عرضه غیرقانونی مورچهخوار پولکدار در یکی از بازارهای آسیایی، عکس از آرشیودویچه وله :پژوهشگران چینی احتمال میدهند که ویروس جدید کرونا از طریق گونهای مورچهخوار به انسان منتقل شده باشد. این حیوان در چین مصرف خوراکی و دارویی دارد و در بازار غیرقانونی حیوانات وحشی شهر ووهان عرضه میشده است.
تا کنون عامل انتقال ویروس جدید کرونا که از حدود یک ماه پیش تا بامداد شنبه ۱۹ بهمن (هشتم فوریه) به مرگ بیش از ۷۲۰ نفر در چین منجر شده به طور قطعی شناسایی نشده است.
بر پایه تازهترین یافتههای پژوهشگران چینی احتمال میرود نخستین موارد سرایت ویروس کرونا به انسان از طریق جانوری به نام پانگولین (مورچهخوار پولکدار) رخ داده باشد. این گونه جانوری در سرتاسر جهان جزو حیوانات در حال انقراض و به شدت محافظت شده محسوب میشود، با این همه به خاطر گوشت و پولکهایش در چین طرفداران زیادی دارد و به طور غیرقانونی خرید و فروش میشود.
احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق حیوانات وحشی از نخستین روزهای شیوع این اپیدمی مطرح شده بود. بر همین اساس نیروهای امنیتی چین در روزهای ابتدایی ژانویه بازار غیر قانونی عرضه این گونه حیوانات در شهر ووهان، مرکز استان هونئی به عنوان کانون شیوع کرونا را بر چیدند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دانشگاه کشاورزی جنوب چین که سرپرستی پژوهش درباره شیوع کرونا را بر عهده دارد روز جمعه اعلام کرد که یافتههای جدید برای شناسایی سرمنشاء انتقال این ویروس و جلوگیری از موارد ابتلای جدید از اهمیت زیادی برخوردارند. مشابهت ۹۹ درصدی دانشمندان چینی میگویند مشخصات ژنیتکی ویروس جدید کرونا موسوم به 2019-nCoV با ویروسهایی که در بدن پانگولینها یافت شده ۹۹ درصد همپوشانی دارد.
شینهوا، خبرگزاری رسمی چین به نقل از پژوهشگران چینی میگوید با توجه به تازهترین یافتهها مورچهخوار پولکدار محتملترین میزبان ویروس جدید کرونا در مسیر انتقال آن به انسان است.
با این همه دیرک فایفر، استاد جانورشناسی دانشگاه هنگکنگ نسبت به هرگونه قضاوت شتابزده در مورد شناسایی منشاء انتقال کرونا هشدار داده و تاکید میکند که یافتههای پژوهشگران چینی تنها یک احتمال است و تا اثبات قطعی سرایت ویروس کرونا از طریق مورچهخوار به انسان راه درازی در پیش است. مداوای یک بیمار مبتلا به ویروس کرونا در بیمارستان مرکزی شهر ووهان چین در روزهای آغاز شیوع ویروس کرونا شماری از دانشمندان چینی مار را به عنوان ناقل احتمالی این بیماری کشنده معرفی کردند.
این گمانهزنی همان زمان با تردید جدی بسیاری از کارشناسان روبرو شد که احتمال جهش ویروس کرونا و سرایت آن از طریق خزندگان به انسان را بسیار نامحتمل ارزیابی میکنند.
این تردید شامل پانگولین، به عنوان یک جانور پستاندار نمیشود. پانگولین تنها پستاندار شناخته شده جهان با پوششی از فلسهایی از جنس شاخ است.
مورچهخوار پولکدار در جنگلهای آسیا و آفریقا شکار میشود و به طور عمده در بازارهای چین و ویتنام به شکل غیرقانونی به فروش میرسد. فلسهای این جانور که جنسی شبیه به ناخن انسان دارند در طب سنتی این کشورها دارای خاصیت دارویی محسوب میشوند. گوشت مورچهخوار نیز در چین غذایی لذیذ به شمار میرود. انتقال ویروس از خفاش از طریق جانور واسطه؟ پژوهشهای انجام شده بر ویروس جدید کرونا از وجود ویروس مشابهی در بدن خفاشها حکایت دارد و این احتمال نیز مطرح است که انتقال آن به انسان از طریق یک گونه جانوری دیگر به عنوان میزبان یا واسطه صورت گیرد.
در مورد ویروس سارس که شیوع آن در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ به مرگ ۷۴۴ نفر منجر شد، واسطه و عامل انتقال بیماری به انسان، جانوری از خانواده گربهسانان شناسایی شده است.
روند شیوع ویروس کرونا و شمار قربانیان آن در چین طی دو روز منتهی به جمعه ۱۸ بهمن به نسبت روزهای قبل اندکی کندتر شده بود، اما این وضعیت روز جمعه دوباره تغییر کرد.
خبرگزاری آلمان صبح شنبه گزارش داد که روز گذشته نزدیک به سه هزار و ۴۰۰ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا شناسایی شده و تعداد مبتلایان به ۳۴ هزار و ۵۴۶ نفر رسیده است.
بنابر این گزارش تنها در روز جمعه ۸۶ نفر در چین بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند. به این ترتیب تعداد قربانیان در چین تا پایان روز جمعه به ۷۲۲ نفر رسیده است.
+4
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.