کند. تحقیقی که در سال ۲۰۱۰ انجام شد نشان داد در بدن حیواناتی که پودر کامو کامو مصرف می کنند؛ علائم مهمی از سرکوب آسیب کبدی مشاهده می شود. در این مطالعه به طور خاص یک ترکیب فعال به نام ۱ متیل مالات که از این میوه جدا شده بود؛ به حیوانات خورانده شد. این مطالعه نتیجه گرفت که ۱-متیل مالات موجود در کامو کامو یکی از دلایلی است که می تواند به سلامت کبد کمک کند.
خلق و خوی را بهبود می بخشد ویتامین C زیاد در کامو کامو ممکن است در تولید سروتونین، که باعث بهبود خلق و خوی می شود؛ نقش داشته باشد. این خاصیت توضیح می دهد که چرا مصرف این میوه به عنوان یک روش بالقوه برای درمان افسردگی عمل می کند. در حقیقت تحقیقات نشان داده اند افرادی که کمبود ویتامین C دارند؛ اغلب احساس افسردگی بیشتری می کنند.
ویتامین C یک عامل مؤثر برای تبدیل تریپتوفان به ۵-هیدروکسی تریپتوفان در تولید سروتونین است. بنابراین ممکن است که ویتامین C موجود در میوه کامو کامو برای بیماران مبتلا به افسردگی که سطح سروتونین در بدنشان پایین است؛ مفید باشد.
به عنوان مثال در یک مطالعه انجام شده در بیمارستان عمومی مونترال مشخص شد که بسیاری از بیمارانی که میزان ویتامین C بدنشان کم است، علائم کندی و افسردگی را گزارش کرده اند. با مصرف ویتامین C همه این بیماران بهبودی قابل توجهی در خلق و خوی را شاهد بودند.
دهان و لثه را سالم نگه می دارد به لطف آنتی اکسیدان های قدرتمند و اجزای ضد ویروسی در این میوه، مصرف آن برای مبارزه با بیماری های لثه مفید است. مطالعات نشان داده اند که مواد غنی از آنتی اکسیدان به کاهش رادیکال های آزاد، که از عوامل التهابی در پیشرفت مشکلات لثه ای و پریودنتال هستند؛ کمک می کنند.
برخی از مبتلایان به بیماری لثه گزارش داده اند که پس از مصرف دو قاشق چای خوری پودر کامو کو در روز شاهد نتایج فوق العاده ای بودند. داشتن لثه سالم از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا سلامت لثه به طور مستقیم با سلامت قلب در ارتباط است.
ممکن است به کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو کمک کند توانایی احتمالی میوه کامو کامو در کاهش سرعت روند پیری مورد مطالعه قرار گرفته است. آنتی اکسیدان های قدرتمندی که در این میوه وجود دارد ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو، به ویژه در افراد مسن یا در میان مبتلایان به درد مزمن، کمک کند. همچنین مواد مغذی موجود در کامو کامو برای کاهش التهاب از جمله کاهش مارکرهای التهابی مانند اینترلوکین (IL-6) و پروتئین واکنش پذیر C با حساسیت بالا (hsCRP) مفید است.
از سلامت سیستم قلبی و عروقی پشتیبانی می کند التهاب یکی از دلایل اصلی بسیاری از بیماری های مرتبط با افزایش سن مانند بیماری های قلبی، دیابت، آلزایمر و آرتروز است.
اعتقاد بر این است که میوه کامو کامو به عنوان یک ماده غذایی ضد التهابی قدرتمند عمل کرده و به محافظت از قلب و شریان ها در برابر ضخیم شدن و سفت شدن (یکی از عوامل خطر برای ایجاد بیماری های قلبی است) کمک می کند. ضمن اینکه باعث متعادل شدن سطح قند خون و پاسخ به انسولین می شود. یک مطالعه که در سال ۲۰۱۸ انجام شد نیز نشان داد که کامو کامو می تواند به بهبود عروق و فشار خون در بزرگسالان کمک کند.
به محافظت از قدرت بینایی و سلامت چشم کمک می کند میوه کامو کامو همچنین می تواند در ایجاد بیماری های چشم مانند دژنراسیون ماکولا اثر مثبت داشته باشد. این بیماری با افزایش سن شایع تر می شود.
ویتامین C و سایر مواد مغذی ضروری که در این میوه یافت می شوند می توانند پیشرفت دژنراسیون ماکولا وابسته به سن و کاهش قدرت بینایی را کاهش دهند. دژنراسیون ماکولا وابسته به سن علت اصلی نابینایی در افراد بالای ۵۵ سال در جهان محسوب شده و پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۵ تعداد مبتلایان به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن سه برابر شود.
روش مصرف میوه کامو کامو
محبوب ترین شکل استفاده از این میوه، مصرف پودر کامو کامو است که به نوشیدنی ها و اسموتی های دستساز اضافه می شود و یا با غذاهایی مانند جو دوسر و ماست مخلوط می شود. همچنین می توان آن را روی انواع سالاد نیز استفاده کرد. اگرچه پختن این پودر در دمای زیاد ممکن است برخی از مواد مغذی آن را از بین ببرد.
در سال های اخیر از این میوه در تهیه بستنی ها، ماست های میوه و برخی از دسرهای صنعتی نه تنها برای ایجاد طعم ترش بلکه برای رنگ آمیزی نیز استفاده می شود.
دوز توصیه شده برای مصرف پودر کامو کامو در برندهای مختلف متفاوت است. اما معمولا حدود ۱ الی ۳ قاشق چایخوری در روز می توانید از این پودر استفاده کنید. بیش از این مقدار ممکن است ویتامین C زیادی را وارد بدن کرده و منجر به عوارض جانبی شود. هنگام خرید پودر یا مکمل این میوه به دنبال نام صحیح گونه Myrciaria dubia روی بسته بندی محصول باشید. البته می توانید میوه این درخت را نیز به صورت تازه تهیه کرده و همراه با دیگر میوه ها آبگیری کنید. برخی افراد با این میوه کرم، سرم یا ماسک پوستی نیز درست می کنند.
خطرات و عوارض جانبی
این میوه یک خوراکی طبیعی است و معمولاً عوارض جانبی زیادی ایجاد نمی کند. اما هنوز عوارض جانبی ناشی از آن مورد مطالعه قرار نگرفته است. بنابراین ممکن است در بعضی از افراد عوارض جانبی ایجاد کند.
از آنجا که کامو کامو حاوی مقدار بسیار زیادی ویتامین C است، هنگامی که در دوزهای زیادی مصرف شود؛ به طور بالقوه می تواند عوارض جانبی مانند موارد زیر را ایجاد کند:
- مشکلات گوارشی
- تهوع
- اسهال و استفراغ
- مشکلات کلیوی
این میوه به ویژه بر روی دستگاه گوارش افراد مستعد به زخم معده تأثیر منفی می گذارد.
مصرف این میوه به صورت قرص یا مکمل ممکن است با بعضی از داروهای شیمی درمانی تداخل داشته باشد. اگر به بیماری هایی مانند سرطان مبتلا هستید، همیشه قبل از مصرف این میوه با پزشک مشورت کنید.
آیا مصرف کامو کامو برای بارداری بی خطر است؟
به دلیل ویتامین C زیاد در این میوه، مصرف زیاد آن (بیش از ۱ الی ۳ قاشق غذاخوری در روز به صورت پودر) ممکن است در دوران بارداری اثرات مضری داشته باشد.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان